20 Soalan penting untuk tanya Caterer India perkahwinan anda!

20 Soalan penting untuk tanya Caterer India perkahwinan anda!

Katering India biasanya adalah unsur yang paling mahal menganjurkan perkahwinan untuk India oleh itu ia adalah penting bahawa pasangan yang bakal bertanya soalan yang betul agar suka seperti perbandingan dan membuat keputusan yang tepat untuk hari besar mereka. Katering perkahwinan India akan satu lombong emas maklumat mengenai industri perkahwinan India secara umum, jadi ia masuk akal untuk mendapatkan seberapa banyak maklumat daripada mereka sebanyak mungkin.
Berikut adalah senarai 20 soalan penting untuk tanya katering perkahwinan India:

1. Adakah terdapat mana-mana tempat perkahwinan India yang sesuai yang boleh anda cadangkan?
Jika anda belum menempah tempat lagi, katerer India biasanya akan tahu tempat yang sangat sesuai untuk perkahwinan India.

2. Adakah gaya tertentu makanan yang anda pakar dalam untuk katering perkahwinan?

3. Bolehkah anda menyediakan menu gabungan jika perlu? Katerer India beberapa akan dapat untuk menggabungkan gaya masakan India atau Asia yang berbeza untuk membuat menu yg pesan lebih dahulu yang sesuai untuk keperluan anda.

4. Memandangkan gaya makanan, tarikh perkahwinan dan nombor-nombor yang telah dijangka, apa yang akan kos pada asas satu kepala? Katerer India harus mampu memberikan pecahan kos per kepala sebaik sahaja maklumat yang diperlukan disediakan.

5. Berapa ramai perkahwinan lain akan anda India yang memenuhi Syarikat pemegang itu hari yang sama? Ini adalah sangat penting, India yang memenuhi Syarikat yang percaya kepada kualiti dan bukannya kuantiti adalah lebih cenderung untuk menjadikan impian anda satu realiti perkahwinan.

6. Adakah anda mempunyai insurans liabiliti awam dan berkaitan kesihatan dan sijil-sijil keselamatan?

7. Adakah kos untuk menyediakan India yang menyediakan makanan bufet yang berbeza dengan duduk yang turun makan formal?

8. Adakah terdapat caj tambahan bagi kakitangan perkhidmatan dan Penyewaan kutleri, pinggan mangkuk, linen dan barangan kaca?

9. Jika acara larian atau jika saya mempunyai tetamu tambahan, apa bayaran saya mungkin dikenakan?

10. Adakah set-up dan jelas-up bayaran termasuk?

11. Berapa banyak masa yang diperlukan untuk menubuhkan serta jelas-up? Ini adalah penting jika anda telah diupah tempat pada asas satu jam dan jika tempat yang mempunyai fungsi-fungsi lain pada hujung minggu sama.

12. Adakah terdapat bayaran tambahan untuk perkhidmatan minuman? Jika anda telah diupah tempat sendiri atau melalui caterer India untuk bertanya tentang hal menyumbat yuran.

13. Adakah anda mengesyorkan mana-mana perkahwinan pembekal perkhidmatan lain? Katerer India akan mempunyai butir-butir orkidnya yang boleh dipercayai, syarikat-syarikat hiasan kek pembekal, pembekal minuman, jurugambar, videographers, seterusnya.

14. Akan makanan disediakan bagi pembekal-pembekal lain yang terlibat dalam hari perkahwinan?

15. Adakah terdapat diskaun caj untuk kanak-kanak?

16. Bolehkah anda menyediakan Menu khas untuk tetamu yang mempunyai keperluan pemakanan yang khusus?

17. Adakah saya mempunyai kontrak bertulis, jika begitu saya boleh melihat salinan kontrak standard?

18. Apa deposit yang diperlukan untuk membuat tempahan katering perkahwinan India? Apabila sudah timbangannya?

19. Siapa yang akan menjadi perkara utama yang saya hubungan di syarikat anda? Syarikat-syarikat katering Tempahan India akan mempunyai ahli kakitangan yang akan mengambil tanggungjawab untuk majlis anda dan menjadi titik hubungan sepanjang masa yang mengarah kepada hari besar itu sendiri.

20. Bolehkah saya bercakap dengan bekas pelanggan, lihat testimoni dan gambar-gambar peristiwa sebelumnya?

Bersenjata dengan maklumat ini, bakal pengantin dan grooms harus mampu membuat pilihan yang tepat mengenai pengambilan caterer untuk India.

Kari Khas Ltd merupakan syarikat Catering India ditubuhkan dan boleh dihubungi pada 3003 8518 020 untuk sebarang pertanyaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *