3 Cara ergonomik perabot meningkatkan prestasi dan menyihatkan badan

3 Cara ergonomik perabot meningkatkan prestasi dan menyihatkan badan

Kebanyakan daripada kita tidak akan menganggap bentuk perabot atau manfaat kesihatan yang berpotensi apabila kita membelinya. Walau bagaimanapun, kami menghabiskan banyak masa duduk di kerusi, berehat di sofa, dan tidur di katil. Oleh itu, ia adalah sebenarnya agak penting untuk berfikir tentang sama ada perabot ini memberi faedah kepada kesihatan kita atau menghalang ia. Artikel ini akan menerangkan beberapa cara di mana perabot ergonomik boleh membantu memastikan anda sihat.

Ia meningkatkan sikap anda

Postur adalah penting untuk mengekalkan kesihatan otot dan tubuh yang sihat. Postur yang miskin yang biasanya terhasil di belakang atau leher masalah, tetapi ia juga menyebabkan beberapa masalah kecil yang dikenali juga. Postur yang tidak baik boleh mengurangkan aliran darah melalui badan-badan kami, yang membuat jantung bekerja lebih keras daripada ia perlu. Ia juga mempunyai kesan ke atas sistem pernafasan, dan secara langsung boleh mempengaruhi jumlah udara yang boleh masuk ke dalam paru-paru kita. Perabot yang standard selalunya tidak apa-apa untuk membantu kami postur. Beberapa perabot juga boleh menggalakkan postur slouching dan miskin. Ini perlu dielakkan di semua kos. Ergonomik perabot direka khas dengan postur dalam fikiran. Ia menawarkan sokongan kepada otot-otot anda dan menggalakkan anda untuk duduk atau berbaring dengan cara yang betul. Lama-kelamaan, anda akan secara semula jadi menyesuaikan untuk menjaga sikap anda, bermakna bahawa perabot yang boleh memberi manfaat kepada anda walaupun anda tidak menggunakan ia.

Perabot ergonomik boleh diubahsuai

Sekarang, tiada dua manusia yang sama. Kita semua datang dalam pelbagai bentuk dan saiz yang besar-besaran. Ini mengakibatkan hakikat bahawa apa yang dilihat benar-benar sesuai untuk membantu kedudukan seseorang mungkin Adakah lengkap bertentangan dengan yang lain dan boleh menjejaskan postur mereka. Berita baik adalah bahawa kebanyakan pembekal-pembekal perabot ergonomik rekabentuk perabot mereka supaya ia boleh diubahsuai untuk disesuaikan dengan bentuk dan saiz badan anda. Setelah diubahsuai perabot yang direka untuk anda memastikan bahawa otot-otot anda mendapat manfaat penuh dan yang dilihat selepas, walaupun ketika anda sedang duduk atau berbaring. Anda juga akan mampu untuk duduk untuk lebih lama dari biasa, kerana otot-otot anda akan disokong, mengurangkan keletihan.

Anda akan dapat melakukan lebih baik

Sama ada anda akan mempertimbangkan untuk mendapatkan perabot ergonomik untuk perniagaan atau kesenangan, kepentingan yang boleh meningkatkan prestasi anda menjadikan ia berbaloi dengan pelaburan. Perabot asas adalah tidak selesa. Duduk di kerusi pejabat asas sepanjang hari dan anda akan tahu perasaan. Aching bahu, leher, dan belakang terdapat aduan yang paling biasa pekerja-pekerja pejabat dan orang-orang yang duduk untuk tempoh yang panjang dalam perabot asas. Sakit dan sakit ini boleh menyebabkan gangguan dan kesusahan yang mereka boleh boleh membataskan keupayaan kita untuk fokus. Sakit kepala juga telah dikaitkan dengan ketegangan otot dan postur yang miskin, jadi perabot yang baik juga boleh membantu untuk memerangi Migrain jahat mereka apabila mereka membuat keputusan untuk membayar kepada kami melawat. Perabot ergonomik adalah penyelesaian yang sempurna untuk mengurangkan kesakitan. Mengurangkan sakit dan sakit bermakna anda akan kurang fokus pada diri sendiri dan lebih tertumpu kepada tugas di tangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *