5 Langkah-langkah keselamatan semasa dalam pelayaran melarikan diri

5 Langkah-langkah keselamatan semasa dalam pelayaran melarikan diri

Pelayaran, bercakap biasa, adalah seperti selamat atau selamat daripada apa-apa kaedah perjalanan. Pasti anda akan menemui seram well-publicized testimoni mengenai pelayaran kapal kejadian, kerana anda akan dapati seram laporan individu yang berjalan kaki ke kedai runcit. Tapi kerana dengan apa-apa mod perjalanan,”ke akan memberi amaran untuk menjadi forearmed”, jadi kita mula dengan menyediakan anda dengan 5 langkah-langkah keselamatan apabila terakhir yang melarikan diri belayar.

Walaupun sebagai pelayaran adalah masih pada peringkat perancangan, semak dengan Pusat kawalan penyakit, yang merupakan antara beberapa Kumpulan, pangkat yang pelayaran talian berhubung dengan keselamatan dan kesihatan mereka. Jadilah masa Bilakah ia telah sangat hampir kes “apa yang berlaku di atas kapal tetap Lembaga”; undang-undang sekarang datang ke realiti memerlukan laporan kejadian. Plus sebagai tambahan kepada pelanggan yang berupaya memberikan penilaian peribadi dalam talian, maklumat lanjut mengenai jalur pelayaran yang bakal anda mungkin engkau. Jadi apabila anda berada di atas kapal, disenaraikan di bawah adalah 5 langkah-langkah keselamatan sewaktu melarikan diri pelayaran yang:

1. Meninggalkan barang berharga di rumah. Ramai orang mempunyai kemasukan ke petak anda, dan setiap petak akan mempunyai Peti Deposit Keselamatan. Saya cadangkan menyimpan objek anda kurang penting, seperti peti besi ini lazimnya mempunyai kod pintasan. Jika anda benar-benar perlu mengambil perkara-perkara yang akan membawa kepada tragedi yang serius jika hilang, menggunakan Peti keselamatan kapal-kapal. Anda masih boleh mengambil barang-barang berharga anda dari sana jika anda mahu, dan mereka akan lebih selamat berbanding jika dalam kabin anda Peti Deposit Keselamatan.

2. Cemerlang kebijaksanaan yang biasa. Secara amnya jenayah pelayaran adalah harta, dan sebagai dengan setiap tempat awam jika anda tidak berhati-hati dengan harta-benda anda mereka boleh diambil. Nada santai pelayaran, Walau bagaimanapun, akan pada masa-masa menyebabkan anda jatuh pengawal anda. Selain itu, berhati-hati tentang berjalan dari percanggahan atau pergaduhan dan tidak memberikan maklumat peribadi anda kepada orang yang tidak dikenali. Barang-barang mempunyai pertimbangan yang baik sahaja.

3. Jangan jatuh ke laut. Ini langkah keselamatan semasa pelayaran melarikan diri mungkin tidak perlu dikatakan, tetapi menyimpan segala-galanya di dalam kapal ketika berada di laut. Ia hampir tidak pernah berlaku, tetapi hampir semua orang yang jatuh dari sebuah kapal pelayaran tidak pernah pulih, dan ia hampir selalunya berpunca daripada kebodohan.

4. Beri perhatian kepada pengambilan alkohol anda. Sebagai satu peraturan kecederaan akibat kemalangan daripada jatuh berlaku kerana seorang pengembara yang tidak bersalah telah banyak minum. Juga, wanita terutamanya, akan berhati-hati untuk tidak meninggalkan minuman anda tidak dilayan, atau mengambil minuman daripada orang-orang yang anda tidak tahu, kerana mereka mungkin dicemari.

5. Pantai pelancongan. Pelayaran tidak akan hampir menghiburkan tanpa mengalami Lawatan Pantai Port-of-panggilan anda, Walau bagaimanapun jalur pelayaran tidak akan memastikan bahawa anda akan tidak akan terlibat dalam keracunan makanan musibah atau hubungi, oleh yang demikian seperti juga dengan mana-mana tempat di mana anda berada dalam persekitaran yang biasa, anda perlu taat. Pada sesetengah pelayaran kami, kami telah mengambil yang ditaja oleh kapal persiaran di waktu pagi, kemudian apabila kami mempunyai galas kami agak dan mempunyai panduan persiaran beberapa soalan yang ditanya (mungkin menganggapnya terlalu banyak, tetapi itulah apa yang mereka bayar), selepas itu kita meneroka pada sebelah petang. Menjadikan tersedia untuk diri anda masa untuk kembali ke bot anda, seolah-olah anda tidak ia akan mahal untuk mengejar.

Satu Ulasan yang terakhir untuk menambah kepada langkah-langkah keselamatan 5 apabila terakhir yang melarikan diri belayar: Jangan malu melapor aktiviti yang mencurigakan kepada salah satu pegawai-pegawai kapal. Benar, ia mungkin menjadi apa-apa, tetapi dalam kejadian yang jarang berlaku situasi yang bermasalah, ia boleh menjadi sangat kritikal. Jadi dengan itu, bon voyage, dan ingatlah, tips ini tidak direka untuk mencipta sebarang ketakutan dalam pelayaran, tetapi hanya peringatan supaya berjaga-jaga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *