3 Kecergasan dosa dan bagaimana untuk mengurangkan kesan-kesan mereka

3 Kecergasan dosa dan bagaimana untuk mengurangkan kesan-kesan mereka

Jika anda menggambarkan diri anda hari, anda akan mengatakan bahawa anda adalah seorang dewasa yang matang, yang mengamati diet beliau, penyalahgunaan tubuhnya, hidup sihat dan cuba untuk kekal sihat. Tetapi keterangan yang sama ini akan digunakan jika anda ditanya kini untuk menggambarkan diri anda apabila anda seorang remaja? Sekiranya anda ingat bahawa anda digunakan untuk minum dan makan apa sahaja dan bila-bila masa, tinggal di bawah matahari tanpa melindungi kulit anda untuk jam, atau salai banyak, maka anda harus sedar hasil tingkah-laku melulu yang anda mungkin perlu hari diri anda “baru dan lebih baik”. Oleh itu, jika anda ingin tahu sama ada atau tidak anda “dosa” telah memusnahkan apa-apa peluang anda perlu hidup lebih lama dan menikmati gaya hidup yang sihat, anda perlu membaca artikel ini dan lihat apa yang anda boleh lakukan untuk membetulkan kesilapan masa lalu anda.

Anda telah melakukan mana-mana Diet penurunan berat badan yang Daftar? Jika jawapannya adalah ya, maka anda mungkin ingat bahawa sebaik sahaja anda berhenti, anda berjaya mendapatkan kembali berat badan hilang dan ditambah beberapa pound tambahan di atas. Ada tidak digunakan dalam kelaparan badan anda dengan meletakkan anda organisma melalui-jenis Diet yang melampau. Dan bukannya membantu diri anda menjadi sihat, anda benar-benar memusnahkan metabolisme anda dan tisu otot yang longgar bukannya lemak yang tidak diingini. Jika anda memerlukan kepada berat longgar, ikut diet yang seimbang dan meminta bantuan seorang pakar. Dengan memakan harian 15 peratus protein, 30 peratus lemak dan 55 peratus karbohidrat, anda menyediakan badan anda dengan semua bahan-bahan yang perlu untuk terus bekerja dengan lancar dan fungsi biasanya.

Anda telah duduk di bawah matahari tanpa melindungi kulit anda? Dalam kes ini cincin a bell, anda perlu tahu sekarang, bahawa ini boleh salah satu daripada dosa-dosa orang-orang yang “maut” yang anda pasti harus mengelak daripada di masa hadapan. Tanda penuaan, kanser kulit, dan pelbagai pembezaan warna pada permukaan kulit anda boleh disebabkan oleh over-exposing kulit anda terdedah kepada radiasi UV matahari merbahaya tanpa memakai apa-apa perlindungan. Bukan panicking, anda perlu ingat untuk mengelakkan matahari antara 11: 00 dan 16: 00 dan sentiasa memakai losyen pelindung matahari yang sesuai untuk jenis kulit anda. Duduk di bawah payung, minum banyak air, dan memakai topi, boleh semua menjimatkan anda daripada dehidrasi dan memastikan cara hidup yang sihat.

Anda telah Rokok? Mungkin, walaupun anda telah membiasakan diri dengan semua implikasi negatif Merokok, anda masih melawat para perokok Seksyen bar tempatan anda, jika yang masih wujud di kawasan anda. Well, jika anda telah tidak lagi berhenti merokok, ini adalah masa untuk melakukannya. Selain itu pelbagai masalah kesihatan anda mungkin mengalami hasil daripada tabiat anda “tidak bersalah”, rokok boleh mengurangkan peluang anda untuk hidup lagi dan pada masa yang sesuai. Jika semasa bola keranjang yang terakhir atau perlawanan raket anda terpaksa berhenti untuk menangkap nafas anda, walaupun semua rakan Merokok dapat diteruskan tanpa mengalami sebarang ketidakselesaan, anda berada di pinggir sendiri mengalami hasil negatif berterusan satu tabiat yang buruk. Orang-orang yang mempunyai quitted rokok selama 5 hingga 15 tahun berjaya dikurangkan risiko mengidap kanser paru-paru atau serangan jantung dan boleh dibandingkan dengan seseorang yang tidak pernah merasai rokok di dalam hidupnya. Menurut para saintis, memotong Merokok sebelum umur 39 boleh meningkatkan jangka hayat anda peringkat sehingga 5 tahun jika anda seorang lelaki dan sehingga 3 tahun jika anda seorang wanita. Walaupun keluar boleh menjadi sukar dan gejala-gejala kurang boleh berlaku untuk beberapa ketika, anda tidak perlu berfikir dua kali sebelum mengakhiri ini hari. Cergas bagi lagi secara langsung berkaitan dengan kebolehan anda untuk menghentikan tabiat ini jahat kamu, sekarang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *