2 Tips Senaman untuk wanita lebih daripada 30

2 Tips Senaman untuk wanita lebih daripada 30

Berikut adalah beberapa “Perlu tahu” tips senaman bagi wanita yang melebihi 30. Dengar, kau badan adalah berubah-ubah. Anda perlu mengambil kesempatan daripada apa-apa dan segala-galanya berada di hadapan proses penuaan. Gunakan tips ini untuk “Menipu” anda ke dalam sebuah badan yang lebih baik dalam masa yang lebih dengan kurang perlu bersusah-payah.

Tips Senaman untuk wanita

1. Adakah mini-sesi daripada senaman panjang 1

Keupayaan anda untuk pulih daripada senaman mengurangkan dengan usia. Ia adalah lebih baik untuk anda dan badan anda jika anda mengurangkan anda times senaman setiap sesi. Tetapi ini tidak bermakna anda perlu mengurangkan jumlah senaman kali setiap hari. Pada dasarnya, Ideanya adalah untuk memberi badan anda lebih banyak rehat supaya ia lebih segar dan pulih dengan lebih cepat.

Saya cadangkan anda menghadkan anda bersenam untuk 2-5 minit pada satu masa dan melakukan sebanyak 20-40 minit setiap hari.

Kini, anda berfikir… Saya tidak mempunyai masa untuk melakukan semua latihan tersebut pada siang hari… Saya lebih suka melakukannya semua sekali gus dan mengatasi dengan. OK, saksama cukup. Tetapi di sini adalah cara yang anda boleh mendapatkan yang terbaik daripada kedua-duanya.

Anda boleh melakukan ini semua sekaligus semasa masih bekerja 2 minit pada satu masa dan mendapat dalam 20 minit kardiovaskular dalam sejam. Bagaimana? Dengan menggunakan iklan televisyen.

Menonton rancangan tv hour-long kegemaran anda. Apabila perdagangan yang datang… bersenam. Perlu melaksanakan cadangan? OK, cuba mini-trampoline melompat, bodyweight squats, berdiri lama lompatan, lompatan tinggi berdiri, menyimpai hooping, turut melompat dan pushups.

Tidak mengganggu walaupun pengiraan reps. hanya terus melakukan senaman tersebut sehingga komersil adalah lebih dan tayangan tv anda kembali.

2. Apabila anda bersenam, pastikan untuk mengambil sekurang-kurangnya 1 tarik nafas seminit

Mengapa? Ini menambah oksigen merupakan bahan bakar api kerana menyangkut lemak badan anda. Ia adalah pemangkin untuk membakar lebih banyak lemak. Tarik nafas sedalam terhidu dari perut anda (tidak dada anda), kemudian biarkan keluar exhale besar, perlahan untuk beberapa saat.

Anda boleh melakukannya walaupun anda tidak bekerja. Kerja-kerja hanya sebagai baik. Apapun, ini Petua meningkatkan kesihatan anda dan membantu keluar dengan pembakaran lemak.

Tips senaman 2 wanita akan meningkatkan kesihatan dan kecergasan anda dalam masa yang lebih dengan kurang perlu bersusah-payah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *