4 Cara kritikal untuk memberitahu jika seseorang benar-benar peduli tentang apa yang anda katakan!

4 Cara kritikal untuk memberitahu jika seseorang benar-benar peduli tentang apa yang anda katakan!

Empat cara kritikal jatuh di bawah tajuk masalah komunikasi dengan rakan. Kemahiran komunikasi tidak hanya kira-kira belajar bagaimana untuk bercakap dengan orang, ia adalah pembelajaran kemahiran untuk tahu apa yang orang katakan apabila mereka tidak berkata apa-apa! Ia adalah Bahasa badan mereka.

Masalah komunikasi antara pasangan boleh memusnahkan hubungan sementara yang lain yang membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk berkomunikasi “dengan cara yang betul” akan mengukuhkan bukan sahaja hubungan mereka tetapi kasih sayang dan rasa hormat mereka mempunyai antara satu sama lain.

Secara ringkas, Terdapat empat bukan lisan yang penting, anda perlu mempelajari dan mengenali pasangan anda dan tingkah laku anda sendiri untuk memastikan hubungan anda kuat dan sihat. Ini adalah andaian umum tentang bagaimana orang bertindak. Melakukan kajian yang lebih mendalam dan lebih banyak jika anda benar-benar berminat untuk mengetahui psikologi tindakan mereka.

Jika anda cuba untuk menerangkan bagaimana anda rasa, atau membela diri terhadap tuduhan seorang, maka anda perlu tahu jika anda mendapat melalui orang lain. Mereka benar-benar mendengar anda dan apa yang anda katakan? Mereka akan memberi anda peluang untuk menjelaskan

Berikut adalah beberapa tindakan untuk berhati apabila anda hendak tahu jika seseorang mendengar:

1. Jika mereka mengekalkan hubungan mata dengan anda lebih daripada 60% daripada masa, mereka akan mendengar kepada apa yang anda perlu katakan. Jika mereka tidak, mengubah cara anda akan menyampaikan maklumat. Tidak membuat pengeluaran yang besar daripadanya. Jika anda kuat, nada ia turun sesetengah pihak, jika anda “whiney” rub sedikit keyakinan ke dalam apa yang anda katakan (tidak pergi ke laut, anda akan menakutkan orang lain). Dan, apabila saya mengatakan “mengekalkan hubungan mata dengan orang lain 60% masa” – saya tidak bermaksud “merenung” mereka – yang ini benar-benar menakutkan! Hanya bertindak normal.

2. Fikirkan bagaimana anda bertindak balas apabila anda sedang mendengar ceramah rakan tentang apa-apa kepentingan anda. Kebanyakan masa kepala anda secara condong ke hadapan sedikit dan mengangguk-anda sedang angguk dalam Perjanjian pada apa sahaja yang mereka katakan. Anda perlu benar-benar mendengar dalam mod ini.

3. Halus, memeriksa kaki mereka. Ya, kaki mereka. Mereka menunjuk ke arah anda jika anda memegang perhatian mereka dan mereka mendengar apa yang anda perlu katakan. Jika mereka tidak, mula membuat beberapa perubahan kecil dalam apa yang anda katakan sehingga anda melihat mereka mendengar kepada anda sekali lagi.

4. Melihat senyuman “bujur” yang amat ditakuti. Senyuman yang bujur bukanlah senyuman tulen. Ia adalah senyuman itu sama beri orang apabila mereka memberitahu yang bodoh jenaka yang mereka fikirkan adalah benar-benar lucu dan anda tersenyum kerana anda cuba untuk bersikap baik. Ia boleh menunjukkan hormat, tetapi ia biasanya tidak menunjukkan kemesraan atau kebahagiaan. Apa yang ia tidak kelihatan seperti? Bibir akan dipungut kembali sepenuhnya dari gigi atas dan bawah, membentuk bentuk bujur. Jika anda tidak cukup faham apa cara, pergi ke cermin dan menyemak bagaimana anda tersenyum apabila seseorang menceritakan jenaka yang lumpuh.

Peliknya, kebanyakan komunikasi kita dilakukan dengan Bahasa badan. Jika anda misinterpret tanda-tanda ini dari rakan anda, mungkin ada masalah masa depan. Masalah-masalah yang akan melompat kepada kesimpulan salah dan melakukan ini membawa pada hodoh, kuat, menuduh pergaduhan! Jahat pergaduhan, kerana hampir semua orang tahu, boleh menamatkan hubungan.

Terdapat tiada perkara seperti hubungan yang “sempurna”, ada sahaja individu-individu yang bekerja keras membuat mereka bekerja secara harian.

Anda perlu tanya diri anda soalan itu, “berapa kuat Adakah anda mahu bekerja untuk menyimpan atau membina satu perhubungan yang sihat, kuat dengan rakan”?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *