3 Tips pembinaan otot untuk latihan Ectomorph anda

3 Tips pembinaan otot untuk latihan Ectomorph anda

Senaman yang berkesan untuk orang dengan jenis ectomorph badan benar-benar boleh membantu untuk membina jisim badan, tidak kira apa yang anda mungkin telah mendengar atau membaca. Ia adalah menarik bahawa kebanyakan orang tidak sedar bahawa ectomorphs memerlukan sejenis yang berbeza dari rencana kecergasan kepada orang-orang dengan jenis badan purata.

Hanya mengikuti beberapa jenis program senaman am tidak akan membantu anda mendapatkan banyak jika ada otot, jadi anda perlu membuat beberapa perubahan kepada rutin anda jika anda mahu untuk mendapatkan keputusan. Di sini ada 3 tips penting anda perlu ingat apabila latihan badan anda.

Petua 1 – makan lebih banyak makanan

Ectomorphs dikenali untuk makan banyak makanan, tetapi anda melakukannya dengan betul? Dua kesilapan utama ectomorphs membuat makan apabila mereka tidak perlu, dan tidak mengambil kalori mencukupi. Kerana anda mempunyai apa-apa yang tinggi metabolisme, di samping melakukan secara khusus direka ectomorph latihan, anda perlu makan sekurang-kurangnya lima hingga enam kali sehari.

Perbezaan utama lain adalah, anda perlu sekurang-kurangnya 3000 kalori sehari berbanding purata orang biasanya memerlukan 2000. Ini tidak bermakna anda boleh makan timbunan makanan ringan sama ada. Anda perlu hanya makan makanan yang sihat dan berkhasiat, supaya mengisi anda akan dengan betul mewujudkan badan dan otot-otot anda.

Petua 2 – mengurangkan masa anda menghabiskan masa bekerja

Ectomorph berkesan senaman yang benar-benar bekerja untuk mendapatkan otot yang besar-besaran akan berbeza dalam bahawa mereka memerlukan anda untuk menjimatkan masa di gimnasium daripada yang biasanya anda lakukan. Jika anda menghabiskan jam di gimnasium setiap minggu tanpa melihat kemajuan mana-mana, anda akan tahu bahawa apa yang saya katakan cincin benar untuk anda juga.

Senaman yang baik hendaklah mengambil tidak lebih daripada empat puluh lima minit hingga satu jam. Pada akhir jam anda harus berasa benar-benar lelah dan dapat mengangkat lagi, kerana anda akan menyimpan keamatan setinggi yang mungkin untuk keberkesanan yang maksimum.

Apabila anda menggabungkan jumlah masa senaman yang lebih pendek dengan mengurangkan bilangan hari di gimnasium, anda akan mendapat lebih dekat kepada jadual senaman yang sesuai untuk jenis badan anda. Anda akan memerlukan lebih banyak masa untuk pulih selepas senaman yang sengit ini, bermakna anda tidak dapat bekerja pada hari-hari yang berturut-turut seperti kebanyakan orang lain. Matlamat anda adalah untuk mendapatkan tiga senaman yang baik, penuh setiap minggu, dengan tempoh rehat di antara setiap satu.

Petua 3 – kerja seluruh tubuh anda pada masa yang sama

Kerana anda perlu hanya bekerja tiga hari setiap minggu, melaksanakan latihan pengasingan tidak akan menjadi pilihan terbaik atau anda. Ectomorph senaman harus melibatkan bekerja seluruh tubuh anda seberapa banyak yang mungkin untuk membolehkan anda untuk mendapatkan hasil yang terbaik. Anda tumpuan harus diberikan kepada latihan yang membina berbilang kumpulan otot sekaligus. Senaman ini merangkumi perkara-perkara seperti dumbbell menimbulkan sisian, flyes terbalik, deadlift, wajaran squats dan renang.

Oleh itu ini membuat pelarasan, anda boleh yakin bahawa anda akan mempunyai latihan ectomorph baik yang akan membantu anda mendapatkan badan massa. Jangan biarkan anda jenis badan yang menetapkan anda kembali. Jika anda benar-benar mahu melihat keputusan yang kemudian Jangan lupa untuk minum banyak kalori yang sihat, senaman kurang sering, pastikan rutin yang sengit, dan menjalankan seluruh badan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *