4 Masalah Possum utama yang anda perlu tahu

4 Masalah Possum utama yang anda perlu tahu

Antara kawasan yang berbeza dari rumah anda, ekor berus sering mempunyai keutamaan menduduki bumbung dan tingkat bawah tanah tersebut. Mereka biasanya tinggal di kawasan-kawasan ini pada siang hari tetapi mereka cenderung untuk berkeliaran sekitar pada waktu malam. Sepanjang penginapan mereka di sekitar anda, ia tidak dapat dielakkan bagi beberapa masalah yang berlaku. Selain daripada memperolehi Perkhidmatan pembuangan possum, anda dengan mudah boleh menyelesaikan masalah-masalah ini melalui kesedaran yang betul. Dengan menjadi biasa dengan masalah possum berbeza, anda boleh bersedia untuknya dan mendapat idea-idea mengenai cara-cara yang betul untuk berurusan dengan.

Berikut adalah empat possum masalah umum yang anda harus sedar:

Bunyi bising possum – ekor berus boleh membuat bunyi-bunyi yang tertentu apabila mereka rasa terancam. Sebagai contoh, ekor berus muda cenderung membuat bunyi-bunyi yang sneezing bila-bila masa yang mereka berasa bermasalah. Mereka lakukan ini juga jika mereka mendapat dipisahkan dengan ibu mereka. Jenis bunyi bising ini akan bertindak sebagai isyarat yang akan membolehkan ibu-ibu yang mencari muda mereka. Apabila diancam oleh pihak lawan, ekor berus cenderung membuat bunyi hissing dan squawking. Mereka lakukan ini sebagai pertahanan. Tetapi jika ekor berus bertengkar di rumah anda, yang boleh menjadi sukar untuk menangani. Mereka boleh pergi semua malam dengan bunyi-bunyi ini dan anda mungkin perlu menyeru bantuan pemindahan possum dalam proses. Beberapa kajian menyatakan bahawa ekor berus boleh membuat bunyi vokal 22.

Kerosakan possum – anda perlu mengalih keluar ekor berus dari rumah anda jika anda mahu untuk mengelakkan kemusnahan. Ekor berus cenderung menyebabkan kegawatan di Taman, memakan buah-buahan, bunga dan segala jenis tumbuh-tumbuhan yang disediakan untuk mereka. Haiwan-haiwan yang sebagai Pemungut dan juga makanan anda boleh berada dalam bahaya juga.

Sisa possum – ini boleh menjadi sumber yang boleh didapati daripada penyakit yang berbeza. Sisa possum cenderung membawa parasit seperti roundworm dan kutu yang bertanggungjawab kepada pelbagai ancaman kesihatan manusia. Jika tidak betul dihapuskan, possum sisa boleh menyebabkan pelbagai penyakit termasuk sakit perut, masalah paru-paru, cirit-birit, sakit kepala, ruam, demam dan kelesuan. Ekor berus juga boleh membawa pemvaksinan tetapi ini adalah satu kes yang sangat jarang berlaku. Tetapi jika ia berlaku, ia boleh menyebabkan kemudaratan serius kepada manusia. Dengan penyingkiran possum, possum sisa boleh betul dihapuskan.

Perosak vs kejadian haiwan kesayangan – ekor berus boleh terlibat dalam pertempuran dengan haiwan kesayangan anda. Ini biasanya adalah perlawanan kompetitif berbanding ganjaran tertentu. Ekor berus boleh berjuang dengan anjing dan kucing jika ia bermakna bahawa menang mereka akan mendapatkan mereka mendapat manfaat itu. Walau bagaimanapun, terdapat keadaan yang mana ekor berus akan kawan dengan kucing. Dalam kes-kes anjing, kedua-dua tidak akan bersama-sama. Jadi jika anda mempunyai haiwan peliharaan di rumah, ekor berus boleh menyakiti mereka atau takut kepada mereka.

Anda boleh mempunyai penyelesaian kepada masalah-masalah ini jika anda boleh mempelajari teknik-teknik pemindahan possum berbeza dari seorang pakar. Mendapat kawalan makhluk perosak Melbourne untuk menunjukkan kepada anda bagaimana possum pemindahan perlu dilakukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *