5 Hiasan unik papan buletin untuk musim sejuk

5 Hiasan unik papan buletin untuk musim sejuk

Kembali ke sekolah, jatuh daun, kesyukuran dan Krismas semua mudah meminjamkan diri tema-tema yang baik, tetapi apa yang perlu dilakukan sekali orang-orang yang telah berlalu dan spring hanya bulan kaki? Semua yang anda perlukan adalah sedikit pizzazz dan warna untuk menceriakan kelas anda musim sejuk ini. Anda perlu mulakan dengan menghias papan kenyataan anda musim sejuk ini adalah idea-idea 5 di bawah.

Adakah anda tahu anda yang unik?

Pelajar adalah unik. Setiap pelajar mempunyai idea mereka sendiri, kepentingan peribadi, matlamat, dan personaliti. Ini memberikan peluang yang indah untuk benar-benar menekankan perbezaan dan keunikan setiap pelajar. Manakala pengajaran murid-murid mengenai bagaimana bentuk salji, apa yang ia dicipta dari, dan lain-lain fakta menyeronokkan mempunyai mereka dipotong emping salji dari kertas berwarna putih. Selepas emping salji dipotong, telah anda pelajar yang menulis perkara-perkara yang unik tentang diri mereka di potong-out. Termasuk pengajaran tentang adjektif dengan mereka perkataan deskriptif hanya senarai tentang diri mereka. sparkles, bergemerlapan atau petak kertas tisu boleh membantu untuk menghidupkan latar belakang biru putih atau ringan sebelum emping salji digantung. Selepas anda selesai, anda boleh mempunyai pelajar-pelajar yang duduk di atas permaidani bilik darjah yang selesa dan berkongsi ciri-ciri yang unik tentang satu sama lain!

Siapakah Hibernating?

Tema “Siapakah Hibernating?” bagi papan buletin kelas anda boleh menjadi satu cara yang hebat untuk menjadikan papan buletin alat pengajaran dengan menggabungkan beberapa konsep Sains yang mudah. Menggunakan kertas pembinaan, cut-out atau menarik beberapa haiwan yang hibernasi semasa musim sejuk. Jika Lembaga Buletin interaktif yang diperlukan, tempat haiwan sebelah 1 papan buletin yang dilabelkan dengan nombor dan lokasi di mana mereka hybernate (iaitu – sarang gua, lubang masuk, pokok, dll) di sisi lain. Pelajar boleh sepadan dengan haiwan-haiwan dengan hideaways mereka menggunakan poket yang jelas dan sedikit Kad nombor yang sesuai dengan haiwan.

Martin Luther King Jr.

Sekitar pertengahan Januari atau lebih topik dalam kepelbagaian dan kesaksamaan biasanya dibincangkan kerana ia adalah sekitar Martin Luther King, Jr. di hari lahir. Untuk memaparkan kepelbagaian di papan buletin memotong keluar tangan cetakan dari sekumpulan warna-warna yang berbeza dan meletakkan mereka pada latar belakang kertas putih kosong. Pastikan anda mempunyai pelajar-pelajar anda mengesan kedua-dua tangan ke atas kertas pembinaan yang berwarna. Tangan yang pelajar boleh menulis, “Penerimaan bermula dengan saya,” “Toleransi bermula disini”, atau yang lain sesuai berkata bagi menangani isu ini menerima kepelbagaian. Idea papan buletin ini bukan sahaja menyeronokkan untuk mengajar tentang toleransi dan penerimaan, malah ia juga menyediakan peluang hebat untuk membincangkan kehidupan Martin Luther King, Jr.

Meraikan hari ke 100!

Ia biasanya adalah kadang-kadang sekitar bulan musim sejuk jatuh hari ke 100 sekolah. Anda boleh memasang ini sambutan hari ke 100 ke dalam pengajaran matematik dengan cepat dengan menggabungkan kuasa sepuluh di papan buletin kelas dekorasi. Untuk pelajaran visual cepat, anda boleh menggunakan cryon, pensel, popsicle kayu, atau gula-gula gam dalam set 100 di papan buletin. Menggunakan jenis-jenis hiasan boleh juga membuat paparan yang berwarna-warni dan cantik!

Mempunyai hati yang

Tahun ini mengapa tidak perkara perubahan sehingga hari Valentine dan jadikan papan buletin hati yang sebenar? Dengan mencipta hati yang sebenar pada papan kenyataan anda, anda boleh mengajar pelajaran tentang Kesihatan, senaman, dan pengedaran. Mempunyai anak yang menulis apa yang mereka suka tentang hati mereka pada cutouts berbentuk hati untuk menghubungkannya dengan percutian.

Untuk mencari beberapa hiasan papan buletin yang luar biasa yang akan buat untuk menyemak bekalan pengajaran dalam talian ini tahun menyimpan. Papan kenyataan bilik darjah benar-benar adalah cara yang hebat untuk mencapai pelajar visual. Mereka memberi guru peluang untuk menyerlahkan keunikan pelajar dan mengajar pelajaran penting cara obtrusive. Menjadi kreatif dengan papan buletin dan Jangan takut untuk berfikir di luar kotak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *