3 Langkah mudah untuk mencari ikan Omega 3 sihat minyak tambahan yang bermula dalam tempoh 10 minit

3 Langkah mudah untuk mencari ikan Omega 3 sihat minyak tambahan yang bermula dalam tempoh 10 minit

Suplemen minyak ikan Omega 3 yang sihat boleh bekerja keajaiban untuk kesihatan anda. Dalam artikel ini, mengetahui 3 perkara penting dan pakar-pakar fakta-fakta yang anda perlu tahu untuk memilih produk minyak ikan terbaik untuk kesihatan dan kesejahteraan anda.

Berikut adalah 3 perkara yang paling penting yang anda perlu pertimbangkan semasa mencari yang sihat ikan Omega 3 suplemen–minyak.

1) Melihat produk-produk yang telah menjalani proses penyulingan molekul. Ia adalah proses di mana toksin dan bahan cemar seperti merkuri, plumbum dan lain-lain PCBs dipisahkan dari minyak. Produk yang terhasil adalah minyak ikan tulen yang boleh digunakan dalam makanan tambahan.

Bahan cemar ini dikelaskan sebagai neurotoxins. Mereka membina dalam daging ikan, jadi apabila anda makan mereka secara langsung, anda sebenarnya akan mengambil semua jenis bahan-bahan yang berbahaya. Ia menyebabkan banyak masalah kesihatan yang buruk.

2) Suplemen minyak ikan Omega 3 sihat yang diperbuat daripada ikan yang tinggi secara semulajadi asid lemak omega 3. Tidak semua spesies ikan mengandungi kandungan Omega 3s yang sama. Ramai di antara mereka mengandungi lemak omega 3 yang tidak atau sangat sedikit.

Sebagai contoh, ikan putih yang tidak stabil seperti tilapia adalah sumber asid lemak omega 3 yang sangat miskin. Ikan yang terdapat di perairan sejuk dan mendalam seperti tuna, Hoki dan lain-lain yang sangat tinggi kandungan omega 3 mereka.

3) Membuat pasti bahawa produk tambahan memberikan anda tepat spesifikasi kandungan omega 3 dan nisbah setiap jenis Omega 3s – DHA dan EPA. DHA adalah lebih penting daripada EPA dan memainkan peranan yang sangat penting dalam Kesihatan otak.

Suplemen minyak ikan Omega 3 yang sihat perlu mempunyai kandungan yang lebih tinggi daripada DHA daripada EPA dan perlu menyebut dengan jelas kandungan mereka di setiap kapsul gel lembut. Kebanyakan produk sub standard di pasaran akan tidak menyebut sumber ikan tidak akan memberitahu tentang kandungan DHA dan EPA dalam produk mereka.

Anda boleh mencari suplemen minyak ikan Omega 3 yang sihat dalam lingkungan harga dari $15-$ 20 bagi sekitar sebulan omega 3 keperluan badan anda. Ia adalah salah satu health insurance paling murah yang pernah anda boleh membeli untuk diri sendiri serta orang yang anda sayangi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *