11 Kekunci kejayaan ‘perilaku’ daripada orang yang berjaya – membuat mereka amalan anda yang berterusan…

11 Kekunci kejayaan ‘perilaku’ daripada orang yang berjaya – membuat mereka amalan anda yang berterusan…

(Ini adalah bahagian 2 daripada siri rencana mengenai kejayaan minda – ciri-ciri keperibadian orang-orang yang berjaya, dan yang ‘perilaku’ anda boleh meluluskan dan membuat amalan harian biasa anda untuk mencapai lebih banyak kejayaan dalam hidup anda).

Berikut adalah senarai semak tingkah laku yang biasa kepada orang-orang yang berjaya untuk menyokong anda dalam mencapai minda kejayaan anda sendiri.

1. Membuat ‘Keputusan’ akan berjaya – kejayaan adalah satu ‘keputusan’! …
Kejayaan bermula dengan keputusan – untuk BE berjaya! Kejayaan bukan satu perjalanan atau satu hasil akhir – apabila anda membuat keputusan anda mahukan sesuatu, dan bermakna dengan hati anda, perjalanan adalah apa yang berlaku akibat daripada keputusan itu. Dan, apakah satu perjalanan! …

2. Menyedari bahawa kejayaan adalah satu kerja ‘Di dalam’ –
Anda mesti memilih untuk membuat perubahan dan perubahan di bahagian ‘dalam’ sebelum anda boleh membuat perubahan sebenar dan mencapai kejayaan yang anda inginkan. Minda kita adalah seperti Kabinet fail besar – anda perlu memasukkan fail-fail positif yang baru untuk memperkasakan diri anda untuk mendapatkan apa yang anda mahu. Adalah komited untuk pembangunan peribadi anda berterusan.

3. Tetapkan Matlamat-
Tidak kira berapa jauh diambil, kerja di matlamat anda yang lebih tinggi. Adakah pemenang!

Tuliskan matlamat anda dan keinginan dan mengkaji semula setiap hari. Menulis matlamat anda ke dalam pelan-pelan tindakan yang tertentu. Memecahkan pelan tindakan anda ke dalam senarai aktiviti dan chunk mereka ke dalam langkah-langkah yang kecil (sekurang-kurangnya 3 langkah seterusnya). Menghilangkan wasters masa.

4. Mengambil tindakan!
Orang yang berjaya tahu apa yang mereka perlu lakukan untuk mendapatkan apa yang mereka mahu dan mereka membuang masa tidak mengambil tindakan dan melakukannya… Tindakan memberi inspirasi yang berkesan. Kejayaan suka kelajuan…

Hanya mengambil tindakan.Anda akan berasa hebat apabila anda berbuat demikian. Jadikan ia mudah, mengambil angst daripadanya dan hanya melakukannya. Ia akan membentuk beberapa kecacatan. Matlamat untuk kemajuan, tidak kesempurnaan.

Apabila anda mengambil langkah, ia akan beralih dan maju segala-galanya – anda akan melihat ajaib perkara mula berbaris dan berlaku dalam kehidupan anda.

5. Membuat pilihan yang bijak untuk menyokong kejayaan anda-
Tanya diri anda – akan pilihan ini memberi kuasa kepada saya atau disempower saya? Orang berjaya membuat pilihan yang menyokong mencapai kehidupan impian mereka. Pilihan yang lebih banyak anda mempunyai dan mencipta kejayaan lebih banyak yang anda akan mempunyai untuk diri sendiri. Oleh shere fakta bahawa lebih banyak anda lakukan dan cuba, lebih berkemungkinan anda akan mencapai keputusan anda selepas. Sekali lagi, ia adalah permainan nombor. Memperbaiki dan mencari lagu seperti yang anda pergi dan belajar daripada kesilapan anda.

6. Mengatasi Procrastination-
Menjadi jelas pada apa yang ia akan bermakna jika anda melakukannya! Tidak meletakkan kehidupan anda ditahan-membina kehidupan yang bermakna… Orang yang berjaya tahu bagaimana untuk mengatasi procrastination.

7. Melihat peluang-
Menjadi celik tentang mengenali peluang-peluang di sekeliling anda. Sedar bahawa halangan yang adalah sering satu peluang yang tidak dikenali.

Orang yang berjaya tahu bagaimana untuk menjadikan kelemahan mereka yang bekerja untuk mereka. Menerima kelemahan atau kekurangan anda dan menjadikan mereka untuk mengajar orang lain bagaimana anda mengatasi mereka dan itulah orang – memberitahu cerita anda…

8. Tahu bagaimana untuk menarik dan menarik sumber-sumber di sekeliling anda –
Mengenali kelemahan anda atau sesuatu yang anda benci atau tidak baik di laksanakan, yang orang lain minat. Membina rangkaian orang-orang yang boleh membantu anda.

9. Sentiasa mempelajari sesuatu yang baru – sentiasa! …
Jadikan ini satu tabiat sepanjang hayat. Orang yang berjaya tahu apa yang mereka perlu belajar dan melengkapkan diri mereka untuk mendapatkan apa yang mereka mahu atau bergerak ke tahap kejayaan mereka seterusnya. Mereka tidak pernah berhenti belajar. Sebaik sahaja anda percaya anda tahu semua – anda tidak bergerak. Kata-kata paling berbahaya 4 – “Saya sudah tahu yang.”

10. Mencari model peranan-
Kejayaan meninggalkan petunjuk. Anda perlu melihat orang lain yang telah berjaya dan mendapat akses kepada kemahiran tersebut. Anda tahu apa kemahiran yang anda perlukan, anda boleh pergi mendapatkan mereka.

Orang-orang yang berjaya mengagumi dan model orang lain berjaya.

11. Menyertai Kumpulan dalang –
Ini adalah cara yang ampuh untuk bergerak ke tahap seterusnya anda berkumpul dan bekerja dengan orang-orang likeminded. Mereka bertindak sebagai bidang tentera yang memegang tenaga niat anda untuk anda-sama ada pembelajaran tingkah laku yang baru, berkongsi ilmu, mengembangkan perniagaan atau pemasaran perniagaan bersama-sama. Tiada siapa boleh berjaya kepada potensi mereka sepenuhnya tanpa ‘komuniti’.

*** Inilah kelakuan Bonus yang-
Tahu bila untuk Relax dan Refill takungan tenaga anda –
Ia adalah penting untuk menambah lagi diri sendiri… Mengekalkan keseimbangan di antara kerja dan rehat dan ingatlah Kesihatan minda-badan-roh…

Jadi, anda tahu bagaimana berjaya orang berfikir dan bertindak – BE salah seorang daripada mereka! …

© Hakcipta Terpelihara – Kathy Baker–
Anda mempunyai kebenaran untuk juga boleh dicetak semula artikel ini di laman web anda atau anda e-zine selagi ia tidak diedit dalam apa-apa cara dan anda meninggalkan Bio Pengarang / tandatangan fail / sumber kotak di bawah intact dengan Artikel ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *