4 Minuman detox yang membantu anda Flush lemak

4 Minuman detox yang membantu anda Flush lemak

Apabila orang mendapat lemak, mereka tidak mendapat sel-sel lemak yang lebih banyak, tetapi sel-sel lemak yang sedia ada mendapat lebih besar. Ini boleh terjadi disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon, kekurangan senaman dan makanan yang boleh menjadikan tubuh Menyimpan lemak dan bukannya ia mengepam.

Sel-sel lemak stor sisa seperti asid amino yang tidak digunakan. Mereka juga boleh menyimpan sebatian toksik, seperti organochlorines, dari racun bersama-sama dengan bahan kimia lain, yang tidak mudah dipecahkan oleh tubuh.

Jika anda ingin mengurangkan lemak, atau rupa berlemak, anda perlu melakukan dua perkara. Mula-mula anda mesti mengecutkan sel-sel lemak. Kedua adalah untuk memastikan sistem limfa anda dalam keadaan yang baik.

Sistem limfa anda adalah jenis sistem peredaran darah. Ia mengangkut sel-sel darah putih melalui badan anda semasa mengangkut sisa organ-organ penyahtoksin atau penghapusan.

Sistem limfa anda mesti bekerja dengan cekap supaya toksin meninggalkan badan anda, bukan sahaja perubahan lokasi. Ini adalah beberapa jenis minuman yang boleh membantu.

Jus limau gedang – jus limau gedang squeezed yang segar adalah salah satu yang terbaik pembersih di sistem limfa anda. Grapefruits mengandungi jumlah yang tinggi Vitamin c, yang membantu badan anda secara semulajadi menyahtoksik.

Di samping itu, grapefruits yang tinggi dalam pelbagai khasiat pemakanan yang dipanggil limonoids – limonin tertentu. Limonin adalah sebatian yang membantu menggalakkan pembentukan glutathione-S-transferase, satu enzim detoxifying. Enzim ini menyebabkan hati menyebabkan toksin untuk mudah diserap dari badan. Sebatian ini adalah juga kerja sebagai antioksidan yang kuat.

Jus limau gedang boleh meningkatkan aktiviti enzim hati. Malah, ia membantu dengan Fasa I dan Fasa II detoksifikasi. Ini adalah penting kerana sesetengah makanan hanya membantu badan dengan fasa detoksifikasi. Jika unbalanced dan ditinggalkan tidak lengkap, toksin-toksin ini dineutralkan setengah boleh menjadi lebih berbahaya kepada badan anda.

Jus limau gedang akan membantu anda detoxify hati dan karsinogen yang berbahaya daripada badan anda yang jelas. Bukan sahaja ini merupakan langkah-langkah pencegahan yang sihat, tetapi apabila hati anda bekerja dengan cara yang sepatutnya, ia adalah lebih cekap pada pembakaran lemak – pekerjaan ia boleh diletakkan pada mengadakan membebankan jika ia adalah ke atas mereka.

Kranberi jus – jus kranberi yang tulen adalah lemak semulajadi curahan minuman. Ia mesti menjadi jus kranberi tulen 100% tanpa apa-apa yang ditambah. (Semak label, anda mungkin terkejut.)

Jus kranberi mengandungi tahap asid organik yang tinggi. Apabila diambil secara tetap, bantuan ini badan membubarkan lemak.

Jus kranberi telah dijumpai dalam penyelidikan untuk menghalang sesetengah strain bakteria dari berpegang kepada sel-sel darah merah atau sel-sel mulut yang boleh menyebabkan mereka untuk berlama-lama di dalam badan. Di samping itu, ia membantu menghalang bakteria tertentu dari berpegang kepada sel-sel yang menyebabkan jangkitan saluran kencing. Ini membantu keupayaan tubuh anda dengan bakteria dan sisa lain lebih mudah.

Teh hijau – teh hijau merupakan salah satu lemak paling terkenal curahan minuman. Seperti jus kranberi, teh hijau yang sangat tinggi dalam antioksidan. Ia telah dikenali untuk membantu banyak Diet Kurangkan perut lemak yang lebih cepat apabila diambil 2 – 3 kali sehari. Pada tahun 1997, penyelidik mendapati bahawa satu komponen daripada teh hijau, antioksidan yang dipanggil EGCG, yang sangat kuat pada menghadkan kesan-kesan sampingan yang negatif diet berlemak dan bahkan rokok.

Yang Lemon Flush – membuat minuman ini dengan mata air, jus daripada ¼ lemon sudu Jadual 1 dari Gred B maple sirap dan sedikit lada cayenne. Menjadikan air sebagai panas kerana anda boleh minum dan tambah bahan-bahan. Menghirup minuman ini 1 – 6 kali sehari untuk membantu tarik lemak dan toksin lain dari badan anda.

Gred B Maple sirap ini dimuatkan dengan vitamin dan mineral untuk membantu mengekalkan gula dalam darah semasa puasa atau diet. Jus Lemon membantu memecahkan keras bahan di sendi dan otot, membantu membersihkan buah pinggang dan larut toksin dan kesesakan seluruh badan dan sistem limfa. Beberapa herbalists mendakwa bahawa lada cayenne adalah herba yang paling berkuasa di dunia. Ia membantu usus anda mengalih keluar sisa, mempercepatkan metabolisme, membantu membina tisu jantung, dan telah digunakan untuk merawat penyakit-penyakit sistem peredaran darah.

Pengambilan minuman tertentu boleh membantu badan anda melakukan dua pekerjaan daripada kehilangan lemak dengan lebih cekap. Minuman ini boleh membantu badan anda membuang sisa buangan daripada sel-sel lemak dan memastikan sistem limfa anda jelas dan bersedia untuk pengangkutan toksin daripada sistem anda. Mereka boleh membantu menjadikan mana-mana program penurunan berat badan atur tarik lemak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *