5 Disyorkan chiropractor resolusi tahun baru bagi tulang belakang yang lebih sihat

5 Disyorkan chiropractor resolusi tahun baru bagi tulang belakang yang lebih sihat

Jika anda mahu yang kuat, tanpa sakit kembali di tahun baru, mula membuat temu janji dengan pakar kiropraktik. Pelarasan kiropraktik membetulkan tulang belakang misalignments yang meletakkan tekanan tambahan pada saraf tunjang. Melalui manipulasi secara manual dan teknik-teknik lain, pekerja-pekerja klinik kiropraktik boleh membuka ruang dalam sendi, termasuk tulang belakang. Kerana seluruh sistem saraf berfungsi lebih baik selepas temujanji dengan pakar kiropraktik, kebanyakan pesakit mengalami mobiliti yang lebih baik dan kurang sakit secara keseluruhan. Sesungguhnya, kerana sistem saraf arahan lain sistem Kesihatan, kesejahteraan keseluruhan biasanya meningkatkan dengan pelarasan kiropraktik biasa.
Di samping itu untuk berkomplot Keluar kalendar Tahunan Lawatan kiropraktik, ikuti resolusi-resolusi ini untuk memastikan tulang belakang anda Serlahkan sihat:
1. Saya akan aktif. Tulang belakang manusia bertujuan untuk mengalami pelbagai jenis senaman. Senaman kardio mengekalkan berat badan yang rendah, mengurangkan tekanan pada tulang belakang dan ligamen. Regangan meningkatkan mobiliti dan mengekalkan sendi tulang belakang yang lemah gemalai. Mengangkat berat menguatkan otot untuk mewujudkan satu sistem sokongan yang kuat untuk tulang belakang.
2. Saya akan menghargai saya tidur. Kesihatan anda secara keseluruhan adalah lebih baik dikaitkan dengan tidur anda. Tidur adalah penting kerana apabila menyembuhkan tubuh manusia itu sendiri. Bercakap dengan pakar kiropraktik mengenai kedudukan yang terbaik bagi tulang belakang anda. Lazimnya, difinisi mencadangkan tidur di sebelah anda, dan bukannya pada perut. (Perut bawah tidur meletakkan tabi’i tekanan pada tulang belakang.) Profesional di klinik kiropraktik tempatan anda mungkin juga mencadangkan membeli menyokong tilam dan bantal. Jika badan anda disokong dengan betul, otot anda akan dapat lebih berehat lebih mudah.
3. Saya akan sentiasa terhidrat. Anda mungkin pernah dengar bahawa 75 peratus daripada tubuh terdiri daripada air. Memandangkan berapa banyak fungsi tubuh memerlukan air, statistik itu tidak terlalu menghairankan. Setiap sistem satu badan (adrenal, pernafasan, peredaran darah, dll) memerlukan banyak air untuk melaksanakan tanggungjawabnya. Kesihatan bersama juga bergantung pada pengambilan air. Sendi yang lembut, mudah memerlukan lebih banyak air. Kaedah ini juga terpakai kepada sendi tulang belakang. Cakera tersebut daripada pad antara vertebra yang boleh mengecut tanpa air yang cukup. Pad kurang bermakna kesakitan yang lebih banyak dan lebih banyak risiko menghidap bulges atau pecah tulang belakang. Tahun ini, membawa sebotol air di mana-mana anda pergi, dan gulp direktor sepanjang hari. Kesihatan tulang belakang anda bergantung padanya.
4. Saya akan membebaskan. Otot-otot sentiasa ketat meletakkan tekanan tidak seimbang pada badan. Sebagai contoh, ketat hamstrings tarik balik dan turun pada pelvis, melontar off penjajaran tulang belakang yang betul. Selain itu, otot-otot sentiasa sengit mencipta tekanan tulang belakang dengan meletakkan lebih banyak tekanan pada titik artikulasi, di mana tulang datang bersama-sama. Untuk menikmati Kesihatan sendi-sendi, mengamalkan senaman regangan biasa seperti yoga.
5. Saya akan mewujudkan suasana kerja yang sihat tulang belakang. Banyak gejala-gejala yang berbeza boleh ditelusuri ke miskin bekerja postur. Sebagai contoh, anda mungkin dapat melegakan leher dan belakang kekejangan, sindrom terowong Karpal, sakit kepala dan sciatica hanya dengan membetulkan komputer anda. Difinisi juga memberitahu pejabat pekerja bahawa mereka harus berasa bebas untuk mengambil rehat. Otot kaku sehingga Bilakah mereka kekal dalam kedudukan mana-mana satu terlalu lama. Melegakan kekejangan dengan mengambil rehat yang pendek – hanya beberapa minit regangan boleh membuat semua perbezaan dalam dunia. Di samping itu, memastikan bahawa kerusi Meja anda mempunyai sokongan belakang yang baik. Dalam kedudukan duduk sihat tulang belakang, lutut anda harus bengkok pada sudut sembilan puluh darjah, dan kaki anda harus berbohong kesenangan atas lantai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *