3 Tonggak kejayaan dalam hidup anda – Kesihatan – 3/3

3 Tonggak kejayaan dalam hidup anda – Kesihatan – 3/3

Tunggak ketiga kejayaan dalam hidup anda: Kesihatan

Adakah anda bersetuju bahawa kesihatan adalah tonggak terakhir kejayaan dalam hidup anda?

Selain kekayaan dan kebahagiaan, kesihatan adalah sama penting jika anda telah menetapkan matlamat anda untuk mendapatkan kaya dan menjadi seorang jutawan. Lebih kerap atau tidak, banyak orang yang baik memberi tumpuan semata-mata dalam memperoleh kekayaan dan membuat wang. Sesetengah tidak suka wang dan hanya mahu mengejar mendapatkan kebahagiaan. Hidup tidak lengkap jika anda hanya fokus pada salah satu daripada tiga tonggak kejayaan semata-mata. Adakah anda mahu kejayaan tidak lengkap? saya tak fikir begitu. Ianya tidak terlambat kerana anda boleh mengubahnya semalam.

Kesihatan datang daripada tiga bidang iaitu minda sihat, badan yang sihat dan jiwa yang sihat. Mereka dipisahkan dari satu sama lain? Tidak, tidak ada tidak dipisahkan tetapi sebaliknya mereka adalah saling berkaitan antara satu sama lain. Adakah anda yakin dalam mendapatkan sihat minda, tubuh dan jiwa?

Saya akan tunjukkan bagaimana anda boleh mendapatkan lebih dekat dalam memenuhi impian anda sihat minda, tubuh dan jiwa. Pertama, anda perlu bersenam secara konsisten selama 30 minit sehari. Tahap dan jenis senaman yang benar-benar terpulang kepada anda. Anda boleh memilih untuk pergi berjoging, berenang, aerobik, bermain bola sepak, menari, tinju, taiji, tetingkap membeli-belah dll. Bagaimana anda tahu jika anda telah cukup latihan? Anda perlu berpeluh diri anda. Anda perlu berasa bahawa anda akan berpeluh semasa bersenam. Oleh itu, jika anda merancang untuk di tepi, saya akan mengesyorkan satu kolam dan bukannya satu yang berhawa dingin.

Anda perlu menset senaman menjadi rutin hidup anda. Ia adalah penting untuk melakukannya setiap hari. Anda tidak harus mengharapkan keputusan apa-apa jika anda melakukannya hanya sekali dalam a blue moon. Walau bagaimanapun, ia adalah sangat mudah untuk dilakukan sebaik sahaja ia menjadi rutin harian anda dan satu amalan yang baik untuk anda.

Kedua, anda perlu makan sederhana. Anda hanya perlu mula makan sehingga anda berasa lapar. Rasa lapar membolehkan tubuh anda kembali kepada asal rasa apa dan berapa banyak makan. Anda tidak perlu makan terlalu banyak kerana ia akan meningkatkan sisa-sisa dalam badan anda. Memang selalunya apa yang kita makan yang menyebabkan penyakit kepada badan kita. Di samping itu, anda harus mengelakkan makanan yang berminyak di semua kos. Kita perlu lebih sisa dan lemak dalam badan kita yang indah?

Ketiga, anda perlu menyediakan minda kita untuk melakukan perkara-perkara yang baik. Minda yang sihat memikir bagaimana ia dapat membantu alam semesta dan menjadikan dunia yang lebih baik. Anda adalah satu entiti dalam alam semesta ini dan sumbangan anda adalah penting. Tanya diri anda apa yang anda boleh lakukan untuk menjadikan dunia ini tempat yang lebih baik. Jika kamu berbuat kebaikan, anda akan merasa baik. Minda yang sihat datang daripada hanya melakukan perkara-perkara yang baik secara konsisten dan benar-benar untuk kebajikan.

Akhir sekali, kita perlu memperuntukkan satu hingga dua jam sehari untuk mencerminkan. Anda boleh memilih untuk bermeditasi, amalan Yoga atau Zen seperti T. Harv Eker. Anda boleh juga semata-mata dengan tenang oleh diri sendiri dan memikirkan tentang apa yang kamu lakukan setiap hari. Kosongkan fikiran dan membiarkan tentera semulajadi yang mengambil alih badan anda. Mendengar alam semesta dan dalaman anda sendiri untuk mendapatkan disambungkan ke jiwa anda. Jika anda tidak mempunyai idea apakah ia dibincangkan di sini, anda perlu meneroka kawasan ini dengan teliti.

Semua tiga tonggak kejayaan anda ada bersama anda sekarang. Perjalanan anda untuk mendapatkan kaya, buat duit dan menjadi seorang jutawan tidak lagi satu percubaan dan kesilapan. Anda akan dilengkapi dengan alat-alat yang betul serta minda sekarang. Kesanggupan anda untuk mengambil tindakan yang akan menentukan kejayaan anda dalam perjalanan yang sukar ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *