3 Kebaikan dan keburukan yang anda perlu tahu tentang insurans kesihatan

3 Kebaikan dan keburukan yang anda perlu tahu tentang insurans kesihatan

Penjagaan kesihatan pencegahan, tahap ketersediaan perkhidmatan perubatan dan ketenangan fikiran membuat insurans kesihatan satu keperluan. Di sisi lain, keburukan yang termasuk yang mahal, mempunyai perlindungan yang berbeza-beza dan menawarkan pilihan yang terhad.

Peningkatan dalam bil-bil perubatan telah membuat insurans kesihatan lebih daripada satu keperluan daripada pilihan bagi kebanyakan orang. Usaha-usaha pembaharuan penjagaan kesihatan seterusnya membuktikan bahawa insurans kesihatan yang direka dalam cara bahawa lebih ramai orang boleh mempunyai akses dan mampu. Ia adalah mungkin untuk kumpulan insurans untuk lebih mendekati pelanggan-pelanggan yang berpotensi dengan bantuan membawa insurans kesihatan. Namun, Terdapat beberapa orang di luar sana yang tidak selesa tentang mendapatkan insurans. Menyedari kelebihan dan kelemahan produk insurans ini adalah penting. Berikut adalah senarai:

Ganjaran

Menyediakan peluang-peluang pencegahan

Anda tidak lagi perlu untuk menunda doktor dan/atau hospital melawat kerana anda tidak mempunyai insurans kesihatan. Pengesanan awal adalah penting dalam merawat beberapa penyakit. Dari segi kewangan, ini akan menyelamatkan anda dari perlu membayar perbelanjaan perubatan yang lebih tinggi bagi keadaan yang teruk kerana ia tidak dilayan lebih awal. Anda juga akan berada dalam kedudukan untuk membuat perubahan gaya hidup yang penting untuk meningkatkan tahap kesihatan anda. Salah satu kebimbangan besar bagi mereka yang kekurangan dalam perlindungan Kesihatan adalah kemungkinan mempunyai penyakit yang boleh dicegah dengan pengesanan awal.

Membuat anda merasa selamat

Anda boleh melihat insurans kesihatan sebagai simpanan yang dicadang untuk keperluan masa depan kesihatan dan perubatan. Anda akan berasa lebih selamat mengetahui anda dari segi kewangan disediakan untuk apa-apa masalah perubatan yang semasa atau masa hadapan. Anda tidak perlu bimbang tentang di mana untuk mendapatkan wang bagi rawatan perubatan yang diperlukan.

Penjagaan kesihatan adalah kurang sukar untuk mendapatkan

Seseorang yang mempunyai insurans kesihatan tidak perlu bimbang untuk mendapatkan rawatan, tidak kira berapa kecil masalah mungkin. Akses yang lebih baik membolehkan kemudahan hilang kerja atau sekolah bagi suatu tempoh masa.

Keburukan

Mahal

Faedah ketara dan tidak ketara insurans kesihatan tidak datang murah. Ini juga merupakan salah satu sebab utama mengapa orang-orang yang ragu-ragu untuk membeli insurans kesihatan. Dalam jangka panjang, semakin Diinsuranskan dapat menjimatkan sejumlah besar Wang, tetapi anda perlu membayar premium bulanan untuk memanfaatkan diri sendiri manfaat. Keadaan kewangan tertentu anda boleh mencipta peningkatan kewangan yang premium.

Perlindungan yang berbeza-beza

Dengan premium yang lebih tinggi tidak semestinya bermaksud perlindungan yang lebih baik, yang merupakan satu lagi kelemahan yang penting. Malangnya, sesetengah syarikat insurans akan mengurangkan pilihan perlindungan dan menghadkan perkhidmatan yang mereka sediakan untuk pelanggan.

Pilihan yang sangat sedikit

Syarikat insurans biasanya beralih kepada mereka Senarai pembekal yang diutamakan. Ia tidak membenarkan anda untuk memilih hospital atau doktor anda mahu pergi ke mana. Terdapat beberapa dasar yang menawarkan pelbagai jenis pilihan, tetapi secara amnya, pengguna tidak diberikan peluang untuk membuat pilihan.

Membeli insurans kesihatan akhirnya adalah pilihan peribadi, apa yang pengguna perlu dan mampu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *