3 Cara untuk membina Protein kolagen

3 Cara untuk membina Protein kolagen

Jika anda akan tertanya-tanya bagaimana untuk menghasilkan protein kolagen dalam badan anda secara semulajadi, anda hanya perlu membekalkan alatan yang diperlukan. Anda boleh berbuat demikian dengan makan makanan yang betul, mengambil pemakanan tambahan atau penggunaan krim yang berkhasiat. Anda juga mungkin mahu melakukan ketiga-tiga. Jadi, di sini adalah melihat pada setiap satu.

Makan hak

Collagens adalah protein utama yang dijumpai dalam tisu penghubung, seluruh tubuh manusia. Memikirkan mana-mana organ atau sistem tubuh dan sebahagian daripadanya, atau sesuatu yang membantu untuk lubang di tempat, terdiri daripada tisu itu.

Tisu penghubung yang paling penting untuk kesihatan kulit dan penampilan didapati di lapisan dermis, kira-kira 4-5 lapisan di bawah permukaan kulit. Kita biasanya merujuk kepada mereka sebagai gentian elastik kulit. Mereka boleh menjadi merosot atau rosak disebabkan oleh penyakit, usia, kerosakan radikal dan keradangan. Pengeluaran baru gentian semulajadi menolak dengan usia.

Berikut adalah cara untuk menghasilkan protein kolagen dalam badan secara semulajadi. Makan makanan kaya dengan protein yang lebih banyak dan pastikan anda mendapat cukup vitamin C. Banyak “diet”doktor mengesyorkan ikan, terutamanya salmon, meningkatkan keanjalan kulit dan mengurangkan kedutan. Tetapi, tanpa vitamin C, gentian elastik akan menjadi lemah. Jika anda tidak mudah untuk pemakan buah-buahan yang besar, pastikan anda mengambil suplemen.

Pemakanan tambahan dengan faedah yang terbukti

Vitamin C bukanlah hanya tambahan yang penting untuk kesihatan kulit. Kajian telah menunjukkan bahawa makanan tambahan minyak ikan yang meningkatkan keanjalan kulit sebanyak 10% sepanjang tiga bulan. Makanan tambahan yang mengandungi protein ikan dan kacang soya telah terbukti untuk memperbaiki struktur kulit dan ketegasan, serta.

Adalah sukar bagi penyelidik untuk menentukan jika tambahan adalah faktor bagaimana untuk menghasilkan protein kolagen dalam badan secara semulajadi. Tetapi, mereka boleh mengukur kesan menyuburkan krim.

Menyuburkan krim

Selepas penggunaan krim yang mengandungi keratin bioaktif, lain jenis protein, penyelidik telah melihat peningkatan 40% yang di keanjalan kulit selepas hanya 18 hari penggunaan. Keratin adalah protin yang kompleks yang mengandungi asid amino, kuprum dan zink. Kompleks ini telah ditunjukkan untuk merangsang pengeluaran sel-sel baru dan gentian.

Penyelidik telah membuat kesimpulan bahawa penggunaan krim keratin-kaya adalah bagaimana untuk menghasilkan protein kolagen dan elastin, lain-lain komponen gentian elastik kulit secara semulajadi. Kerana krim keratin merangsang penghasilan sel-sel baru, ia meningkatkan ketebalan kulit, menjadikannya sukar untuk merosakkan.

Seperti yang disebutkan di atas, pengeluaran sel kulit dan penghasilan gentian elastik berkurangan dengan usia. Mereka adalah dua punca penampilan umur. Salah satu punca yang utama kedut, kendur, bintik-bintik dan isu-isu yang sama, adalah kerosakan radikal.

Anda mungkin pernah mendengar radikal, kerana para saintis sentiasa bercakap tentang molekul tersebut. Pertahanan semulajadi tubuh terhadap kerosakan radikal adalah antioksidan.

Membuat kesilapan tidak mengenainya. Kaya antioksidan dengan menggunakan krim tidak mungkin bagaimana untuk menghasilkan protein kolagen secara semulajadi, tetapi ia akan membantu mengurangkan kedutan. Sekarang bahawa anda mengetahui sedikit sel-sel kulit dan gentian, anda mungkin mahu belajar tentang kepentingan antioksidan. Kulit anda boleh kelihatan lebih muda. Terdapat keraguan tentang hal itu.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai vitamin untuk kulit yang sihat, dan lain-lain bahan semulajadi yang luar biasa untuk penjagaan kulit yang sihat semulajadi, layari laman web saya semalam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *