4 Cara untuk menjadikan zakar sihat dan responsif

4 Cara untuk menjadikan zakar sihat dan responsif

Tanya lelaki itu purata untuk menggariskan teknik penjagaan zakar, dan beliau mungkin melancarkan ke dalam cerita-cerita tentang memakai penyokong Olahraga semasa sukan lasak dan sentiasa memakai kondom yang apabila mempunyai hubungan dengan rakan kongsi baru. Ini adalah langkah-langkah pencegahan yang penting, yakin, tetapi program penjagaan zakar yang komprehensif yang mungkin memerlukan sentuhan hanya kerja-kerja yang lebih banyak dan lebih mungkin beberapa banyak produk. Berikut adalah empat langkah-langkah yang boleh membentuk asas program penjagaan kesihatan zakar yang munasabah.

Bersih, jangan gosok
Apabila ia datang untuk penjagaan zakar, sentuhan lembut adalah sentiasa diutamakan. Malangnya, lelaki sering menggunakan dasar bumi scorched apabila mereka bersih, sampai bagi sabun kesemak, anti-bakteria yang mereka kemudian memohon dengan washcloths yang kasar. Ini mungkin cara terbaik untuk bersih kotoran dan bau dari hujung jari, tetapi kulit yang sensitif zakar tidak direka untuk menahan keras rawatan jenis ini. Malah, kulit yang telah didera dengan cara ini boleh menggunakan dan parut sehingga, dan zakar sukar dijangka sama ada memberi atau menerima kesenangan.

Apabila ia datang kepada pembersihan, kurang benar-benar adalah lebih banyak. Sabun yang lembut yang mengandungi warna atau bau tidak sesuai untuk pembersihan kulit setiap hari, dan washcloths tidak diperlukan. Berukur lelaki boleh gelongsor kulup itu, memohon sentuhan sabun yang lembut dengan hujung jari, basuh baik dan didalam kulup itu kembali. Circumcised lelaki boleh menggunakan teknik yang sama ini, walaupun tiada gelongsor kulup yang akan diperlukan untuk mereka. Cepat Basahkan dan bilas harus melakukan silap mata tersebut untuk kebanyakan lelaki, dan basuh yang sepatutnya hanya berlaku kira-kira sekali setiap hari.

Melihat perubahan
Pemeriksaan sendiri ringkas, dilaksanakan sekali setiap hari, boleh membantu perubahan tempat lelaki kulit zakar, termasuk:
• Ruam
• Yang dibangkitkan lebam
• Tempat-tempat yang sakit
• Kudis menangis

Ini adalah satu-satu masa Bilakah melayari lorong bantu diri di farmasi tidak disarankan, kerana menggunakan rawatan untuk kulit yang sensitif apabila diagnosis jelas boleh membawa kepada exacerbation untuk gejala-gejala. Jika gejala-gejala tidak hilang sendiri, panggilan ke doktor mungkin dalam perintah. Lelaki yang melakukan pemeriksaan sendiri yang setiap hari akan tahu apa kulit zakar kelihatan seperti apabila ia adalah “normal”, dan mereka akan dapat bercakap dengan doktor mereka knowledgeably mengenai perubahan yang mereka lihat.

Akan jenis
Melancap adalah sebahagian yang sihat dan semulajadi menjadi makhluk seksual, tetapi menarik dengan terlalu banyak tenaga atau enggan menambah beberapa perlindungan antara kulit kasar tapak dan halus kulit zakar boleh membawa kepada Tangisan kecil dan calar yang boleh bertukar ke kelepuhan dan zon mati dengan keupayaan deria kurang. Beberapa titis minyak pelincir boleh membantu untuk melicinkan cara, dan menggunakan sedikit kesabaran semasa sesi ini juga mungkin boleh membantu lelaki yang mengelakkan melakukan lebih banyak kerosakan. Terdapat tiada malu melancap, jadi tidak perlu untuk menyeksa kulit atau menyembunyikan tingkah laku dan berharap untuk mendapatkan ia di atas dengan secepat mungkin.

Melindungi kulit
Losyen boleh membantu kulit untuk mengunci lembapan, membolehkan ia berasa lembut, licin dan responsif. Losyen komersial yang banyak, Walau bagaimanapun, dipenuhi aditif dan minyak wangi yang terlalu kuat untuk meletakkan pada bahagian-bahagian yang halus seorang lelaki. Produk yang telah direka khusus untuk zakar tidak mengandungi jenis detergen, pewarna dan aroma, dan mereka telah dibangunkan untuk menyuburkan kulit tanpa menyebabkan kerengsaan. Crème Kesihatan zakar yang (kebanyakan pakar mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) boleh digunakan selepas mandi mandian panas atau pancuran mandian, apabila kulit lembut dan lembut, dan dalam hanya beberapa hari, lelaki mungkin mendapati bahawa mereka lebih responsif daripada mereka terfikir mungkin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *