3 Sebab-sebab mengapa kerjaya di Hvac adalah kalis kemelesetan

3 Sebab-sebab mengapa kerjaya di Hvac adalah kalis kemelesetan

Kemelesetan ekonomi global telah melanda hampir setiap peringkat ekonomi. Kemalangan di pasaran saham dan kejatuhan besar perbankan telah merintis jalan untuk pemotongan pekerjaan di mana-mana. Orang-orang yang menganggap bahawa kehidupan mereka adalah selamat dan kerjaya mereka adalah stabil kini menganggur dan sedang berjuang untuk masuk ke dalam kerjaya baru.

Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa kerjaya yang tidak terjejas oleh kemelesetan ekonomi di pasaran Global. A kerjaya di HVAC sekali kerjaya tahan kemelesetan tersebut. Terdapat beberapa sebab mengapa kerjaya dalam HVAC akan tahan kemelesetan. Anda boleh menemui tiga sebab utama mengapa kerjaya dalam HVAC akan tahan kemelesetan dengan membaca seluruh artikel.

3. Keperluan penyejukan dalam keperluan sehari-hari

Anda akan sedar bahawa terdapat kerjaya yang berkaitan dengan keperluan harian seperti penjagaan kesihatan, penyejukan dan Penyaman udara, pendidikan, tenaga, Sains alam sekitar, Penasihat Kewangan dan lain-lain. Penyejukan yang digunakan dalam semua dalam pemprosesan makanan unit-unit yang disediakan semalam. Unit-unit pemprosesan makanan yang canggih unit penyejukan yang memerlukan penyelenggaraan yang kerap. Bukan sahaja unit pemprosesan makanan, tetapi juga sistem juga membuat penyelidikan alam sekitar Marin menggunakan sistem penyejukan kawalan suhu yang perlu dipantau dan diselenggara dengan berkesan. Kerana perkara-perkara ini sentiasa diperlukan, kerjaya dalam HVAC akan terjejas lebih kurang dengan kemelesetan

2. Pembangunan sistem HVAC cekap tenaga

Disebabkan kejatuhan keadaan ekonomi, Semua orang ingin menjimatkan wang yang dibelanjakan untuk bil elektrik. Itulah sebabnya mengapa semua orang Cari sistem Penyaman udara yang lebih cekap. Pembangunan sistem penyejukan dan Penyaman udara cekap tenaga boleh didapati hanya dengan bantuan profesional HVAC. Seperti orang-orang yang lebih prihatin tentang penjimatan bil elektrik mereka, mereka bersedia untuk membayar lebih banyak wang tunai untuk membangunkan sistem HVAC cekap tenaga.

1. Kepentingan penyejukan dalam penjagaan kesihatan

Apabila ia datang kepada penjagaan kesihatan, penyejukan adalah amat diperlukan. Dari menyimpan ubat-ubatan untuk Penyaman udara di unit-unit kritikal seperti ICU, HVAC memainkan peranan yang penting. Penjagaan kesihatan merupakan sektor yang tidak pernah mendapat terjejas oleh sebarang kemelesetan atau keadaan ekonomi lain paling teruk. Oleh itu, selagi sektor penjagaan kesihatan berkembang, profesional di dalam bidang penyejukbekuan dan Penyaman udara akan meningkat.

Bottom Line

Semua faktor-faktor yang disebutkan di atas membuat kerjaya di dalam HVAC Kalis kemelesetan. Statistik semalam menunjukkan bahawa profesional HVAC akan permintaan yang banyak kerana banyak struktur perniagaan baru yang akan didirikan dalam masa terdekat dan setiap bangunan akan memerlukan udara cekap tenaga. Tidak kira apa keadaan ekonomi, kerjaya dalam HVAC akan masih diperlukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *