3 Idea untuk nikmat perkahwinan yang kos efektif

3 Idea untuk nikmat perkahwinan yang kos efektif

Sebelum membuat keputusan melakukan nikmat perkahwinan buatan sendiri, anda perlu pertimbangkan jumlah masa yang diperlukan untuk membuat nikmat perkahwinan buatan sendiri ini dan apa yang menawarkan tetamu anda.

Berikut adalah beberapa nikmat buatan sendiri yang anda mungkin mahu mempertimbangkan untuk:-

i) menggunakan lima Jordan badam dibalut di dalam satu bulatan tulle berwarna dan terikat dengan panah sepadan adalah salah satu cara yang berkesan kos untuk mengikat skim warna perkahwinan ini dengan nikmat Perkahwinan tradisional. Badam Jordan yang lima melambangkan kekayaan, Kesihatan, keceriaan, kesuburan dan panjang umur perkahwinan.

ii) sama pra-bulatan tulle, botol kecil dalam bentuk perkahwinan yang direka yang terikat di tulle dengan reben yang sepadan adalah satu lagi pilihan untuk yang buatan sendiri perkahwinan nikmat. Ini sedikit nikmat perkahwinan buatan sendiri yang kecil menghidangkan dua fungsi; Ia adalah nikmat perkahwinan bertema yang comel untuk tetamu anda dan buih boleh ditiup sebagai pengantin perempuan dan pengantin lelaki meninggalkan majlis perkahwinan untuk memulakan peringkat baru kehidupan mereka sebagai pasangan berkahwin.

iii) untuk lanjutan ii) boleh dalam bentuk pelukan dan ciuman kepada setiap tetamu anda dalam pakej kecil nikmat perkahwinan. Nikmat perkahwinan buatan sendiri ini menggunakan bulatan pre-cut tulle, di kalangan setiap tempat dua Hershey’s pelukan dan dua daripada gula-gula mencium coklat Hershey’s; membawa bulatan tulle sekitar gula-gula itu dan mengikat dengan warna yang sepadan bow. Manakala mudah, mesej yang jelas kepada setiap tetamu yang sekali gus menghantar mereka dengan hadiah yang berkata, “Terima kasih” dengan pelukan dan ciuman.

Melakukan perkahwinan itu sendiri nikmat

Nikmat perkahwinan yang DIY boleh dianggap salah satu nikmat yang paling peribadi dan dihargai untuk memberi dalam perkahwinan. Ianya boleh dicapai dengan mudah tanpa banyak usaha adalah DIY yang perkahwinan nikmat. DIY yang perkahwinan nikmat boleh dengan mudah boleh diletakkan bersama-sama kerana ia terdiri daripada penggabungan idea dan luas sesuai untuk keluarga dan rakan-rakan.

Berikut adalah beberapa nikmat DIY yang anda mungkin mahu mempertimbangkan untuk:-

i) DIY dengan lilin

Teh cahaya lilin boleh dibawa dari bekalan Kraftangan dan kedai-kedai Jabatan yang terdapat dalam pelbagai warna dan aroma. Warna yang boleh dikesan dengan mudah dengan warna-warna dan hiasan perkahwinan. Lilin boleh diletakkan dalam pemegang kaca jernih yang kecil yang boleh dihiasi oleh pasangan perkahwinan. Jika salah satu pasangan yang kreatif, Reka bentuk yang baik atau nama pasangan dan tarikh perkahwinan boleh dilukis pada kaca. Selain itu, kaca boleh dihias dengan reben, pelekat atau manik. Barang-barang ini dengan mudah boleh melekat atau digam kaca untuk membuat Reka bentuk yang indah.

ii) DIY dengan potpourri

Satu lagi nikmat perkahwinan DIY yang mudah adalah untuk membuat potpourri yang wangi dan menggunakannya untuk bungkus. Terdapat banyak minyak wangi yang boleh didapati dari kedai-kedai kraf yang akan sesuai untuk sesiapa sahaja. Terdapat buah-buahan aroma, aroma bunga, aroma rempah dan aroma tema alam semula jadi yang membuat peket yang bagus untuk rumah-rumah tetamu. Pasangan perkahwinan boleh bercakap dengan orkidnya tempatan dan urusan boleh dibuat untuk membeli atau bahkan mendapatkan percuma bunga lama yang orkidnya yang menginap biasanya Buang. Ini bunga lama yang sesuai untuk Bentukkan bunga henti. Potpourri wangi boleh dimasukkan ke dalam poket mata punai atau fabrik yang halus dan diikat dengan reben kain yang sepadan dengan warna perkahwinan. Bungkus ini boleh digunakan untuk bau laci Meja rias atau digunakan dalam mana-mana bahagian rumah untuk menyegarkan udara.

Terdapat banyak idea-idea untuk nikmat perkahwinan yang DIY. Selagi pemikiran dan usaha yang telah diletakkan di belakang nikmat perkahwinan yang DIY, ia amatlah dialu-alukan untuk tahun akan datang.

Nikmat perkahwinan borong

Anda boleh mendapatkan diskaun hebat dengan pembelian borong perkahwinan nikmat. Anda akan menemui banyak tempat-tempat dalam talian yang berurusan nikmat perkahwinan borong. Laman web ini biasanya akan menawarkan penghantaran percuma anda jika anda meletakkan suatu perintah sebahagian besar. Anda juga boleh mencari nikmat perkahwinan borong di kedai bata dan mortar. Beberapa perkara yang anda mungkin mahu mencari termasuk gula-gula pudina, cookies, kopi, teh, buih, memihak kepada pembuat dan sampel. Anda mungkin boleh untuk mendapatkan diskaun untuk caj peribadi jika anda meletakkan sejumlah besar nikmat perkahwinan borong ini apabila ini dilakukan secara pukal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *