11 Tips untuk premium insurans kesihatan yang lebih rendah

11 Tips untuk premium insurans kesihatan yang lebih rendah

Boleh anda gambar ini? Penanggung insurans kesihatan saya menaikkan kadar saya 2 kali tahun ini! Kenaikan Tahunan yang dijangka, tetapi tidak mengharapkan untuk mempunyai kejutan hari lahir mempunyai band undian sehingga umur saya!Saya boleh memahami satu meningkat setiap tahun, tetapi tidak dua.

Saya tahu orang lain akan berminat mengetahui tip-tip utama untuk menyimpan wang tanpa kehilangan perlindungan kesihatan yang baik. Memahami bahawa semua idea-idea ini tidak akan bekerja untuk semua orang, tetapi ramai orang harus dapat mencari maklumat panas yang satu atau dua mereka boleh gunakan untuk mencari lebih murah insurans kesihatan.

Saya melihat banyak senarai TOP 10, jadi saya fikir saya akan pergi seorang lebih baik dengan menyediakan 11 cara untuk mengurangkan premium insurans kesihatan!

-Boleh anda meningkatkan potongan anda? Potongan insurans kesihatan adalah jumlah yang anda perlu membayar setiap tahun sebelum Syarikat anda bermula untuk menampung perkhidmatan perubatan. Potongan Tahunan $250 kos beribu-ribu ringgit lagi, setiap tahun, daripada potongan Tahunan $2500. Dan sudah tentu, potongan $5,000 setiap tahun akan menjadi lebih murah masih. Malah, ia mungkin untuk menyelamatkan lebih daripada perbezaan yang boleh ditolak. Jika anda mempertimbangkan opsyen ini, ia akan menjadi satu idea yang baik untuk cuba mengetepikan sebahagian daripada simpanan anda jika anda menjalankan atas perbelanjaan dari poket perubatan yang lebih banyak.

-Kadang dasar-dasar yang lebih banyak kos. Ejen-ejen insurans kesihatan yang banyak menyeru kepada cliets mereka untuk menjadi kreatif. Mereka menyebut taktik membeli perubatan utama bersama-sama dengan satu kemalangan yang murah dan/atau pelan penyakit kritikal. Ini boleh mengurangkan perbelanjaan dari poket, tetapi akan sangat berpatutan! Jika anda boleh ditolak adalah $10,000, dan Suzy sedikit rehat lengan beliau, lawatan ER boleh dilindungi dengan bayaran tunai dari dasar kemalangan. Jika ayah mempunyai serangan jantung kecil, polisi penyakit kritikal yang boleh memberi wang tunai untuk menampung deduktible, membuat untuk hilang pendapatan dan kos masih kurang!

-Adakah anda benar-benar memanfaatkan faedah copay? -Pasti, anda mungkin mempunyai $40 copays, tetapi kadar yang dirunding doktor rangkaian boleh mengenakan caj tidak mungkin yang lebih daripada itu pula. Sementara itu, anda telah membayar 25% daripada premium insurans anda untuk manfaat ini. Jika anda perlu membayar kadar rangkaian yang berunding untuk pejabat doktor $120 melawat beberapa kali setahun, tetapi manfaat itu kos anda $1,200 setahun, yang masuk akal? Baki anda potongan Tahunan vs manfaat nyata mempunyai seorang doktor copay untuk membuat keputusan.

-Boleh anda layak untuk kesihatan Kerajaan mana-mana? Saya tahu banyak keluarga yang membawa individu insurans kesihatan diri mereka sendiri, tetapi menggunakan atur cara yang cip untuk anak-anak mereka. Mereka mempunyai pendapatan yang sederhana supaya anak-anak mereka layak untuk program kanak-kanak dalam Persekutuan.

-Meningkatkan potongan anda – anda akan menikmati penjimatan besar premium apabila anda mengemukakan anda jumlah potongan tahunan daripada $500 ke $2500. Ia akan mengambil masa bulan bagi anda untuk menyelamatkan perbezaan.

-Pertimbangkan untuk H.S.A – deducttions cukai dari HSA rancangan Simpan banyak keluarga $ 100 lebih setiap bulan. Di samping itu, anda boleh menggunakan dolar cukai tertunda untuk membayar banyak perkhidmatan perubatan, termasuk potongan lebih tinggi.

-Mengamalkan gaya hidup sihat – anda tahu bahawa orang-orang yang tidak merokok dan yang mengekalkan berat badan yang normal akan mendapat diskaun untuk insurans kesihatan.

-Meningkatkan potongan RX anda – jika anda tidak selesa dengan meningkatkan potongan perubatan Tahunan anda, mempertimbangkan meningkatkan potongan RX anda. Beberapa pelan akan membenarkan anda menyimpan potongan lebih rendah jika anda membeli (Dynamic arrays) juga.

-Mencari berpandukan pelan kesihatan pengguna. -Jika anda seorang lelaki atau wanita yang lebih tua, dan tidak mempunyai anak, Negeri beberapa mandat manfaat seperti penjagaan awal kanak-kanak atau penjagaan bersalin tidak masuk akal. Mengapa membayar untuk mereka. Anda boleh menemui beberapa pengguna yang didorong pelan kesihatan yang membuat anda menandatangani kertas yang anda faham anda akan ponteng manfaat yang anda tidak perlukan. Sudah tentu, pastikan anda tidak memerlukan mereka dalam masa terdekat.

-Akan pekerjaan sambilan menyediakan insurans kesihatan? -Jika anda bekerja sendiri atau bekerja di tempat kerja yang menyediakan insurans kesihatan, mempertimbangkan kerja separuh masa untuk sebuah syarikat yang menyediakan insurans kesihatan Kumpulan. Jika salah seorang ahli keluarga boleh dimasukkan ke dalam 6 jam seminggu di sebuah kedai runcit manfaat insurans kesihatan mungkin bernilai seperti membayar tambahan.

-Kedai sekeliling bagi premium insurans kesihatan yang murah – syarikat insurans terus muncul dengan pelan insurans kesihatan baru dan inovatif, dan tidak menganggap Syarikat lama anda memberikan anda kadar terbaik. Apa-apa mungkin lebih mudah daripada menggunakan borang sebut harga dalam talian insurans kesihatan untuk membandingkan kadar dan pelan-pelan.

Sudah tentu, anda harus sentiasa memastikan bahawa anda layak untuk pelan insurans kesihatan yang baru sebelum anda membatalkan satu lama anda. Tetapi ramai orang yang berbelanja untuk insurans kesihatan dan perubahan untuk memastikan perlindungan perubatan berkualiti yang masuk akal semasa menyimpan banyak wang!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *