4 Teknik-teknik mudah untuk jatuh cepat tidur

4 Teknik-teknik mudah untuk jatuh cepat tidur

Jika anda menjalani kehidupan yang sibuk atau tekanan, lena boleh kasar. Otak anda berjalan km minit dan anda tidak boleh seolah-olah melambatkan ia. Ia seolah-olah anda boleh meletakkan tiada jam dan ruminate tentang peristiwa hari. Akhirnya, anda kelihatan lebih pada jam penggera yang membaca 2:36 AM dan anda tekanan lebih kerana hanya ada 4 jam lagi untuk mencuba dan mendapatkan tidur sekurang-kurangnya beberapa. Bunyi biasa, betul? Ia tidak dapat dengan cara ini. Anda boleh meletakkan off semua gejala hari dan berehat diri anda ke tidur malam yang damai tanpa menggunakan bantuan tidur yang menukarkan atau makanan tambahan. Berikut adalah lima helah yang telah membantu orang-orang yang banyak tidur puasa:

1. Pastikan anda selesa. Tilam dan bantal anda mempunyai banyak kaitan dengan selesa, tetapi pakaian (atau kurang daripadanya) boleh juga menyumbang kepada kecepatan yang di mana anda tidur. Jangan Jadikan ia terlalu ketat – adalah bijak untuk terus beredar darah anda. Sebaliknya, pakaian anda tidak boleh terlalu longgar. Apabila anda sedang mencari pakaian longgar kedudukan boleh mendapatkan berpintal sekeliling anda dan menyebabkan ketidakselesaan.

2. Berehat. Trick yang baik untuk mendapatkan anda dalam keadaan santai? Cuba untuk tidak berfikir tentang bagaimana anda akan dapat tidur. Berfikir tentang cuba untuk bangun sebaliknya. Psikologi songsang ini melakukan keajaiban untuk meletakkan anda dalam kerangka minda yang betul untuk tidur – tidak lama lagi cukup anda akan snoozing. Anda juga boleh mencuba teknik-teknik berehat yang lain seperti stretches otot yang perlahan atau urutan. Lagipun, itulah apa yang pasangan yang bagi!

3. Melakukan senaman mental merupakan cara terbaik untuk memastikan anda akan tidur dengan cepat. Terdapat banyak perkara-perkara yang boleh anda lakukan, terlalu. Cuba menulis untuk buku garis panduan dalam kepala anda. Atau kiraan oleh Bertiga ke 999 (anda mungkin tidak akan mendapat yang jauh). Anda boleh cuba meletakkan diri anda ke dalam jalan cerita buku kegemaran anda atau rancangan TV – ikut jalan cerita setakat mana yang anda boleh, adegan dengan tempat kejadian. Senaman jenis ini meletakkan anda dalam keadaan yang betul fikiran untuk tidur, dan membantu anda untuk mengurangkan tekanan dari hari.

4. Cuba bising ambien. Bunyi hujan yang jatuh atau bahawa spacey muzik yang mereka mainkan dalam urutan yang benar-benar membantu anda untuk berasa santai dan mengantuk.

Tertidur cepat didapati. Helah ini akan membantu melatih otak anda untuk menyelesaikan ke dalam tidur. Mengamalkan teknik ini dan lihat bagaimana mudah ianya untuk berehat dan tidur secara semula jadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *