13 Sebab-sebab mengapa Real coklat adalah baik untuk anda

13 Sebab-sebab mengapa Real coklat adalah baik untuk anda

Kehidupan di sini pada kecergasan melalui telefon tidak pernah membosankan – bukan apabila anda boleh menulis mengenai manfaat kesihatan coklat!

Seperti kebanyakan kamu, saya suka coklat, tetapi Adakah anda tahu coklat yang baik adalah hati yang sihat serta mempunyai pelbagai manfaat lain? Ia adalah perasan dalam 1600 bahawa ia mengurangkan kesakitan angina dan jantung…

Saya tidak bercakap tentang larian kilang coklat dari Woolies atau Coles di sini.

Susu coklat terutamanya penuh gula, dan selalunya itulah Sirap jagung fruktosa tinggi, dikenali punca kepada masalah kesihatan. Dan sering terlalu “Belanda ‘ diproses. Untuk membuat coklat gelap dan dapat menghilangkan rasa asid/pahit alakali yang ditambah.

Sebenarnya banyak “gelap” choclates dutched hanya akan dan telah menambah gula untuk boot…

Keputusan Bahasa Melayu? Mes melekit yang clogs arteri anda kerana ia begitu tinggi lemak dan gula!! Walau bagaimanapun, terdapat “real” coklat tersedia yang boleh memberikan manfaat kesihatan yang sebenar…

Sebenarnya senarai manfaat yang terbukti kacang cacao berkembang. Kajian menunjukkan bahawa bahan-bahan aktif yang boleh membantu syarat-syarat berikut

-Darah tinggi – strok – masalah hati – penyakit jantung – diseses berjangkit – Dementia – prostat dan paru-paru kanser – pembekuan darah – arteri tersumbat – keradangan – alahan – asma

Terdapat satu lagi faedah para penyelidik telah menemui.

Seperti yang anda tahu salah satu masalah besar dengan diabetes jenis II adalah cara ia akan mengurangkan peredaran darah ke extremities.

Semasa saya berada di wad jantung Hospital Gold Coast selama sembilan hari kembali pada awal tahun 2006, saya adalah kagum pada bagaimana buruk kaki dan kaki di antara orang-orang blokes. (Kebanyakan adalah Penghidap kencing manis dan mereka di sana dengan masalah jantung akibatnya). Beberapa daripada mereka yang sedang pemotongan mengikut doktor, di atas semua masalah lain. Mohd.

Telinga saya yang terinfeksi apabila saya mendengar satu kajian baru yang disiarkan dalam jurnal Kolej kardiologi di Amerika Syarikat mendapati bahawa Koko dengan ketara meningkatkan aliran darah di orang dengan diabetes jenis II (Balzer et al. “faedah kekal dalam fungsi vaskular melalui Koko mengandungi Flavanol di Medicated pesakit kencing manis: perbicaraan Double-Masked, Keratan, dikawal.” Jurnal Kolej kardiologi di Amerika Syarikat. 2008. 51:2141-2149)

Dalam kajian itu, penyelidik Penghidap kencing manis dibahagikan kepada 2 kumpulan – kumpulan satu telah 1000 mg Koko sehari (dalam tiga dos sehari) dan 25 mg lain.

Pada akhir bulan satu, Koko kumpulan edaran yang lebih tinggi telah normalised (dari “severly cacat”) manakala rendah Kumpulan Koko tidak ada perubahan.

Saya dapati cara kerjanya ini – Koko dalam meningkatkan pengeluaran nitrik oksida. Kesan adalah menyebabkan saluran darah untuk berehat dan membuka kepada meningkatkan peredaran. Ini secara berkesan titisan darah dan membantu menghantar oksigen dan nutrien yang lebih banyak afficiently…

Coklat tulen menyampaikan faedah ini. Bila saya katakan tulen yang saya maksudkan cacao kacang sahaja – tiada bulu-bulu atau pengisi seperti gula tambahan atau lemak…

Jika anda boleh mendapatkannya, kacang tulen adalah yang terbaik. Cara yang biasanya dibekalkan adalah sebagai “nibs”. Apakah nib yang Jika anda membuka sebuah pod cacao, anda mencari sejenis kacang atau “nib”. Jika anda ingin menggunakan coklat sebagai suplemen kesihatan (dan yang tidak?) kemudian anda perlu makan kacang sahaja.

Untuk pengetahuan saya terdapat hanya satu cara untuk mendapatkan kacang cacao organik tulen “nibs”.

Nibs Dagoba coklat (yang boleh didapati dengan harga yang murah di Austrlaia di sini) hanya ringan panggang kacang cacao organik dan coarsely tanah. Tabur ke bijirin dan lain-lain, atas salad (anda telah mempunyai kacang pine di kanan salad?) atau snek dari pek. Mereka adalah sedikit pahit, tetapi masih cukup bagus saya rasa.

Ia tidak sukar untuk makan satu gram sehari, iaitu apa yang anda perlukan untuk mendapat manfaat…

Bercakap yang, di sini adalah beberapa sebab lain makan kacang cacao nibs.

Terdapat kelas bahan kimia yang dipanggil “flavonoid”. Mereka adalah sebenarnya bahan yang beracun anti-mikrob, digunakan oleh tumbuhan menghasilkan untuk melawan penyakit itu sendiri. Mereka tidak antioksidan sebagai pemikiran pertama. Penyelidikan terkini menunjukkan mereka diiktiraf oleh badan anda sebagai satu toksin, dan ia cuba untuk menghapuskan mereka. (SB Lotito, Frei B. “pengambilan makanan yang kaya dengan flavonoid dan kapasiti antioksida plasma meningkat pada manusia: punca, akibat, atau epiphenomenon?” 2006. Radikal biologi dan perubatan. 41(12):1727’46.)

Flavonoid yang terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran, kopi, teh, bir dan wain merah. Tetapi cacao mereka dalam kepekatan tertinggi. (Lee et al. “Koko mempunyai lebih banyak fitokimia fenolik dan kapasiti antioksidan yang lebih tinggi daripada teh dan merah wain.” Jurnal pertanian dan kimia makanan. 2003. 51:7292-7295.)

Bagaimana bantuan racun yang anda tinggal kalau begitu? Flavonoid mengaktifkan enzim yang khas dan pengeluaran asid urik. Bersama-sama sebatian ini mengubah tindak balas badan anda terhadap alergen, cenderung untuk menyahdayakan beberapa sel-sel kanser dan agen-agen penyebab kanser, dan flush bahan-bahan berbahaya yang lain daripada sistem anda (dalam masa yang sama ia cuba untuk menyingkirkan flavonoid). Fikiran anda, jika hati anda lebih tertekan (menjadi cara utama badan anda mendapat menghapuskan toksin) maka faedah tidak akan seperti yang dilafazkan. Aku punya artikel-artikel lain yang merangkumi masalah ini.

Jadi ada anda mempunyai hal itu… lain jantung sihat merawat dari bentuk yang membalikkan atau menghalang beberapa syarat-syarat yang mengancam nyawa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *