5 Cara cepat untuk menjimatkan wang semasa berdiet

5 Cara cepat untuk menjimatkan wang semasa berdiet

Anda ingin menurunkan berat badan, tetapi tidak dalam dompet anda, kan? Banyak pelan diet boleh menjadi mahal memerlukan makanan khusus dan Mari kita hadapi, kualiti makanan seperti hasil dan protein tanpa lemak boleh agak mahal di pasaran. Terdapat, Walau bagaimanapun, cara sekitar ini… baca!

1. Beli tempatan!

Membeli hasil pasaran seorang petani atau sayur yang membawa hasil dari petani tempatan. Bukan sahaja akan anda akan membantu komuniti anda, tetapi anda akan berkemungkinan akan menyelamatkan sekumpulan terlalu!

Dalam satu cahaya, anda akan memotong keluar orang tengah dengan membeli terus dari petani. Walaupun kedai yang membeli tempatan memotong sesuatu yang berharga yang banyak hari ini: kos penghantaran! Menjimatkan wang semasa berdiet boleh cukup memberi manfaat kepada semua orang.

Manfaat lain adalah bahawa hasil akan sangat segar mempunyai masa kurang di antara bidang dan dapur anda. Akan ada kerosakan ditolak dan jangka hayat lengthier. Bukan sahaja itu, tetapi cara-cara tempatan yang membeli membeli apa yang ada secara semula jadi di musim dan biasanya dengan banyaknya. Jika anda sudah pernah melihat, hasil bermusim adalah yang lazat apabila harga terendah!

2. Semak lorong beku!

Tiada siapa dapat menentang terhadap segar adalah yang terbaik, tetapi kita tidak boleh sentiasa segar jika ia tidak berada di musim. Sentiasa mempunyai beberapa sayur-sayuran beku di dalam penyejuk beku. Mereka berlangsung sangat lama dan besar pengganti bagi minggu tersebut tanpa lemak itu mungkin yang segar adalah agak luar rentang harga anda.

Matlamat untuk organik jika boleh, tetapi jika tidak, tiada perasa atau natrium yang ditambah. Ini juga membantu menjimatkan wang sambil berdiet kerana memilih untuk lama lama biasa biasa biasanya lebih murah.

3. Jangan lupa makan kurang!

Kadang-kadang kita mendapat terperangkap dalam gagasan bahawa kita perlu makan sihat untuk mengurangkan berat badan yang kita lupa bahawa untuk menurunkan berat badan, kita akan makan kurang. Apabila anda mengurangkan bahagian dan menyedari bahawa anda hanya perlu sedikit perkara-perkara seperti protein tanpa lemak, anda akan benar-benar mula simpan di pasaran!

Anda masih boleh membeli secara pukal yang biasanya menjimatkan wang semasa berdiet dalam jangka panjang, tetapi sebahagian perkara-perkara seperti dada ayam dan pembekuan apa yang anda boleh kemudian gunakan kemudian. Sebahagian daripada protein tanpa lemak adalah sekitar saiz dek kad. Cuma itu. Tiba-tiba, yang premium potong daging lembu tanpa lemak hanya pergi sedikit lebih jauh, betul?

4. Rasa kurang!

Jika anda imbas di rak pasaran untuk rasa makanan anda, anda akan mendapati banyak telah dibuat sos krim dan sos yang pada premium. Bawang besar, bawang putih, sos lada dan vinegars di sisi lain adalah agak murah. Apabila anda belajar untuk flavour makanan anda dengan barang-barang ini, anda bukan sahaja akan menjimatkan kalori, tetapi beberapa sen juga! Ini boleh menjadi satu penjimatan yang besar apabila berdiet.

5. Pelan masa hadapan!

Dengan membuat perancangan Kesihatan makan dahulu, anda boleh menjimatkan wang apabila berdiet serta masa. Ianya benar-benar mudah untuk grill untuk tambahan dada ayam atau ikan salmon fillet malam sebelum ke simpan untuk Makan tengah hari esok. Percayalah, anda boleh menetapkan yang jauh lebih lazat dan tolak salad mahal keesokan harinya bukannya merebut salah satu dari orang-orang berpuasa salad makanan yang biasanya kurang segar. Menjimatkan wang semasa berdiet boleh dilakukan!

Hakcipta Terpelihara (c) 2008 SCL Kesihatan & Kecergasan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *