3 Langkah mudah untuk menghilangkan jerawat selama-lamanya

3 Langkah mudah untuk menghilangkan jerawat selama-lamanya

Jerawat adalah mudah atau sukar untuk diatasi, bergantung kepada bagaimana anda telah komited untuk mengikuti panduan amalan etika untuk membersihkan badan anda.

Untuk menghilangkan jerawat yang anda mesti terlebih dahulu memahami bahawa jerawat adalah sejenis penyakit yang disebabkan oleh toksin dalam badan anda dan tindakan pertama adalah berdasarkan menyingkirkan toksin tersebut. Terdapat banyak kedai-kedai makanan kesihatan, pakar pemakanan, dan orang-orang secara umum yang melaksanakan kaedah detoksifikasi tubuh badan mereka setiap hari.

Untuk melaksanakan pelan detoksifikasi yang berkesan untuk membebaskan anda dari jerawat untuk selama-lamanya, anda harus mengikuti dua kaedah penting:

1 Badan yang kering

2 Mematuhi vegetarian diet untuk beberapa hari

Pembersihan badan

Pembersihan badan akan membantu dalam jangka masa panjang, dan adalah satu idea yang baik untuk detoksifikasi yang lengkap supaya semua kekotoran ini mungkin dibuang supaya anda ditinggalkan dengan sistem yang sihat dan seterusnya bebas daripada jerawat.

Terdapat 3 langkah mudah untuk mencapai detoksifikasi yang lengkap:

1 Penyediaan

Detoksifikasi 2

Siap 3

Langkah pertama: penyediaan

Semasa persediaan untuk detoksifikasi tubuh mungkin tidak kelihatan perlu, persediaan untuk mana-mana aktiviti adalah. Bayangkanlah: tiada siapa parachute lompat atau bungee tanpa persediaan mental dan / atau fizikal yang baik. Langkah-langkah untuk detoksifikasi yang benar-benar sama dan orang-orang yang memerlukan satu sistem yang bersih hendaklah disediakan sebelum mereka boleh melakukan untuk detoksifikasi penuh dan sihat badan.

Salah satu aktiviti paling disyorkan, adalah meditasi selama beberapa hari sebelum anda benar-benar mula detoksifikasi. Ini bukan sahaja akan membantu membersihkan fikiran anda, tetapi akan juga memberi manfaat kepada badan anda. Walau bagaimanapun, walaupun terdapat pelbagai cara untuk persediaan yang boleh anda lakukan, meditasi adalah salah satu yang bermanfaat. Semasa proses meditasi, anda akan bayangkan diri anda untuk bebas jerawat, dengan harga diri yang tinggi dan kulit nafas baru.

Langkah kedua: detoksifikasi

Untuk menghapuskan Jerawat badan anda, langkah kedua ini adalah yang paling penting kerana ia adalah detoksifikasi itu sendiri, yang terdiri daripada pembersihan dalaman badan anda. Langkah ini biasanya melibatkan penggunaan minyak biji benih flaks, zaitun, kacang soya dan sunflower, dan sup sayur-sayuran juga disediakan sebagai jus dan Puri. Ini adalah semua bahan-bahan yang perlu minum semasa proses detoksifikasi tubuh dan sepatutnya mengambil masa 3 hingga 4 hari. Sebahagian daripada menu yang dicadangkan semasa ini termasuk masa: bercampur-campur sayur-sayuran dan jus, seperti saderi, timun, kubis, pasli, rumput gandum, barli dan bayam. Semua bahan-bahan ini boleh dimasukkan ke dalam pengisar yang bagi jus yang mentah yang anda perlu minum sekurang-kurangnya sekali setiap hari semasa pembersihan. Kombinasi pelbagai ini jus lemon timun, lobak merah, oren, beet, saderi, mangga dan nenas, betik dengan lemon, tembikai dengan benih.

Satu lagi makanan yang perlu dimakan semasa proses detoksifikasi adalah sup sayur-sayuran yang mengandungi bawang putih dan hijau cawangan, seperti saderi Sepanyol, saderi, pasli, chives, antaranya yang mencukupi. Ini adalah satu-satunya jenis sup perlu dimakan, kerana ia adalah Tempahan bermanfaat untuk badan. Ingat bahawa kita ingin menghilangkan jerawat.

Langkah tiga: siap

Langkah ini adalah rancangan detox “Keluar”, Walau bagaimanapun, satu benar-benar dapat daripada detox?

Akhir proses detoksifikasi penghapusan jerawat, menyediakan kemudahan semata-mata melepaskan penggunaan jus dan sayur-sayuran yang pureed, sup dan minyak pati, untuk pergi termasuk jenis makanan yang lain seperti protein dan lemak tak tepu yang tinggi. Langkah ini perlu dilengkapkan dalam siri tiga hari untuk menjadikan ia sebagai bermanfaat untuk kering. Anda akan kembali ke makan biasa, tetapi mengingat untuk mengelakkan makanan ringan, makanan goreng, lemak tepu, tepung, susu, gula, kopi dan alkohol.

Semua langkah-langkah ini adalah amat penting untuk membersihkan sistem badan anda melalui penghapusan semua bahan-bahan toksik dari yang sama. Pembersihan detox adalah satu amalan yang bertujuan untuk menjadi rutin acara dwi-Tahunan yang untuk semua orang, dan akhirnya ia adalah benar bahawa membantu seluruh badan untuk kekal baik dan sihat!

Mematuhi vegetarian diet untuk beberapa hari

Garis Panduan makanan terkini yang dikeluarkan oleh kerajaan Amerika Syarikat mengesyorkan bahawa Amerika semua perlu mengambil lima hingga sembilan hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari. Kali pertama anda mendengar bahawa nombor mungkin kelihatan banyak, tetapi ia adalah lebih mudah daripada anda berfikir untuk menyesuaikan diri dengan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran dalam diet harian. Dalam satu tangan, rak-rak pasaraya juga dipenuhi dengan buah-buahan dan sayur-sayuran. Di samping itu, sayur-sayuran dan buah-buahan adalah antara makanan yang lebih murah dan lebih kaya dengan pelbagai nutrien di pasaraya. Dengan semua buah-buahan dan sayur-sayuran untuk dipilih, ia adalah mudah untuk membuat ini lazat dan berkhasiat makanan, sebahagian daripada makanan ringan dan hidangan harian anda.

Apabila mengambil kira amaun satu hidangan, ia adalah benar-benar mudah untuk mendapatkan lima hingga sembilan hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari. Malah, jumlah harian yang disyorkan bersamaan dua cawan buah dan dua dan setengah cawan sayur-sayuran setiap hari, yang adalah agak munasabah.

Cara terbaik untuk mendapatkan nutrien yang diperlukan daripada buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari, adalah untuk memaksimumkan pelbagai makanan ini. Makan perkara yang sama setiap hari dengan cepat menjadi membosankan, jadi mengapa tidak memilih pelbagai jenis buah-buahan dan sayur-sayuran semua warna Pelangi itu dan dalam tiap-tiap boleh dipikirkan bentuk, saiz dan tekstur, mempunyai diet yang luas tiap-tiap hari?

Di samping itu, buah-buahan dan sayur-sayuran adalah jauh lebih murah daripada pil vitamin. Buah-buahan dan sayur-sayuran adalah sangat murah, terutama apabila dibeli musim, terutamanya yang berkembang dalam negara. Dalam jangka panjang, mendapatkan pemakanan yang anda perlukan daripada makanan yang anda makan adalah jauh lebih murah dan lebih baik untuk anda, bahawa pengambilan vitamin pil setiap hari.

Kesimpulannya, sebuah badan yang bebas daripada toksin adalah sebuah badan yang bebas daripada jerawat dan penyakit-penyakit lain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *