10 Tips untuk tenaga segera

10 Tips untuk tenaga segera

Letih sepanjang masa? Telah mendapatkan anda dan pergi mendapat sehingga dan kiri? Tips ini boleh membantu anda berasa invigorated.

1. Bertukar ke teh hijau: Maka hendaklah engkau jauhi kopi pagi anda dan bertukar ke teh hijau sebaliknya. Ia mengandungi separuh jumlah kafein yang kapucino bersaiz purata dan lagi kajian makmal mendapati bahawa ia masih meningkatkan kecergasan mental. Bukan itu sahaja, kajian menunjukkan bahawa teh hijau boleh melambatkan pertumbuhan sesetengah kanser, membantu penurunan berat badan dan menurunkan paras kolesterol juga. Hebat!
2. Rentak kemerosotan petang Mid: Memang menggoda untuk mencapai sesuatu yang manis sebagai titik tenaga. Walau bagaimanapun, apabila tahap gula dalam darah anda meningkat dengan pesat, pankreas anda bertindak dengan melepaskan satu dos insulin – yang akan Terjun ke dalam satu kemerosotan tenaga yang besar. Sebaliknya, cuba makan pisang satu atau setengah genggam ikan kacang perlahan-pelepasan tenaga.
3. Flirt: kebanyakan daripada kita berasa seperti kita sudah tiada tenaga untuk Romantik dan seks, tetapi bayangkan anda berada di bilik tempat duduk anda dan berjalan masuk. Jantung anda mula pon dan, miraculously, tenaga yang ada. Para saintis menjangkakan anda boleh menghasilkan semula perasaan oleh flirting dengan pasangan anda. Perlukan sedikit bantuan? Mengubah rutin anda, memakai pakaian yang berbeza dan berpura-pura dia adalah seorang bintang filem.
4. Menggunakan hidung anda: Kajian telah menunjukkan bahawa bau lavender meningkatkan fungsi otak dan kecergasan. Di Amerika Syarikat, sekumpulan pelajar telah diberi ujian matematik sebelum dan selepas lavender aromaterapi – Kumpulan siap ujian dengan lebih cepat dan lebih tepat selepas itu. Apabila anda rasa diri anda drooping, meletakkan beberapa titik pada tisu untuk rangsangan.
5. Memakai warna cerah: ini benar-benar bekerja. Mengikut kajian di Amerika Syarikat, melihat merah meningkatkan denyutan jantung anda, biru arahan yang ditampal kreativiti dan kuning membuat anda merasa cerdas dan prihatin. Jika ini seolah-olah tuntutan terlalu jauh, hanya memakai warna-warna terang bermaksud orang akan bertindak kepada anda dengan cara yang lebih yakin, meningkatkan mood anda dan meningkatkan keyakinan dan harga diri.
6. Minum lebih banyak air: Ya, anda telah mendengar ia satu ratus kali sebelum, tetapi dehidrasi yang benar-benar jahat punca kepada keletihan kerana ia hanya menjalar sehingga anda dan anda tidak sentiasa merasa dahaga pada minit sistem anda memerlukan lebih banyak air. Anda tidak perlu minum jumlah yang tidak masuk akal, tetapi menjaga diri sendiri ditambah dengan dua atau tiga gelas di atas teh dan kopi sepanjang hari.
7. Sikap anda betul-betul mendapat: bungkuk tidak hanya membuat anda kelihatan letih, ia mewujudkan perasaan juga. Apabila sendi tidak diselaraskan dengan betul, badan adalah untuk bekerja lebih keras, kepala anda hendaklah sentiasa boleh beratur ke atas badan anda, jadi telinga anda akan terus di atas bahu anda.
8. Dapatkan terancang: Ada apa-apa lebih banyak tenaga sapping buasir kemudian basuh, kaunter kemas dan jam yang cuba untuk mencari kunci/gelas/beg duit perbelanjaan. Dianjurkan dan menonton tahap tenaga anda yang melambung tinggi. Declutter, mencari Menyimpan untuk perkara-perkara dan memilih tempat yang tetap untuk kekunci dan cermin mata anda. Terus di atas kerja-kerja rumah dan lakukan dalam tetap pecah.
9. Mengambil Mini Holiday: Anda tidak perlu dua minggu yang Majorca yang mengecas bateri anda. Ia boleh mengambil masa sebagai satu hari. Fritter dalam membaca, pergi untuk berjalan-jalan, mengembara di sekitar muzium dan makan makanan yang indah, dan pastikan tiada kerja yang anda lakukan atau kerja-kerja. Bunyi yang bahagia? Sebahagian daripada helah melanggar rutin dan melangkaui tarikh akhir. Cuba dan lihat bagaimana meningkat tahap tenaga anda.
10. Mengambil kuasa tidur: Tetapi pastikan anda melakukannya di kerusi tidak berbaring atau tidak anda mungkin bangun! Anda tidak boleh melakukannya di tempat kerja, tetapi pada hari mati atau hujung minggu, memberi rangsangan kepada diri sendiri. Kuasa tidur adalah yang terbaik pada sekitar pukul 7.30 pagi dan 2.30 petang, Bilakah tenaga jatuh. Pastikan ia sentiasa pendek – 10 hingga 15 minit yang sempurna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *