4 Vitamin yang penting untuk wanita dalam usia 40an

4 Vitamin yang penting untuk wanita dalam usia 40an

Penuaan adalah satu perkara yang tidak dapat anda Elakkan. Walau bagaimanapun, anda boleh terus sihat dan kuat dengan nutrien yang betul. Vitamin ini empat wanita 40an yang sempurna untuk anda. Juga, pastikan anda memeriksa Kedai-kedai seperti di Puritan kebanggaan dan GNC untuk Supplement Kecantikan tempahan bagi wanita.

1. Vitamin A

Vitamin A yang berkuasa adalah sejenis antioksidan yang tanda-tanda penuaan dan radikal bebas yang boleh menyebabkan pergaduhan. Vitamin A juga membantu mengekalkan mata yang sihat dan firma kulit anda. Borang-borang lain yang vitamin ini dikenali sebagai adalah beta karotena dan retinol. Kedua-duanya adalah nutrien penting yang anda perlu untuk mengekalkan kesihatan anda.

2. Vitamin E

Vitamin E diperlukan untuk kulit yang sihat. Ia membantu menghalang kerosakan sel, kedutan dan masalah kulit lain. Garisan sekeliling mata dan mulut adalah dua daripada tanda-tanda awal penuaan di kalangan wanita dalam usia 40an. Anda boleh membeli vitamin E dalam krim, pil suplemen dan losyen.

3. Vitamin C

Vitamin C adalah penting untuk sistem imun yang sihat. Penuaan boleh menjejaskan keupayaan anda untuk memastikan penyakit di bay. Sistem imun yang lemah membuka pintu untuk selsema, virus dan penyakit-penyakit berbahaya yang lain. Vitamin ini juga meningkatkan tahap penumpuan anda dan mengira sel darah merah. Sel-sel darah merah Simpan darah kaya oksigen yang mengalir ke hati dan organ-organ lain.

4. Vitamin B

Semua vitamin B sangat penting untuk wanita, terutamanya dalam usia 40an. Mereka juga memastikan metabolisme anda berfungsi dengan betul. Metabolisme cepat yang mengekalkan berat badan anda dalam kawalan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *