14 Mata untuk memilih pakar bedah plastik

14 Mata untuk memilih pakar bedah plastik

1. Menjadi dididik tentang procedure(s) pembedahan. Mengkaji buku-buku, risalah, dan pita video. Melakukan penyelidikan di internet. Memahami bahawa sering terdapat beberapa cara yang berbeza, satu prosedur yang boleh dilakukan. Yakin bahawa teknik tertentu yang digunakan adalah salah satu yang sesuai untuk anda. Tahu cukup untuk mengajukan soalan dan memahami jawapan.

2. Cadangan-cadangan. Semak dengan orang-orang yang benar-benar diyakini. Berhati-hati tentang rujukan kasual. Tanya doktor anda, Keluarga, atau rakan-rakan. Jururawat akan sering juga sumber rujukan yang baik untuk pakar bedah plastik.

3. Mengesahkan kelayakan pakar bedah, dan penyelidikan sejarah penyelewengan beliau di internet. Di Florida misalnya, pakar pembedahan kosmetik akan disenaraikan di bawah Jabatan Kesihatan Florida: profil pengamal. Walau bagaimanapun, anda mesti memahami bahawa sebarang bedah plastik yang jujur yang telah diamalkan bagi apa-apa tempoh masa yang agak lama lebih mungkin akan saman atau penempatan disenaraikan, terutamanya di kawasan metropolitan di mana tindakan undang-undang dan petempatan yang lebih biasa. Dalam masyarakat ini pertikaian di mana kita hidup, tuntutan penyelewengan tidak semestinya mencerminkan buruk atau menunjukkan menyalahkan. Anda harus berhati-hati, Walau bagaimanapun, jika seorang pakar bedah mempunyai senarai yang berlebihan daripada penyelewengan tuntutan dan penempatan.

4. Adakah dia Lembaga disahkan dalam pembedahan plastik? Perakuan Lembaga dalam pembedahan plastik adalah tempat yang baik untuk memulakan, tetapi tidak menjamin kualiti pembedahan.

5. Hospital keistimewaan? Walaupun pembedahan dilakukan dalam suite pejabat pembedahan atau kemudahan pesakit luar pakar bedah, keistimewaan pembedahan hospital tempatan secara amnya memastikan bahawa pakar bedah telah menjalani kajian teliti oleh rakan-rakan beliau.

6. Adakah dalam suite pembedahan dalaman yang disahkan? Jika prosedur dilakukan pakar bedah office Suite pembedahan, pastikan ia telah diperiksa dan disahkan oleh satu badan mengesahkan yang sesuai. Semak dengan Jabatan Kesihatan Negeri anda. Meminta untuk melihat sijil. Di Florida, undang-undang baru memerlukan Negeri pemeriksaan dan pensijilan.

7. Rujuk dengan pakar bedah yang akan menjalankan pembedahan anda. Semua rundingan perlu termasuk meneliti sejarah perubatan dan pembedahan dan perbincangan yang menyeluruh matlamat dan jangkaan anda. Prosedur dan alternatif yang mungkin perlu dibincangkan, serta semua risiko-risiko yang mungkin dan komplikasi. Pesakit perlu memahami teknik yang tertentu yang memilih pakar bedah dan mengapa. Anda patut dimaklumkan tentang apa yang boleh dijangkakan sebelum, semasa dan selepas pembedahan. Jika pakar bedah tidak sanggup menghabiskan masa yang diperlukan untuk menjawab semua soalan anda, atau brushes mengetepikan kebimbangan anda dan nampaknya paling diminati “penutup perjanjian,” anda mungkin perlu mencari di tempat lain.

8. Lihat banyak sebelum dan selepas gambar-gambar yang dilakukan oleh pakar bedah. Ini sepatutnya memberikan anda beberapa “rasa” untuk kemahiran pakar bedah, tetapi perlu diingat bahawa ciri-ciri fizikal dan keputusan setiap pesakit adalah berbeza. Memahami bahawa sebelum dan selepas komputer pengimejan untuk dendangan artistik matlamat dikehendaki sesuai dalam tidak menjamin keputusan anda.

9. Semua pembedahan melibatkan beberapa risiko dan ketidakstabilan. Berasa curiga dari mana-mana pakar bedah yang menjamin hasil tertentu.

10. Hendaklah berhati-hati daripada pembedahan plastik “kilang.” Secara amnya perniagaan ini Penyewaan pakar bedah plastik, melaksanakan kelantangan Quality pembedahan kosmetik, iklan secara besar-besaran dan menggunakan taktik keras jual untuk mendapatkan perniagaan anda. Perhatian peribadi yang cermat sebelum dan selepas pembedahan mungkin mengorbankan bagi harga yang lebih rendah. -Pembedahan plastik “kilang” sering mempunyai peratus yang lebih tinggi daripada pembedahan revisional.

11. Menjadi biasa dengan kos adat di kawasan anda. Berhati-hati jika disebut harga yuran adalah jauh lebih rendah berbanding Apakah adat di kawasan anda. Adalah individu yang layak mentadbir bius? Pembedahan dilakukan dengan masa yang mencukupi untuk mengoptimumkan hasil? Doktor yang layak? Bayaran yuran lebih rendah kerana pakar bedah tidak membuat pembedahan kos adat? Di sisi lain, yuran yang lebih tinggi tidak bermakna kualiti yang lebih tinggi atau hasil yang lebih baik. Berhati-hati tentang harga membeli-belah. Tahu siapa dan apa yang anda telah mendapat.

12. Tidak berhati-hati daripada pakar bedah yang berkeras untuk membetulkan ciri-ciri yang tidak mengganggu anda.

13. Bercakap dengan bekas pesakit. Keupayaan untuk bercakap dengan dan melihat tangan pertama keputusan satu atau lebih bekas pesakit tidak sukar untuk menguruskan dan kerap adalah digalakkan. Sedar bahawa bercakap dengan pesakit-pesakit yang sebelumnya dan melihat sebelumnya menyebabkan tidak menjamin apa-apa hasil individu.

14. Anda boleh berasa selesa dan yakin dengan pakar bedah.Mesti ada hubungan yang baik dan Amanah. Membuat keputusan di bawah tekanan. Mendengar, mempelajari dan mengenali pakar bedah plastik anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *