3 Super-food yang membersihkan dan mengalkalikan badan anda ketika anda sedang tidur!

3 Super-food yang membersihkan dan mengalkalikan badan anda ketika anda sedang tidur!

Guru kimia anda adalah betul! Tenggelam gigi yang dalam segelas cola memusnahkan gigi miskin dalam masa yang singkat. Langkah demi langkah, gigi melembutkan, pecah dan benar-benar larut. Membentuk asid makanan dan minuman yang menyebabkan kerosakan yang sama jika mereka tidak neutralised oleh sistem yang mengawal selia pH kami.
Masalah bermula apabila kita terlebih membebani tubuh dengan penggunaan asid pembentukan makanan yang berlebihan. Dari masa ke masa itu maut koktel over-indulgence secara literal racun sistem anda dan merompak anda tenaga dan kecergasan. Selain itu, ia membuatkan anda terdedah kepada jangkitan, alahan dan penyakit-penyakit lain. Di bawah anda akan menemui tiga makanan yang hebat untuk membantu anda memulihkan anda memulihkannya keseimbangan asid-alkali, membersihkan sistem anda dan meningkatkan tahap tenaga anda.
Jadi Turning satu pertama kami…
SUPER-FOOD #1: Alfalfa Alfalfa adalah penuh dengan kebaikan nutrisi. Kalsium, klorofil, karotena dan kandungan vitamin K yang membuat alfalfa suplemen pemakanan yang penting. Kandungan nutrien alfalfa adalah salah satu yang dikenali yang terkaya, menjadikan ia satu herba yang amat disyorkan untuk diet manusia. Alfalfa adalah kaya dengan nutrien yang banyak, antaranya kalsium, kalium, iron dan vitamin C, D, E dan K. Ini menjadikan ia satu herba hebat untuk mengembalikan kekuatan kepada yang sakit dan lemah. Ia digunakan untuk merawat semua kelemahan penghadaman. Alfalfa membina kekuatan dan kecergasan dan boleh digunakan untuk meningkatkan berat badan. Benih Alfalfa juga mempunyai sifat-sifat yang membuatkannya tempat yang ideal bagi penyakit yang berkaitan dengan haba dan keradangan penyejukan. Kegunaan herba Alfalfa termasuk rawatan untuk cystitis, pembakaran air kencing, mengurangkan demam dan merendahkan kolesterol, kencing manis, ulser, masalah radang sendi dan rheumatic dan belakang sakit. Alfalfa kecambah telah meningkat popular kebanyakannya kerana mereka rasa hebat dan luluh rangup. Pentadbiran awam yang adalah sebenarnya sejenis tumbuhan kecil yang sangat mudah untuk mencerna. Kerana kecambah halus ini mempunyai kandungan air tinggi, mereka akan mengisi anda up cepat, tetapi dengan beberapa kalori.
Yang seterusnya…
SUPER-FOOD #2: Klorofil struktur molekul klorofil adalah sama dengan haemoglobin yang bertanggungjawab membawa oksigen seluruh badan anda. Klorofil berlaku menjadi pusat molekul untuk meningkatkan ketersediaan oksigen dalam sistem anda. Ianya juga penting untuk asimilasi pesat tubuh daripada asid amino. Satu cara untuk memberitahu jika sayur-sayuran yang mempunyai kandungan klorofil yang cukup adalah dengan melihat pada daun. Alga adalah sumber tertinggi dikenali klorofil. Gelap sayur-sayuran hijau seperti bayam, brokoli dan alfalfa adalah juga sangat kaya dengan kandungan klorofil. Tumbuh-tumbuhan jelas warna ini bukan sahaja mencerahkan pinggan tetapi juga menambah banyak khasiat kepada diet anda. Mereka juga adalah sumber yang kaya dengan antioksidan dan kajian telah menunjukkan bahawa mereka pergi jauh ke arah mencegah kanser hati, kanser usus, kanser kulit dan artritis reumatoid. Menikmati mereka masak, kukus atau mentah.
Mari kita bergerak ke akhir kuasa-veggie kami…
SUPER-FOOD #3: Bayam bayam merupakan sumber yang baik bagi vitamin C dan A, seterika, dan kira-kira 40 peratus mengandungi kalium. Ia meninggalkan ash untuk alkali di dalam badan. Bayam adalah baik untuk limfa, kencing, dan sistem penghadaman. Bayam merupakan sumber pemakanan yang kaya k vitamin – vitamin yang berbeza dengan lain-lain vitamin yang fat-soluble tidak disimpan oleh badan dalam jumlah yang cukup besar dan mesti diganti secara kerap. Vitamin K adalah penting untuk pengeluaran enam protein yang penting untuk pembekuan darah yang betul. Darah semata-mata tidak akan beku dengan betul tanpa ia.
Andaian telah dibuat bahawa vitamin K memainkan peranan dalam Kesihatan. Tahap rendah vitamin K telah dikaitkan dengan ketumpatan tulang lebih rendah dan peningkatan risiko patah pinggul di kalangan wanita. Hanya 1 cawan bayam segar daun memberikan hari anda 190 peratus keperluan harian anda vitamin K. Alfalfa klorofil dan bayam mengalkalikan dan membersihkan badan anda. Kami tinggi-serba, kafein dan gula-powered gaya hidup overburdens badan kita dengan beban asid berlebihan yang membuat badan kita berasa letih, dipakai dan terdedah kepada alahan, demam hay dan sensitiviti makanan. Toksin yang dihasilkan dalam tempoh yang terlalu-berasid, oksigen yang dilucutkan badan boleh menyumbang radikal Hidung berair, bersin, gatal-gatal dan terkoyak daripada mata, kembung, sakit perut, cirit-birit, ruam kulit dan lain-lain reaksi alahan.
Badan anda memerlukan pH yang sedikit alkali untuk dapat melakukan pada tahap puncak dan kekal dalam Kesihatan optimum. Kajian menunjukkan bahawa sebuah badan yang beralkali copes lebih baik dengan tekanan dan tahan penyakit dengan lebih berkesan. Alkalizing makanan, seperti alfalfa, klorofil dan bayam, meningkatkan tenaga fizikal, kejelasan mental, kesejahteraan emosi dan keyakinan juga. Sebagai peringatan akhir, anda perlu mengambil makanan di atas alkalizing selalu untuk kesan yang maksimum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *