3 Cara semulajadi untuk membantu melegakan artritis di Hip di

3 Cara semulajadi untuk membantu melegakan artritis di Hip di

Artritis pinggul ini biasanya memberi kesan kepada lelaki dan wanita umur 55 dan lebih tua. Ia dicirikan oleh radang sendi dan hakisan rawan licin yang lapisan bola – dan – soket bersama yang menghubungkan pusingan untuk pelvis. Dua jenis artritis yang boleh menyebabkan kesakitan pada bahagian sendi pinggul yang paling biasa adalah Osteoartritis dan artritis reumatoid. Gejala-gejala artritis pinggul yang mungkin termasuk: berjalan dengan kekejangan yang tempang, sendi pinggul, kekurangan fleksibiliti pinggul, mendengar bunyi klik dari dalam sendi pinggul, dan sakit pinggul dengan kegiatan seperti berjalan kaki atau menaiki tangga. Kerana kesakitan artritis adalah salah satu punca yang paling biasa hilang-upaya di seluruh dunia, adalah penting untuk mengetahui cara-cara semula jadi untuk melegakan artritis sebaik sahaja ia telah mula menyebabkan radang pinggul yang.

Apple Cider cuka dengan madu adalah satu ubat yang lama yang benar-benar telah membantu berjuta-juta orang selama ini. Sesetengah orang bersumpah dengan manfaat kesihatan mengambil 2 sudu teh cuka epal 2 sudu teh madu setiap hari. Cuka epal dan madu mempunyai banyak manfaat kesihatan yang tidak sedikit yang adalah keupayaan untuk mengurangkan keradangan. Malah pesakit kencing manis biasanya dibenarkan jumlah kecil madu asli belum diproses dalam diet mereka jika mereka juga dibenarkan untuk mempunyai beberapa buah-buahan. Melakukan beberapa kajian dan periksa dengan doktor anda untuk mengetahui berapa sudu teh madu asli belum diproses anda boleh mengambil setiap hari. Anda juga boleh cuba mencampurkan satu sudu cuka sider epal dan satu sudu besar madu mentah dengan kira-kira 8 auns air sejuk. Apabila anda memulakan mengambil dos harian yang cuka epal dan madu, rasa akan sedikit unappealing. Walau bagaimanapun, menjelang akhir minggu 3, bukan sahaja ramai orang lebih biasa untuk rasa, tetapi Tempahan melaporkan penurunan yang ketara dalam sakit artritis pinggul.

Panas mandian mineral dengan garam Epsom, apabila dilakukan dengan betul, boleh memberikan kelegaan semulajadi yang menakjubkan untuk keradangan dan artritis, sakit di pinggul itu. Ikut arahan pada bekas untuk pastikan anda menggunakan jumlah garam Epsom yang disyorkan. Mempunyai air yang ditetapkan kedatangan suhu mencukupi untuk membubarkan garam itu, dan kacau air untuk pastikan garam Epsom benar-benar dibubarkan. Rendam selama 12 minit pertama anda cuba untuk mandian garam Epsom. Jika anda berasa lebih baik dan notis menjejaskan apa-apa yang buruk, cuba rendam 15 minit seorang. Jika anda mempunyai keadaan jantung atau buah pinggang, periksa dengan doktor anda untuk memastikan bahawa mandian garam Epsom yang panas tidak akan menyebabkan apa-apa komplikasi.

Satu lagi cara yang penting untuk melegakan kesakitan artritis di pinggul itu adalah untuk memastikan bahawa tubuh anda adalah beratnya yang optimum. Jika anda adalah berlebihan berat badan, sendi anda akan berada di bawah tekanan tambahan. Mengurangkan berat badan boleh menjadi sangat mencabar apabila anda mempunyai sakit artritis kerana kadang-kadang aktiviti senaman boleh menyakitkan. Pilih buah-buahan segar dan sayur-sayuran dengan tahap antioksidan yang tinggi. Gantikan minyak jagung dengan minyak zaitun, dan memperkenalkan ikan dan bijirin penuh dalam diet anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *