3 Cara minum kopi boleh menjejaskan kesihatan anda

3 Cara minum kopi boleh menjejaskan kesihatan anda

Sudah tentu terdapat ramai orang yang bersumpah untuk tidak menyentuh kopi kerana kesan-kesan kesihatan yang negatif yang mereka percaya ia boleh mempunyai mereka. Realitinya adalah bahawa terdapat beberapa kajian yang baru yang membuktikan manfaat kesihatan kopi beberapa penyakit dan penyakit. Benar-benar kebanyakan orang yang minum kopi berbuat demikian kerana mereka mahu kekal berjaga, merasa lebih tenaga dan lebih lama tanpa nap yang pergi. Walaupun kajian menunjukkan bahawa terdapat beberapa kesan positif pada kesihatan untuk minum kopi, Terdapat juga beberapa kesan negatif yang boleh muncul dari penggunaan yang berlebihan. Artikel ini akan melihat beberapa kesan kesihatan yang berpotensi, minum kopi boleh mempunyai atas kamu.

Orang-orang yang minum lebih dari 2 cawan kopi setiap hari dapat meningkatkan risiko mereka menghidap osteoporosis. Kajian dijalankan dengan hampir 1,000 wanita menunjukkan bahawa minum kopi berat boleh menghalang badan daripada menyerap sesetengah perlu vitamin dan mineral daripada diet. Ini boleh membawa kepada badan membangunkan osteoporosis, yang merupakan banyak kehilangan ketumpatan tulang yang biasanya dikaitkan dengan orang-orang yang lebih tua. Lagi bukti pengurangan ketumpatan tulang telah terbukti dalam sesetengah peminum kopi yang berat. Walau bagaimanapun, mungkin ada perkara-perkara lain dalam kehidupan seseorang yang boleh atribut dengan bermulanya awal osteoporosis. Perkara-perkara ini terdiri daripada merokok Rokok, minum arak dan menggunakan hormon. Kajian ini juga membuktikan bahawa beberapa kesan buruk minum banyak kopi boleh dikurangkan dengan menambah susu kopi.

Peminum kopi mungkin mendapati bahawa kejadian sirosis hati amat berkurangan. Keadaan ini biasanya didapati dalam orang-orang yang menderita dari penyakit hati yang kronik. Ini boleh menghalang hati yang berfungsi secara normal. Kopi mempunyai kualiti untuk anti-fibrotic bahawa sesetengah orang boleh mendapat manfaat daripada. Kafein juga positif dikaitkan dengan risiko kanser hati, yang adalah kanser yang sering berlaku pada pesakit-pesakit yang menghidap sirosis sudah diturunkan.

Selain daripada aspek kesihatan minum kopi, ia juga boleh memainkan peranan dramatik dalam kosmetik penampilan. Peminum kopi sering mengalami gigi yang coklat, kuning, atau secara tidak begitu lancar discolored dengan kopi. Kulit kering selalunya boleh hasil daripada dehidrasi dengan minum kopi terlalu banyak. Simptom pertama yang kelihatan kulit kering adalah sering kedutan atau garis-garis di tangan dan muka. Kulit kering, mengalami dehidrasi juga mempercepatkan pembangunan regangan dan juga meningkatkan keterlihatan regangan.

Jangan jadi terperangkap dalam minum kopi yang anda terlupa untuk memberi perhatian kepada kelemahan potensi manfaat kesihatan yang positif. Elakkan daripada risiko yang boleh didapati dengan hanya minum kopi secara sederhana. Anda akan menikmati sebahagian daripada manfaat kesihatan Tempahan ditemui dan mengelakkan beberapa kesan negatif dengan mengendalikan jumlah yang anda minum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *