4 Jus super untuk Anti penuaan

4 Jus super untuk Anti penuaan

Semua orang umur yang berbeza. Sesetengah orang melihat dan bertindak jauh lebih muda daripada tahun mereka manakala yang lain melihat jauh melampaui tahun mereka. Fikiran pertama kita mungkin bahawa ia adalah disebabkan oleh genetik, tetapi ini adalah hanya sebahagian kecil daripada anti penuaan teka-teki.

Kita semua mempunyai gen yang bekerja untuk kita dan gen yang menyebelahi kita. Banyak gen terletak tidak aktif, tidak menjejaskan kita salah satu cara atau yang lain, manakala yang lain akan aktif dan memberi kesan sepenuhnya kepada kehidupan kita. Gen-gen yang akan diaktifkan dan orang-orang yang tidak sangat ditentukan oleh makanan dan pemakanan (atau kekurangan itu) yang anda makan. Oleh itu, pemakanan memainkan peranan yang besar dalam proses penuaan, atau anti penuaan.

Super-foods sedikit boleh membantu proses penuaan gerai. Jus-jus makanan ini akan menjadi lebih kuat. Badan anda dengan mudah boleh mengasimilasikan nutrien dari jus tanpa perlu memecahkan gentian. Sebagai contoh, anda dengan mudah boleh minum lobak merah 10 dan mendapat manfaat semua nutrien, tetapi badan anda akan mempunyai masa yang sukar untuk cuba untuk mencerna seberapa banyak dalam satu hidangan.

Berikut adalah beberapa di atas makanan yang boleh dijadikan anti penuaan jus. Ia adalah yang terbaik untuk membuat dan minum ini segar manakala enzim yang masih aktif, kerana ini adalah sebahagian daripada kuasanya. Ia juga rasa jauh lebih segar.

Lobak merah sentiasa telah diketahui untuk menjadi tinggi dalam beta karotena, yang ditukar kepada Vitamin A dalam badan anda. Ini nutrien semulajadi membantu badan anda membuat sel-sel yang baru untuk menggantikan yang lama, terutamanya sel-sel kulit, mata dan tulang anda. Ini adalah mengapa lobak merah telah lama dikaitkan dengan mengekalkan penglihatan anda kuat, rambut dan kulit yang cantik dan gigi dan tulang yang kuat. Di samping itu, lobak merah Simpan tisu-tisu badan anda sihat, membantu mengimbangi sistem hormon anda dan menguatkan sistem imun anda.

Minum jus lobak merah adalah lebih selamat berbanding mengambil suplemen Vitamin A. Vitamin A boleh menyebabkan kesan toksik yang. Walau bagaimanapun, jus lobak merah mengandungi Vitamin A, tetapi beta karotena, yang badan anda menukarkan kepada Vitamin A. Badan anda yang sangat bijak dan tidak akan menukar begitu banyak untuk membuat anda toksik. Ia akan hanya terselindung apa anda perlukan dan menghapuskan yang lain.

Jus beet adalah seterusnya kami anti penuaan super jus. Ia menyahtoksin darah anda dan memperbaharui dengan mineral. Ia juga dapat merangsangkan sel-sel dan fungsi hati anda. Ini adalah penting kerana hati anda boleh bangun membina toksik dan menjadi lembap kerana anda mendapat lebih tua. Di samping itu, jus beet meningkatkan aktiviti enzim hati yang melindungi anda daripada radikal bebas.

Beets telah ditunjukkan untuk melindungi bukan sahaja hati, tetapi meningkatkan fungsi buah pinggang dan usus. Ia juga mengurangkan keradangan dalaman, yang membantu dalam pencegahan penyakit koronari dan penyakit serebral arteri.

Ia adalah penting untuk minum jus beet terlalu banyak. Apabila dijadikan jus a, vitamin dan mineral yang dikeluarkan daripada gentian yang membuat ia lebih mudah untuk badan anda menyerap kesemua mereka. Ini boleh mewujudkan kesan yang sangat berbeza daripada makan beets. Malah, minum jus beet segar terlalu banyak boleh menyebabkan gejala seperti Sindrom usus.

Sebaliknya, minum dalam jumlah yang tepat boleh menjadi lebih bermanfaat daripada apa-apa vitamin atau suplemen di luar sana. Jika anda tidak pernah minum jus beet sebelum, bermula dengan hanya ¼ untuk ½ daripada beet yang dicampurkan ke dalam jus lain. Perlahan-lahan membina dari situ, tetapi tidak lebih daripada satu beet setiap hari. Ini harus banyak untuk mendapatkan anti penuaan faedah-faedah yang anda cari.

Jus saderi merupakan satu lagi yang cemerlang anti penuaan jus. Kira-kira semula jadi natrium dan kalium membantu jantung dan mengawal denyutan jantung. Ia membantu membersihkan sistem limfa dengan bekerja sebagai diuretik. Ini membantu menghapuskan cecair badan yang berlebihan dan bahan buangan yang boleh menyebabkan keuntungan puffiness dan berat, yang seolah-olah datang terlalu mudah seperti kita maju tahun.

Di samping itu, jus saderi mengandungi sebatian yang dipanggil pthalides yang membantu mengurangkan hormon stres dan melegakan otot-otot sekitar arteri anda. Kesan ini bersama-sama dengan kira-kira baik kalsium dan magnesium boleh membantu untuk mengurangkan tekanan darah secara semulajadi.

Jus saderi mengandungi air mineral semula jadi, kebanyakannya tulen. Ia boleh dijadikan jus dengan sendirinya atau ditambah kepada jus-jus lain untuk membuat mereka kurang manis. Ia sangat baik untuk membantu tubuh anda itu sendiri mengawal dan menjaga hati anda selamat ketika bekerja dalam suhu yang melampau.

Jus terakhir kami diperbuat daripada pasli. Ianya penuh dengan antioksidan, flavenoids dan luteolins yang membantu mencegah kerosakan oksidatif kepada sel-sel. Kerosakan oksidatif dipercayai menjadi salah satu daripada sebab-sebab yang badan kita mula memecahkan dalam proses penuaan yang menyebabkan kedutan, keguguran rambut dan penyakit walaupun dalam sesetengah kes.

Bersama-sama dengan manfaat ini, pasli adalah tinggi vitamin C dan A yang baik untuk rambut, kulit, dan fungsi imun yang sihat dan anti-radang. Ia juga mengandungi asid folik yang membantu menghalang kanser tertentu dan melindungi lagi artritis reumatoid.

Mula anti penuaan regimen dengan minum jus sayur-sayuran yang segar setiap hari. Banyak notis keputusan dalam masa sebagai satu minggu. Dan jelas sekali semakin lama anda minum mereka, lebih ketara kesan.

Menjimatkan wang dengan membeli pemerah jus anda sendiri dan membeli sayur-sayuran anda di pasaran petani tempatan apabila boleh didapati. Dalam jangka panjang, anti penuaan jus super akan memberikan manfaat yang lebih banyak bagi duit daripada suplemen yang mahal!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *