3 Aktiviti-aktiviti biasa yang tidak sihat

3 Aktiviti-aktiviti biasa yang tidak sihat

Manusia mempunyai potensi yang begitu banyak, tetapi kita begitu kerap menyaman melalui kemalasan dan tingkah-laku self-destructive. Kami membuat keputusan rabun, menjual keluar masa depan kita untuk keseronokan segera. Sebagai contoh, mengambil orang yang makan kek yang lazat hari sahaja untuk merajuk ke atas obesiti mereka esok.

Tingkah laku yang tidak sihat ini membawa kepada rasa tidak puas hati yang begitu banyak dan kemurungan. Kita memilih untuk terlibat dalam tingkah laku yang tidak sihat, yang bermaksud bahawa rasa tidak puas hati dan kemurungan boleh dielakkan! Berikut adalah senarai 3 aktiviti tidak sihat yang sangat biasa yang menyebabkan banyak kerosakan yang disengajakan kepada manusia:

Televisyen – televisyen adalah mungkin ketagihan teruk dalam masyarakat. Ia engulfs orang-orang yang begitu banyak yang begitu banyak. Begitu ramai orang buangan jam sehari duduk slothfully di depan TV lebur otak mereka dan lemak yang semakin meningkat dan lemah. Bagi sebahagian besar, TV adalah penuh dengan sampah tanpa berfikir. Televisyen mungkin adalah sebab utama mengapa orang membaca kurang, dan menjadi dumber dan dumber. Bayangkan berapa banyak lebih baik dari anda akan dapat jika anda berputus asa TV.

Makan berlebihan,-makan berlebihan adalah ditunjukkan oleh tahap obesiti yang besar. Ia adalah tidak sihat secara fizikal, kerana ia meningkatkan risiko fizikal seperti risiko serangan jantung atau penyakit jantung. Ia adalah emosi merosakkan, kerana obesiti mengurangkan keyakinan diri. Punca utama adalah bahawa ramai orang melihat makanan bagi keselesaan dan keseronokan. Orang sering makan berlebihan dan menikmati makanan yang tidak sihat untuk membuat diri berasa lebih baik. Bagi sesetengah orang, Makan adalah hobi utama mereka. Cuba memberi makan berlebihan benar-benar. Mengajar diri sendiri untuk makan untuk hidup bukannya hidup untuk makan. Mencari lain-lain cara yang sihat untuk mendapatkan keseronokan. Sebagai contoh, anda boleh Sertai Kelab, atau pergi bermain permainan atau sukan-sukan seperti Boling atau kolam renang. Menghalang diri anda daripada beralih kepada makanan apabila berasa buruk, dan mencari cara yang berbeza untuk berasa diri anda gembira.

Perlu membeli-belah – materialistik dan perlu membeli-belah adalah masalah utama bagi ramai orang, dan adalah salah satu sebab utama kebanyakan rakyat Amerika hidup dalam hutang. Malangnya, Korporat Amerika menggunakan commercialism untuk meningkatkan Kepenggunaan. Dengan kad kredit dalam poket mereka, orang membeli sekumpulan barang-barang penting yang sia-sia dan barang-barang baru. Mereka membeli pakaian yang mahal. Mereka membeli kereta extra-fancy yang mereka tidak mampu. Selaras dengan begitu banyak rabun dan impulsif keputusan lain, orang-orang yang meletakkan diri mereka ke dalam hutang membeli overspending pada perkara-perkara yang akan menjadikan mereka sedikit senang sekarang, menyebabkan bil-bil yang akan menyebabkan banyak masalah kemudian. Mempertimbangkan memberi kad kredit anda, dan mengamalkan gaya hidup yang lebih sederhana. Menganggap hanya membeli perkara-perkara yang anda perlukan. Selain makanan, pakaian, tempat tinggal, penjagaan kesihatan dan pendidikan, mempertimbangkan menghabiskan seberapa sedikit yang mungkin. Setidaknya, sebelum membeli apa-apa, tanya diri anda jika anda benar-benar mampu.

Anda boleh mengubah hidup anda hari ini. Bayangkan Bagaimana berbeza orang anda akan, dan berbeza bagaimana hidup anda akan, jika anda berputus asa televisyen, makan berlebihan dan perlu membeli-belah. Anda boleh melakukannya, jadi mengapa tidak? Berputus asa tabiat yang tidak sihat, rabun, ketagihan, dan self-destructive, dan sebaliknya melibatkan diri dalam keinginan lebih bijaksana dan lebih sihat. Apa jua yang anda lakukan, semoga berjaya!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *