11 Perkara yang anda perlu tahu sebelum anda menggunakan sebuah syarikat perancah – Bahagian 1 dari 3

11 Perkara yang anda perlu tahu sebelum anda menggunakan sebuah syarikat perancah – Bahagian 1 dari 3

Dengan begitu banyak peraturan, pendakwaan Kesihatan & Keselamatan Eksekutif (HSE) dan begitu banyak koboi perancah sub-kontraktor luar sana, ia adalah mudah untuk membuat kesilapan yang mahal apabila memilih sebuah firma scaffold.

Bersenjata dengan tiga bahagian “di dalam maklumat” anda akan yang tahu dan yakin bahawa anda sedang memilih scaffolder yang mempunyai reputasi yang baik, berpotensi menjimatkan beribu-ribu pound pengeluaran hilang, HSE denda dan kontra-caj daripada lain-lain subbies yang menunggu untuk scaffolders anda untuk calon menyesuaikan scaffold itu.

Asas tempat kerja yang selamat dikehendaki oleh undang-undang. Jelas sekali, bekerja pada ketinggian boleh menjadi risiko dan tidak selamat, jadi ia adalah bernilai memberikan latar belakang ringkas untuk bekerja pada ketinggian sebelum menimbangkan laporan ini. Dalam Kesihatan & Keselamatan Eksekutif (HSE) komited untuk mengurangkan jatuh dari ketinggian. Tempahan statistik menunjukkan bahawa 46 orang meninggal dunia akibat kejatuhan dari ketinggian di 2005/06. Ini adalah jumlah yang terendah pada rekod, tetapi jatuh dari ketinggian kekal jenis Tempahan biasa kemalangan yang menyebabkan kecederaan yang membawa maut. Bilangan orang yang telah mengalami kecederaan yang utama akibat daripada kejatuhan juga telah berkurangan, dari 3799 dalam tahun 2004/05 untuk 3351 pada 2005/06. Panduan ini disediakan untuk membantu majikan dan pekerja mengelakkan jatuh dari ketinggian tempat kerja mereka. Maklumat lanjut boleh didapati di laman web HSE’s.

Apa tidak penting kepada anda sama scaffold dengan selamat? Kesihatan & keselamatan pada Akta kerja menjadikan ia agak jelas bahawa kewajipan pemegang mempunyai tanggungjawab untuk pekerja, sub-kontraktor, pelawat atau mana-mana orang yang menggunakan premis – jadi, terutamanya, Semua orang! Mudah dijumlahkan, ini bermakna – jika perancah itu untuk digunakan di tempat yang bukan dalam negeri – anda mempunyai tanggungjawab untuk memastikan scaffold yang dipasang, diselenggara, diperiksa dan dibongkar dengan cara yang selamat.

Jadi, di sini adalah perkara-perkara 11 yang anda perlu tahu

1. Membuat pasti Syarikat scaffold cadangan anda adalah ahli daripada dalam negara akses & perancah gabungan (NASC) –
NASC merupakan Pertubuhan majikan wakil negara untuk akses dan scaffolding industri dan keahlian kini akaun bahagian yang penting daripada beban kerja keseluruhan industri di UK. NASC mengamalkan dasar ketat penuh mematuhi semua undang-undang yang baru dan mempunyai Tatakelakuan sendiri. Ini membezakan keahlian gabungan dari seluruh industri. Melalui audit NASC tahunan keahlian gabungan dalam memastikan bahawa ahli-ahli NASC menegakkan amalan terbaik sebagai profesional. Ini bermakna bahawa NASC ini akan tidak melihat pintasan pada Keselamatan, yang boleh meletakkan kehidupan berisiko.
Semak jika kontraktor perancah yang dicadangkan anda adalah ahli NASC tersebut dengan mencari di sini di laman web di NASC.

“Melalui audit keahlian tahunan NASC
gabungan ini memastikan bahawa ahli-ahli NASC
menegakkan amalan terbaik sebagai profesional”

Ahli-ahli akan tertakluk kepada satu Tahunan Audit luar pihak ke-3 di untuk menubuhkan bahawa piawaian keselamatan dan perkhidmatan akan terus dikekalkan dan menjadi meningkat pada.

2. Dapatkan 9, Lingkaran 3! Panduan untuk rujukan – cara terbaik untuk semakan Syarikat perancah adalah untuk meminta mereka yang telah menggunakannya. Mana-mana syarikat yang betul boleh memberi anda projek-minimum 9 projek terdahulu, dari mana anda perlu memilih sekurang-kurangnya 3 dan bertanya perkara-perkara berikut

“.. Jika mereka yakin mereka dahulu
kerja mereka sepatutnya tiada masalah..”

Adakah mereka selamat?
Adakah mereka memasang scaffold struktur atas-masa?
Adakah orang-orang yang menggunakan struktur perancah berkata jika berasa selamat dan sesuai?
Adakah scaffolders’ di tempat friendl dan Koperasi?
Di sana tersembunyi “tambahan” (seperti Penyewaan tambahan, ladders dan sebagainya)?
Pada peralatan ketenteraman?
Mereka lakukan apa-apa kerosakan ke atas harta?

Dan akhir sekali, soalan paling penting mereka semua…

.. .would yang anda mengesyorkan mereka?

Mendapat rujukan akan membuat koboi yang melarikan satu batu! Ia mungkin kedengaran agak nakal untuk meminta scaffolder memberi senarai 9 pekerjaan sebelumnya, tetapi jika mereka yakin dengan kerja mereka sebelum mereka sepatutnya tiada masalah dengan ini. Jika mereka enggan, maka sesuatu yang cerdik. berhati-hati!

3. Insurans; dengan undang-undang – ia adalah menjadi syarat mandatori bahawa setiap firma mempunyai insurans liabiliti (EL) majikan dan (manakala bukan mandatori) ia akan menjadi satu langkah yang bodoh untuk membolehkan kontraktor perancah di laman web anda tanpa apa-apa liabiliti awam (PL). PL & EL insurans adalah minimum mutlak. Insurans ini boleh disahkan oleh pengeluaran sijil insurans; Daftar nama Syarikat adalah betul dan bahawa mereka adalah tarikh – (dengan “untuk” dan “daripada” tarikh hendaklah ditunjukkan, dan mempunyai tarikh tamat tempoh akan sentiasa ditunjukkan).

“Berhati-hati, ada yang
under-Hand cara mendapatkan
Insurans Sijil ini…”

** Boleh sedar, ada cara yang palsu untuk mendapatkan sijil insurans ini dengan mengambil insurans Tahunan, menyebarkan kos dalam tempoh 12 bulan, mendapatkan sijil dan kemudian membatalkan pembayaran pelan sebelum ansuran yang pertama – & voila, anda mempunyai sijil… tetapi mereka tidak dilindungi. Ia adalah mudah untuk menyemak kesahihan insurans dengan mendapat sijil, deringan (butiran akan biasanya dalam sijil) Broker Insurans atau syarikat insurans langsung.

Jika ini semua berbunyi sedikit sakit; melekat dengannya. Jika berlaku kemalangan, ia akan menjadi lebih mudah berurusan dengan sebuah syarikat insurans bereputasi tinggi bukannya cuba untuk mendakwa seseorang individu. Dan sebuah syarikat perancah yang sedang senyum tentang butiran insurans sepatutnya anda berbau tikus.

Dan, walaupun kita sedang bercakap insurans

Pastikan anda mendapatkan bukti firma-firma scaffold kenderaan insurans yang anda tidak inginkan kereta anda digerakkan oleh lori 10 tan perancah dan mendapati bahawa anda perlu membuat tuntutan dari insurans anda sendiri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *