5 Fakta-fakta penting tentang badan pembersihan anda tidak mahu terlepas

5 Fakta-fakta penting tentang badan pembersihan anda tidak mahu terlepas

Pembersihan badan dan pembersihan usus besar akan menjadi lebih popular. Bersama-sama dengan ini, anda akan menemui lebih banyak kritikan tentang subjek ini, terlalu. Terdapat banyak mitos mengenai kolon dan pembersihan badan, jadi di sini adalah beberapa fakta untuk berfikir tentang sebelum anda mencuba salah satu daripada atur cara ini untuk diri sendiri.

Pembersihan fakta nombor 1: Badan anda memerlukan bantuan untuk membersih dan menjaga dirinya kerana ia memerlukan bantuan dalam semua proses-proses badan.

Semasa ia adalah benar bahawa badan anda direka untuk membersih dan menyahtoksin sendiri, ini tidak bermakna kita tidak perlu lakukan apa yang kita boleh untuk membantu. Badan anda juga dibuat untuk menukar beta karotena kepada Vitamin A, tetapi tidak jika anda tidak mengambil makanan yang mengandungi karotena beta yang sebenar. Lihat cara ia berfungsi?

Walaupun badan anda dibuat untuk melakukan banyak perkara-perkara yang menakjubkan, ia memerlukan bantuan anda. Berikut adalah beberapa contoh yang lebih banyak. Kulit anda boleh membersihkan dirinya dengan menumpahkan sel-sel kulit mati yang lama, tetapi anda perlu basuh mereka. Badan anda direka bentuk untuk menukar alkohol ke dalam air, tetapi hanya sekian banyak pada satu-satu masa. Malah, sekiranya anda minum alkohol terlalu banyak, anda akan mendapat keracunan alkohol. Badan anda dicipta untuk membakar lebihan kalori, melainkan jika anda makan terlalu banyak pada asas tetap. Jika ini berlaku, badan anda akan menyimpan lebihan sebatian asid amino dan toksin, dalam sel-sel lemak yang anda, yang membuat mereka lebih besar.

Dengan semua proses-proses semulajadi badan anda, anda perlu mengambil tindakan untuk membantu ketika sedang berhati-hati untuk tidak memuat ia. Mengapa ia akan berbeza untuk proses pembersihan badan? Dengan semua sistem badan, badan anda melakukan apa yang ia boleh apabila ia boleh. Jika pemakanan yang betul tidak disediakan (seperti beta karotena), atau terdapat terlalu banyak sesuatu badan tidak dapat memproses (seperti terlalu banyak alkohol atau kalori) kemudian badan anda mempunyai masalah.

Pembersihan fakta nombor 2: Badan anda mesti mempunyai pemakanan yang sebenar daripada makanan yang belum diproses, keseluruhan untuk menyahtoksik dan membersihkan dirinya. Makanan seluruh, belum diproses mengandungi jenis nutrien yang boleh digunakan oleh tubuh. Buah-buahan dan sayur-sayuran mengandungi pelbagai khasiat pemakanan yang diperlukan oleh tubuh untuk merangsang sistem imun dan menguatkan organ-organ, yang merupakan bahagian penting daripada detoksifikasi.

Di samping itu, makanan seluruh, belum diproses tidak mempunyai bahan kimia dan lain-lain bahan tambahan tiruan yang menambah beban toksik badan anda. Ini bermakna kurang beban pada sistem anda, membebaskan sehingga melakukan apa ia perlu dilakukan secara semula jadi, pembersihan dan detoksifikasi.

Pembersihan fakta nombor 3: Ramai orang akan mengalami kesan sampingan atau kesan pembersihan semasa atur cara. Ia biasanya disebabkan oleh toksin yang dipaksa keluar kemudian perlu perjalanan melalui badan mereka mahu keluar. Selain itu, semasa proses pembersihan ini, badan anda membunuh mati patogen tambahan seperti bakteria dan virus akibat pengambilan pemakanan yang lebih baik. Ini bermakna lebih banyak toksin metabolik yang mestilah melalui sistem limfa anda kerana mereka mengetahui cara mereka.

Dan menganggap ini; rawatan perubatan sering memerlukan menyakitkan rawatan sebelum anda menjadi lebih baik. Ini termasuk penetapan tulang patah dan pembedahan. Ini tidak bermakna ia adalah buruk bagi kamu. Ini adalah di mana anda boleh memohon dengan mengatakan bahawa perkara-perkara yang kadang-kadang mesti mendapatkan lebih teruk sebelum mereka menjadi lebih baik.

Pembersihan fakta nombor 4: Pembersihan tubuh atau melakukan kolon yang membersihkan mengambil masa. Ia mungkin mengambil masa bertahun-tahun untuk berat badan yang berlebihan untuk mengumpul. Ia memerlukan bertahun-tahun untuk penyakit degeneratif untuk menetapkan dalam – oleh itu perkataan degeneratif, bermakna proses lambat panjang, seperti badan yang rosak. Dalam banyak kes, ia memerlukan bertahun-tahun untuk seseorang untuk melihat kesan yang mempunyai makanan ringan pada badan mereka.

Jadi, pembersihan badan anda akan mengambil masa. Satu hari tidak akan cukup. Berkali-kali, kita mesti lakukan program untuk sepanjang bulan, dan kemudian tunggu beberapa bulan dan melakukannya lagi! Ini adalah kerana ia mengambil masa untuk badan anda menggunakan nutrisi pemakanan anda pembersihan dan tambahan untuk membina sel-sel baru yang sihat semasa menumpahkan orang-orang tua, berpenyakit.

Pembersihan fakta nombor 5: Melakukan penyelidikan anda. Terdapat beribu-ribu atur cara boleh digunakan, beberapa yang apa-apa kos dan beberapa yang boleh kos beribu-ribu ringgit. Tahu apakah had anda, apa anda sanggup lakukan semasa pembersihan, dan mengapa anda pembersihan. Baca testimoni, bertanya, dan cuba untuk diri sendiri. Dan mempunyai kesabaran. Merawat badan anda dengan baik dan ia akan menjaga anda selama bertahun-tahun akan datang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *