3 Tips untuk bantuan kucing anda menurunkan berat badan secara semulajadi

3 Tips untuk bantuan kucing anda menurunkan berat badan secara semulajadi

Kami adalah semua pemilik haiwan kesayangan yang suka kucing kami amat. Saya pasti anda hanya mahukan yang terbaik untuk kucing anda.

Sudah tentu kita juga tahu kucing kami berfikir mereka sudah tahu apa yang terbaik untuk mereka. Mereka juga boleh menjadi sangat kuat dan agak mencabar apabila mereka mahukan sesuatu dari kita.

Apabila ia datang untuk makanan mereka, mereka mahu sekarang dan mereka mahu seberapa banyak yang mereka boleh makan.

Malangnya, itu adalah apabila anda mendapati diri anda dengan kucing berlebihan berat badan.

Saya tahu bagaimana keras ia boleh menghadkan pengambilan makanan kucing anda. Anda juga mestilah sangat berhati-hati untuk tidak menghadkan ia terlalu banyak.

Kucing mesti Kurangkan berat mereka sangat lambat sebab-sebab kesihatan. Jangan sekali-kali meletakkan kucing anda Diet kemalangan.

Jika kucing anda seolah-olah lebih jinak dan tidak bermain sebanyak yang boleh menjadi tanda-tanda perubahan diet mungkin dalam perintah.

Untuk berat badan kucing dan terlalu banyak, boleh menjadi punca banyak penyakit. Kucing mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mendapat penyakit-penyakit seperti batu buah pinggang, atau Kristal dan risiko yang sangat tinggi diabetes.

Juga perubahan kualiti hidup mereka. Mereka tidak boleh melompat sehingga kelihatan tetingkap, yang kita semua tahu sebagai pemilik kucing mereka senang dapat duduk di atas sebuah kilat.

Kesan sampingan yang teruk yang berlebihan adalah jangka hayat mereka menjadi lebih singkat.

Berikut adalah beberapa petua untuk membantu anda dengan masalah berat badan kucing anda.

Petua #1. Langkah pertama dalam membantu kucing anda menurunkan berat badan adalah diet mereka. Adalah makanan semasa mereka makan tinggi lemak dan kalori?

Cuba perlahan-lahan menukar ke atas makanan mereka untuk makanan yang kehilangan berat badan yang sihat. Anda boleh pilih dari pelbagai makanan yang berkualiti yang disediakan.

Petua #2. Jika kucing anda makan makanan orang-orang yang telah dipotong. Juga jika anda akan memberi beliau makanan ringan apa-apa jenis, yang juga harus berhenti.

Berkali-kali, ia adalah lebih baik untuk memberi makan kucing anda makanan yang kecil pada siang hari dan bukannya satu hidangan besar dua kali sehari.

Paling penting dengan kucing anda perlu melakukan apa-apa perubahan secara beransur-ansur. Kucing harus tidak pernah menurunkan berat badan dengan cepat.

Adalah disyorkan supaya awda mengizinkan lagi maka beberapa pound setahun.

Petua #3. Akhirnya, dengan diet yang sihat kucing anda sekiranya mahu menjadi lebih aktif. Kita tahu kucing kami boleh menjadi degil, tetapi jika boleh cuba untuk mendapatkan mereka untuk memainkan beberapa kali sehari.

Kucing saya suka berjalan selepas dilancarkan sehingga tuala. Golekkan dalam bola dan melaluinya. Mereka yang lembut supaya kucing anda boleh menjemput mereka. Kini mengharapkan kucing anda untuk membawa tuala itu kembali. Ingat mereka bukan anjing.

Mudah-mudahan kucing anda akan hidup lama dan sihat. Mereka berhak mendapat apa-apa yang boleh kita lakukan untuk menjadikan hidup itu satu yang sangat gembira. Sebagai pencinta kucing kita tahu mereka mencintai kita, walaupun kadang-kadang mereka tidak merasa seperti itu.

Menggunakan remedi rumah yang jadi bila-bila masa yang mungkin untuk kesihatan kucing anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *