3 Sebab-sebab herba dan rempah-ratus membantu anda meningkatkan anda Diet – kecergasan kem latihan pengajar menerangkan

3 Sebab-sebab herba dan rempah-ratus membantu anda meningkatkan anda Diet – kecergasan kem latihan pengajar menerangkan

Sebagai Singapura pelatih peribadi dan kecergasan kem latihan pengajar, saya sentiasa mencari cara untuk membantu pelanggan-pelanggan saya yang meningkatkan kesihatan mereka, keputusan kehilangan berat badan dan kehilangan lemak. Oleh kerana itu saya mengesyorkan herba dan rempah-ratus yang boleh membantu mereka meningkatkan pemakanan dan kesihatan mereka.

Mengapa? Berikut adalah tiga sebab yang menggerunkan termasuk herba dan rempah dalam makanan anda.

1. Mereka meningkatkan rasa dan rasa makanan tanpa menambah tersembunyi atau kalori berlebihan yang tidak sihat. Tidak kira apa jenis diet yang anda mungkin, tempahan, jika tidak semua, herba sesuai hak kepada pelan diet anda. Kereta rendah, tinggi carb, tinggi protein lemak atau tinggi atau rendah Diet yang disarankan mengikut genetik anda, Semua boleh spieced sehingga dengan herba tanpa menjejaskan keputusan diet.

2. Herba dan rempah-ratus menggalakkan pertambahan limpahan dengan hal-hal yang baik untuk anda – vitamin, mineral, pelbagai penyampaian Kesihatan fitokimia dan lain-lain. Ini terbaik terdapat dalam bentuk semulajadi mereka dan bukannya pada mereka kimia dihasilkan dan sering tidak berkesan tiruan borang dalam tambahan multi-vitamins atau mineral yang banyak.

3. Secara umum, mereka membuat segala-galanya yang rasa lebih baik tanpa menambah barangan jahat untuk apa yang anda masukkan ke dalam mulut anda – warna tiruan, pengawet kimia, trans lemak, apa-apa. Baik, yang menganggap herba anda telah berkembang cukup dekat untuk lebuh raya untuk menyerap Tan logam toksik dan sebagainya, atau di ladang komersil yang menggunakan racun makhluk perosak dan baja ini ahli bina badan cara sesetengah menggunakan steroid. Herba organik yang terbaik kerana anda ingin memastikan bahawa kualiti herba anda adalah tinggi supaya anda mendapatkan jumlah yang baik daripada bahan aktif dalam herba anda. Berikut adalah beberapa contoh yang sangat ringkas manfaat tertentu yang penyelidikan terkini telah mencadangkan:

Buah pelaga – merangsang aliran hempedu untuk kesihatan hati dan metabolisme lemak, mengurangkan kembung, mengandungi limonene yang merangsang pengeluaran enzim untuk dengan sifat-sifat antioksida badan.

Kulit kayu manis – membantu mengurangkan gula dalam darah dan kolesterol “buruk”

Ulas – 1 tablespoonful mengandungi RDA mangan untuk wanita. Juga mengandungi kalium, kalsium dan phytosterols mengikut peratusan yang ketara.

Jintan putih – mempunyai ciri-ciri antimikrobial, sumber yang baik daripada besi, membantu mengurangkan pedih ulu hati dan meningkatkan penghadaman

Bawang putih – merendahkan kolesterol dan menghalang pembekuan darah, semasa penyelidikan amat mencadangkan bahawa bawang putih mempunyai sifat anti-kanser, membantu dalam kawalan berat badan

Halia – anti-radang, kajian menunjukkan ia merendahkan kolesterol

Sekarang benih – mengandungi isothicyanates yang memainkan peranan penting dalam menghapuskan kanser

Oregano – mempunyai sifat antioksidan yang lebih tinggi daripada blueberry terkenal! Oregano minyak telah ditunjukkan untuk membunuh parasit di dalam sistem penghadaman dan menghalang pertumbuhan mikrob. Juga mengandungi sebatian antimutagenic dan anticarcinogenic

Pasli – penyegaran nafas

Tumeric – anti-radang, mungkin faedah untuk Alzheimer, barah, masalah penghadaman dan peraturan insulin.

Jadi menggabungkan herba dan rempah ratus ke dalam diet anda, seberapa banyak yang anda boleh, seberapa kerap yang anda boleh, dalam setiap cara kreatif yang mungkin! Anda bukan sahaja akan mendapat semua faedah kesihatan, tetapi juga menjadikan diet anda, jadi ia akan menjadi mudah untuk tinggal dengan anda gaya hidup yang sihat. Ini bermakna anda pasti akan mendapat orang pembakaran lemak, kehilangan lemak keputusan yang anda mahu!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *