15 Petua untuk kuat e-mel tertakluk garisan

15 Petua untuk kuat e-mel tertakluk garisan

Pemasaran e-mel-15 Tips untuk baris subjek e-mel yang baik

Menggunakan nombor dalam baris subjek anda. Ini akan meningkatkan kadar tindak balas. Sebagai contoh, jika anda adalah termasuk lima tips dalam e-mel anda, kemudian menggunakan ‘5 Tips…’ sebagai sebahagian daripada baris subjek anda akan meningkatkan kadar terbuka. Sebagai contoh:

“7 Kelebihan strategi untuk meningkatkan jualan…”

“10 Penting rahsia kejayaan Laman web…”

“13 Menggemparkan idea menjimatkan wang…”

“10 Cara untuk meningkatkan jualan…”

“7 Kesilapan untuk mengelakkan…”

Baris akhir subjek dengan tiga elips… Notis elips sedikit tiga (…) dalam contoh di atas garis-garis subjek yang baik. Ini biasanya digunakan oleh penulis yang baik kerana manusia berhawa untuk mengetahui lebih Bilakah idea telah ditanam dalam minda mereka, dan supaya mereka baca untuk mengetahui apa yang berikut. Elips bertindak seperti sebuah prod subliminal. Pembaca mempunyai pemikiran ini belum selesai ditanam dalam minda beliau, gelung yang telah dibuka, dan satu-satunya cara untuk menutup gelung tersebut adalah untuk membaca apa yang berikut.

Termasuk sebuah label pada permulaan setiap baris subjek. Terutamanya Bilakah pelanggan anda menjangka akan menerima siri e-mel daripada anda, membantu jenama e-mel anda yang serta-merta sebagainya datang dari anda. Anda boleh menggunakan nama anda, nama perniagaan atau nombor dalam Urutan, pada permulaan baris subjek.

Contohnya: “Cepat keuntungan Video #1…” “Cepat Video keuntungan #2…” dan sebagainya.

Apabila anda konsisten menyediakan kandungan yang berkualiti dalam e-mel anda dan pelanggan anda mahu membacanya, termasuk sebuah label dalam baris subjek membantu membuat e-mel anda dengan mudah menampilkan supaya mereka akan membuka dan membaca.

Baris subjek anda mestilah konsisten dengan kandungan dalam e-mel anda, namun anda nyatakan itu. Apabila pelanggan anda membuka e-mel anda, mereka perlu berada dalam kerangka minda yang betul untuk membacanya, jika anda mahu mereka mengambil tindakan ke atas e-mel.

Gunakan fail leret baris subjek e-mel untuk memberikan anda inspirasi. Memantau subjek anda talian kadar yang terbuka untuk melihat baris subjek yang prestasi terbaik. Anda perlu mengekalkan fail leret semua anda terbaik subjek talian. Mendapatkan idea daripada syarikat-syarikat atas direct mail dan majalah meliputi kerana mereka tahu apa yang mereka lakukan.

Sebagai contoh:

“Terbesar kesilapan… Membuat”

“Rahsia sebenar…”

“Cara terpantas untuk…”

Tanya soalan dalam baris subjek anda yang hanya boleh dijawab dengan membaca mesej anda. Subjek yang bertanya mencetuskan rasa ingin tahu dan membayangkan bahawa penyelesaian yang ditawarkan dalam e-mel.

Sebagai contoh:

“Sharon, Adakah anda lelah rasa terharu?”

“John, Adakah anda mempunyai masa untuk berehat di penghujung hari?”

Menggunakan punchy, menarik perkataan dan frasa dalam baris subjek anda untuk menarik minat.

Sebagai contoh:

‘terkini di dalam’

‘pendekatan baru’

‘lebih awal daripada masa’

‘rahsia penting’

‘canggih’

‘pecah tanah’

Anda boleh mendapatkan beberapa idea-idea hebat dari “Kata-kata bahawa menjual” oleh Richard Bayan. Ini adalah satu jenis buku yang boleh menjadi sumber inspirasi untuk semua jenis Penulisan Naskah Iklan dalam talian dan luar talian yang besar juga yang sangat baik.

Di sini adalah perkataan paling berkuasa 12 dalam Bahasa Inggeris, kata penyelidik Universiti Yale, terbukti untuk menarik perhatian dan kacau emosi dalam pembaca:

Anda, simpan, keputusan, Kesihatan, kasih sayang, terbukti, Wang, baru, mudah, Keselamatan, penemuan, dijamin

Menggunakan perkataan ini dalam baris subjek anda, ayat pembukaan anda, dan dalam badan e-mel anda.

Menggunakan perkataan “ini” dalam baris subjek anda. ‘Ini’ adalah begitu kuat kerana ia arouses rasa ingin tahu penerima, dan mereka harus dibuka di dalam e-mel untuk mengetahui apakah ‘ini’. Openers kuat e-mel lain yang berada ‘di sini’ dan ‘ tentang anda…’

Menggunakan faktor manfaat masa dalam baris subjek anda jika produk atau perkhidmatan anda akan menyimpan orang masa.

Contoh:

“Mencapai tahap kecergasan yang sama dalam separuh masa…”

“Menyelesaikan tugas-tugas keutamaan dengan lebih cepat dan menjimatkan masa…”

Mencipta kekurangan dan segera dalam baris subjek anda jika tawaran anda adalah dihadkan oleh masa atau kuantiti:

Contoh:

“Hanya 4 hari lagi untuk membeli khas kami menawarkan harga…”

“Hanya 7 hari untuk membuat rawatan spa eksklusif anda…”

“Mike, anda mempunyai hanya 48 jam untuk bertindak balas…”

“Jawatan hanya 7 kiri, Tempah tempat anda sekarang…”

“Hanya 175 salinan baki, bertindak cepat…”

E-mel anda akan menjadi lebih berkesan apabila anda menjadi baik berkomunikasi bahawa sesuatu yang sensitif masa atau kuantiti terikat dan ia hanya tidak boleh diabaikan. Apa yang anda lakukan apabila anda merasakan rasa segera atau kekurangan?

Arahan tindakan dalam baris subjek anda dengan menggalakkan pelanggan anda bertindak dengan serta-merta:

Contoh:

“Bertindak sekarang, John, anda akan senang kau lakukan…”

“Linda, anda mesti Tonton video ini luar biasa…”

Menggunakan berita pecah dalam baris subjek anda jika anda akan menggalakkan sesuatu yang baru:

“Tempahan iPhone kini boleh didapati dalam talian…”

“Mengumumkan pelancaran rasmi baru pelbagai Rover…”

Merujuk kepada kandungan yang berkualiti dan/atau nasihat dalam baris subjek anda apabila kandungan yang mengajar, memberitahu atau mengarahkan termasuk:

Contoh:

“Sammy, 5 tips untuk penjimatan bahan api…”

“Elizabeth, langkah-langkah 10 untuk tekanan yang hidup bebas…”

Gunakan huruf besar hanya di awal kata pertama dari baris subjek anda. Mengambil kesempatan huruf awal setiap perkataan dalam baris subjek, atau menggunakan CAPS semua sepanjang, pasti akan keluar. Jeritan ini ‘SPAM’ dan e-mel anda mungkin tidak dapat dihantar.

Simpan panjang baris subjek kurang daripada 60 aksara. Masa pendek baris subjek anda lebih baik – berusaha mengekalkannya di bawah 50 aksara panjang kerana kajian telah menunjukkan bahawa subjek baris dengan watak-watak 50 atau kurang mempunyai klik melalui kadar 75% lebih tinggi daripada orang dengan watak-watak 51 atau lebih. 60 aksara adalah mutlak panjang maksimum yang anda mahu. Anda mahu mengelakkan sebahagian daripada anda baris subjek yang sedang memotong disebabkan saiz skrin penerima atau resolusi skrin mereka.

Maklumat ini telah dipetik dari ebook baru saya hanya diterbitkan untuk mewujudkan laman web membuat wang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *