4 Cara yang terbaik untuk mengelakkan keguguran rambut

4 Cara yang terbaik untuk mengelakkan keguguran rambut

Orang boleh menunggu terlalu lama sebelum mendapatkan bantuan dengan masalah keguguran rambut mereka. Apabila keputusan dibuat banyak rawatan akan hanya dapat menghasilkan perbezaan yang kecil dan hanya memegang masalah. Bekerja dalam cara yang dinamik untuk menghalang keguguran rambut dari mula boleh membantu mengurangkan masalah di kemudian hari.

Keguguran rambut kebanyakannya disebabkan oleh genetik dengan gen-gen yang dihantar ke bawah garis dari ibu bapa dan ibu-bapa yang grand. Corak gen yang diwarisi ditukar ke perubahan biokimia dalam kulit kepala. Perubahan-perubahan ini menjadikan ia kurang menguntungkan untuk folikel rambut terus bekerja biasanya. Hasil bersih adalah secara beransur-ansur kehilangan rambut folikel rambut die kaki dan mendapatkan sangat sedikit bahawa mereka tidak lagi boleh membuat rambut yang sihat.

Teori di sebalik rawatan kehilangan rambut awal adalah bahawa campur tangan digunakan untuk menghentikan perubahan kimia yang berlaku di dalam kulit kepala. Ini akan berhenti layu tambahan folikel rambut dan juga merangsang orang-orang yang tidak cukup telah mencapai penurunan terminal yang berpanjangan. Terdapat bilangan rawatan yang menggunakan cara ini untuk berurusan dengan keguguran rambut. Strategi-strategi yang digunakan adalah sama ada sel kulit kepala hentian yang menghasilkan bahan kimia yang dipanggil Kademlia DHT atau meningkatkan bekalan darah ke folikel rambut. Terdapat beberapa kaedah yang menuntut untuk melakukan kedua-duanya. Hasilnya memang kadang-kadang alasan yang baik untuk menggunakan lebih daripada satu rawatan pada masa yang sama.

Kademlia DHT adalah nama yang pendek untuk hormon yang dipanggil Dihydrotestosterone. Ia dihasilkan apabila hormon lelaki yang dikenali sebagai androgen bertindak-balas dengan reseptor dalam sel-sel folikel rambut. Folikel rambut adalah sangat sensitif kepada Kademlia DHT dan oleh itu ia menyebabkan mereka layu jauhnya. Menghalang pembuatan Kademlia DHT adalah satu skim yang baik dalam menghentikan folikel rambut yang mati jauhnya dan oleh itu mengekalkan pengeluaran rambut.

Meningkatkan peredaran darah untuk folikel rambut membuat pasti bahawa mereka mempunyai bekalan oksigen dan nutrien. Oleh itu, ini merangsang kesihatan mereka. Terdapat juga kemungkinan bahawa darah meningkat aliran menjalankan sejauh beberapa Kademlia DHT ini sebelum ia membesar ke tahap yang tinggi dalam folikel rambut. Ini adalah sebahagian daripada rawatan yang boleh digunakan dalam intervensi awal untuk mengelakkan keguguran rambut.

Laser Luce anggota 100 adalah teknik pemulihan rambut laser yang digunakan di klinik-klinik rambut. Ia bermakna duduk di bawah kubah yang berbentuk hood selama kira-kira 30 minit setiap kali. Cahaya laser yang berada dalam julat panjang gelombang yang berkuat infra merah yang menyebabkan peningkatan aktiviti metabolisme sel-sel kulit kepala dan meningkatkan rangkaian kapilari darah yang membekalkan folikel rambut dengan oksigen dan nutrien. Ujian telah menunjukkan bahawa pesakit-pesakit yang mempunyai rawatan ini untuk tempoh 12 bulan kedua-dua mendapat rambut baru dan menjaga tahap ketebalan rambut dan pengeluaran selepas waktu ini.

Propecia adalah Kademlia DHT yang menghalang rawatan. Anda perlu mengambil tablet secara tetap. Keputusan cemerlang yang telah diperolehi dalam kedua-dua Menyimpan rambut kiraan dan ketebalan serta keupayaan untuk regrow rambut. Selepas 3 bulan sahaja orang boleh melihat bahawa rawatan telah mula berkuat kuasa.

Revivogen adalah gabungan herba semulajadi. Bahan-bahan yang utama adalah bahan yang berhenti membuat Kademlia DHT. Ia perlu disapu ke dalam kulit kepala. Bahan-bahan semulajadi lain yang terkandung dalam Revivogen menggalakkan pertumbuhan semula rambut. Laporan-laporan yang baik telah diberikan pada keupayaan kaedah ini untuk regrow rambut.

Com laser adalah jenis radas hood yang lebih besar yang digunakan di klinik-klinik yang lebih kecil. Anda boleh menggunakan alat ini di rumah. Tiada bayaran permulaan sederhana tinggi bagi radas tetapi anda boleh mendapat bertahun-tahun digunakan selepas ini. Rawatan ini berfungsi dengan merangsang folikel rambut untuk regrow rambut dan dengan membuat lebih banyak bekalan darah kulit kepala. Sebahagian besar daripada pesakit telah mendapat rambut tebal selepas menggunakannya dalam tempoh enam bulan.

Apa yang anda perlu lakukan sekarang adalah untuk memilih kaedah yang hendak digunakan. Anda boleh kemudian mengekalkan banyak rambut anda yang mungkin dan juga menampung sebahagian daripada rambut hilang. Memulakan rawatan awal akan mengurangkan peluang untuk menangani kawasan botak yang lebih besar kemudian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *