3 Tips untuk lambat turun pendarahan disebabkan oleh kitaran haid

3 Tips untuk lambat turun pendarahan disebabkan oleh kitaran haid

Banyak wanita berurusan dengan pendarahan yang berat kerana mereka kitaran haid bulanan. Selalunya pendarahan berat adalah disebabkan oleh fibroid yang. Fibroid adalah agak biasa tetapi banyak kali, doktor tidak akan membuang mereka sehingga banyak wanita mengalami tempoh berat setiap bulan.

Pendarahan yang berat boleh menjadi agak terurus apabila seorang wanita tidak mempunyai mana-mana kanak-kanak tetapi menambah kanak-kanak untuk persamaan menjadikannya lebih sukar untuk berurusan dengan ini setiap bulan. Setiap sedikit tenaga diperlukan untuk menjaga anak-anak dan berurusan dengan pendarahan berat adalah sesuatu yang setiap wanita boleh melakukannya tanpa.

Berikut adalah 3 Tip-Tip yang boleh membantu melambatkan pendarahan berat dan juga memberi wanita lebih banyak tenaga apabila mereka memerlukannya.

Hujung pertama ialah untuk mengurangkan gula. Jika gula dipotong sepenuhnya… sekurang-kurangnya dalam tiga hari pertama kitaran haid… ini akan membantu untuk melambatkan pendarahan dan sap tidak begitu banyak tenaga dari badan.

Petua kedua ialah untuk bersenam. Senaman seolah-olah melambatkan pendarahan berlebihan… plus, badan akan mengalami lebih banyak tenaga kerana oksigen ke otak akan bertambah. Masalah ini adalah bahawa apabila kanak-kanak yang terlibat, tidak ada banyak masa untuk bersenam… jadi tips nombor tiga mungkin penyelesaian terbaik.

Tips nombor tiga adalah untuk minum cuka epal mentah. Ini adalah satu penyelesaian yang terbukti untuk bekerja untuk melambatkan pendarahan yang dikaitkan dengan kitaran haid. Ia adalah terutamanya besar apabila seorang wanita perlu keluar di khalayak ramai dan beliau 2 atau 3 hari tempoh beliau… apabila kebanyakan wanita berdarah yang… dan dia hanya tidak mahu malu dengan berada di bilik mandi sepanjang masa.

Kira-kira satu sudu yang dimasukkan ke dalam segelas besar air dan menghirup sepanjang hari. Jika pendarahan lebih berat, minum dua gelas air dengan 1 sudu besar mentah (mestilah “mentah”. Cuka epal mentah Braggs yang menggerunkan) cuka epal sehari.

Sesetengah orang tidak boleh perut rasa cuka, jadi sebaliknya, meletakkannya dalam satu gelas jus epal (sebaik-baiknya gula-percuma) atau anggur jus dan minum… cara untuk menyembunyikan rasa kuat.

Jumlah tuala wanita atau tampon perlu meningkat banyak selepas driking cuka untuk hanya satu atau dua hari… dan ia bukanlah sesuatu yang luar biasa melalui hanya pad atau dua selepas hari ke-3 tempoh. Bulan pertama atau dua menggunakan cuka, Walau bagaimanapun, menyedari bahawa tubuh mungkin mengalami lebih banyak kaunseling kerana ia mendapat menghapuskan lama “barangan” dalam sistem. Ini adalah satu perkara yang baik kerana ia adalah membersihkan perkara… detoksifikasi sistem.

Bonus tambahan? Mengambil cuka epal setiap hari terbukti meningkatkan orang tenaga.

Hakcipta Terpelihara (c) 2008 harapan Paus

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *