20 Fakta untuk membantu anda mendapatkan sebahagian daripada Wheatgrass.

20 Fakta untuk membantu anda mendapatkan sebahagian daripada Wheatgrass.

Berikut adalah 20 wheatgrass jus fakta-fakta untuk membantu anda mula mendapatkan sebahagian daripada superfood ini:

1. Wheatgrass bukanlah jenis rumput-rumput yang tumbuh pada rumput anda, ia adalah benar-benar bentuk belum matang pokok gandum. Dibenarkan untuk berkembang ke matang ia akan membangunkan beri gandum yang kita mengisar untuk membuat tepung gandum.

2. Wheatgrass adalah klorofil, yang dikatakan mempunyai ciri-ciri mencegah kanser amat tinggi. Kajian menunjukkan ia mengurangkan kerosakan kepada DNA manusia.

3. Wheatgrass tumbuh dengan cepat dan mudah di rumah anda.

4. Daun gandum bermula untuk bercucuk tanam bagi sifat-sifat penyembuhan dalam tahun 1930-an berkat seorang saintis yang bernama Charles Schnabel. Bilakah dia makan chickens wheatgrass mereka dua kali ganda pengeluaran telur. Beliau kemudian membawa serbuk wheatgrass untuk memasarkan untuk kegunaan manusia.

5. Daun gandum boleh menyumbang kepada kadar yang lebih rendah daripada kanser kolon.

6. Wheatgrass jus ini memberi manfaat kepada pesakit Talasemia yang memerlukan pemindahan darah sedikit jika mereka mengambil setiap hari.

7. Wheatgrass memerlukan pemerah yang masticating, kerana jenis pemerah jus lain tidak cukup kuat untuk mengeluarkan jus dari rumput ini. Sesetengah orang menggunakan mortar dan pestle untuk jus wheatgrass, tetapi ia jauh lebih mencabar dan menghasilkan jus kurang.

8. Bagi penanam rumah wheatgrass: kira-kira seminggu selepas menyemai benih wheatgrass, tumbuh-tumbuhan akan mencapai 8 “tinggi dan kemudian boleh dipotong. Potong pada kira-kira 1/2 “di atas permukaan kotoran ia ditanam dalam. Membolehkan rumput tumbuh semula, menuai kali kedua, dan kemudian mengalih keluar atau Campurkan akar dan menyemai benih baru semua.

9. Wheatgrass jus boleh dicampur dengan jus lobak merah, jus betik, saderi jus, jus bayam, jus lemon, oren jus atau jus lain untuk mempertingkatkan rasa dan khasiat pemakanan.

10. Dengan populariti berkembang jus wheatgrass adalah mudah untuk mencari laman-laman web dan buku-buku arahan, resipi dan wheatgrass jus fakta.

11. Wheatgrass adalah pesakit-pesakit kolitis, menurut penyelidikan. Ia boleh mengurangkan pendarahan dan memperbaiki keadaan penyakit secara keseluruhan.

12. Wheatgrass secara meluas dipercayai pembersihan darah, hati dan buah pinggang. Ia juga mungkin berguna sebagai antiseptik.

13. Wheatgrass jus perlu dimakan dalam masa 30 minit untuk dibuat, dan harus tidak diambil lebih daripada 8-12 jam selepas penyediaan.

14. Hanya sejumlah kecil hijau jus seperti jus wheatgrass harus diambil pada satu-satu masa.

15. Beberapa kajian menunjukkan bahawa wheatgrass boleh membantu chelation besi, mengeluarkan berbahaya berlebihan zat besi dari tubuh.

16. Wheatgrass mengandungi paras Vitamin K dan pelbagai jenis antioksidan dan fitokimia yang perlu untuk kesihatan yang baik. Ia perlu dielakkan oleh orang-orang yang mengambil masa pencair darah yang memerlukan mengelakkan pemakanan Vitamin K.

17. Penyaman aliran adalah perlu untuk membantu menghalang wheatgrass tumbuh-tumbuhan semakin berkulat, jadi Pastikan pengudaraan yang mencukupi boleh didapati.

18. Wheatgrass jus adalah mudah untuk mencerna kerana gentian telah dialih keluar. Nutrien yang bergerak dengan cepat ke dalam aliran darah anda.

19. Wheatgrass mengandungi banyak asid amino, iaitu di bangunan blok protein.

20. Wheatgrass boleh dinikmati sebagai pil atau serbuk sebagai ia sebagai jus yang segar.

Ini adalah hanya beberapa wheatgrass jus fakta-fakta untuk anda bermula pada anda wheatgrass jus perjalanan. Terbaik nasib perjalanan anda untuk kesihatan dan kecergasan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *