5 Faktor yang anda perlu Ketahui mengenai Laser Liposuction

5 Faktor yang anda perlu Ketahui mengenai Laser Liposuction

Pada masa kini, Terdapat banyak strategi yang boleh digunakan untuk anda menginap trim dan sesuai. Di sini adalah pengenalan kepada kaedah prosedur liposuction laser, perbezaan utama antara standard dan laser lipo pembedahan, yang sedang sasaran pesakit, prosedur dan down-masa, bersama dengan tips untuk membantu anda:

Membasmi lemak badan yang tidak diingini dapat menjadi satu prosedur yang sangat mencabar dan menyakitkan. Jika senaman dan berdiet kedua-duanya tidak membantu anda, mungkin anda boleh berfikir tentang prosedur liposuction laser, yang hampir tanpa kesakitan, dan terbaik dari semua, ia benar-benar berkesan!

Idea pembedahan laser lipo

Pembedahan laser lipo adalah satu teknik yang agak baru, dan anda kini boleh menemui ia hanya di hospital-hospital yang diluluskan. Juga dikenali sebagai SmartLipo, proses menggunakan haba dari suatu laserlight untuk membuang atau liquify lebihan lemak di bahagian-bahagian badan tertentu. Atas liquification, lemak khusus ini adalah sama ada ditelan secara semula jadi oleh seluruh badan atau suctioned daripada kawasan melalui prosedur yang berbeza. Laser membuat ia mudah runtuh atau liquify lemak badan tambahan. Banyak lemak badan cecair ini akan diserap oleh badan dan diserap biasanya dalam tempoh 24 jam.

Perbezaan di antara classic dan laser liposuction prosedur

Berbanding dengan teknik konvensional yang menjalankan prosedur liposuction, pembedahan laser lipo merupakan operasi tidak invasif. Kaedah klasik melakukan liposuction melibatkan memasukkan tiub ke dalam kawasan tertentu dan secara manual bergerak tiub ini maju dan mundur untuk menyedut keluar lemak yang tidak diingini. Ini mendorong bengkak, lebam, banyak pendarahan bersama-sama dengan kerosakan tisu. Bertentangan dengan ini, haba dari laser hanya larut lemak yang tidak diingini dan berbangkit daripada ini, terdapat sedikit lebam dan membengkak lebih kurang ditanggung dalam bahagian-bahagian yang tertentu.

Sasaran pesakit

Jika anda sedang mempertimbangkan rawatan liposuction, anda perlu menyertakan laser liposuction anda senarai pertimbangan. Disebabkan proses dinamik, proses rawatan ini dibuat bagi individu yang mempunyai kesihatan daripada Rang undang-undang yang bersih tetapi mempunyai lemak tambahan di bahagian belakang, perut, paha dalaman dan luaran, atau chin. Ini adalah bahagian-bahagian yang sukar untuk sasaran dengan senaman dan diet yang berkhasiat. Laser liposuction ini kemudian sesuai untuk membantu anda membuang lemak dari kawasan-kawasan ini, menyebabkan badan lebih tona, slim dan cantas di penghujung hari.

Proses dan detik

Anda hanya perlu bergantung pada doktor yang berkelayakan untuk mengendalikan proses ini. Doktor anda akan Kosongkan bahagian pertama dan menunjukkan kawasan-kawasan yang menjadi sasaran. Anda kemudian akan ditadbir yang anasthesia tempatan sebelum satu tiub yang mengandungi laser, juga dipanggil canula, dimasukkan ke dalam lokasi sasaran. Tiub ini tertentu kemudian berpindah dan balik, membakar lemak badan di sepanjang jalan, serta suctioning keluar lemak yang berlebihan, tidak diingini. Prosedur termasuk masa rehat turun lebihan lemak dan kolagen, supaya mengetatkan epidermis jiran akan menjadi tambahan hasil daripada rawatan liposuction laser. Memandangkan hakikat bahawa prosedur ini agak selamat, anda akan mampu keluar dan kira-kira dua jam selepas pembedahan. Walaupun anda mungkin mengalami sedikit bengkak dan lebam secara langsung selepas proses ini, anda akan diberi beg pemampatan untuk mengurangkan ketidakselesaan anda.

Idea-idea untuk membantu

Untuk hasil yang optimum selepas prosedur, anda akan perlu mengambil diet yang sihat, seimbang untuk mengekalkan keputusan liposuction anda. Pembedahan boleh dikenakan bayaran di mana-mana antara $1000 untuk $10,000, dan ini adalah bergantung kepada dimensi dan bahagian-bahagian tertentu yang anda ingin untuk menetapkan. Walau bagaimanapun, jika anda akhirnya terlebih berat selepas prosedur, kawasan-kawasan yang akan terjejas tidak akan orang-orang yang telah menjalani rawatan, jadi ini adalah satu titik perlu diingat juga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *