10 Tips untuk ibu-bapa yang baru untuk membantu menghalang rendah sakit belakang daripada Chiropractor Oakville

10 Tips untuk ibu-bapa yang baru untuk membantu menghalang rendah sakit belakang daripada Chiropractor Oakville

Selamat datang ke zuriat! Kita semua ingin menikmatinya masa yang baru dalam kehidupan kita, namun bagi sesetengah daripada kita, tegasan dan terikan menjadi ibu bapa baru boleh sering menyumbang kepada sakit belakang yang rendah. Tiba-tiba, anda akan membawa bayi anda, dan semua “bayi gear” mengangkat kereta sorong ke dalam batang dan kereta yang hanya permulaan. Bagi ibu-ibu baru, anda melakukan semua ini semasa ligamen anda masih boleh longgar dari kehamilan. Pada mulanya, anda mungkin boleh mengangkat bayi 7-10 paun 40 kali sehari, Walau bagaimanapun apabila si manja anda yang berusia setahun, anda mungkin boleh mengangkat bayi 17-24 paun.
Berikut adalah beberapa tips untuk ibu-bapa yang baru untuk membantu mengelakkan membangunkan sakit belakang dari Chiropractor APO:
-Kerap bersenam: walaupun 10 minit sehari boleh pergi jauh untuk membantu mengekalkan fleksibiliti dan kekuatan anda.
-Bawa bayi berhampiran dada anda sebelum anda Angkat: Jangan cuba mendekati lengan anda angkat bayi anda dan elakkan berpusing badan anda semasa anda mengangkat.
-Bengkok dengan lutut anda tidak di pinggang anda: untuk mengangkat bayi anda dari lantai, squat down, mengetatkan otot-otot dalam perut dan mengangkat dengan kaki anda.
-Keluarkan Dulang kerusi tinggi: apabila meletakkan bayi di kerusi tinggi atau mengambil bayi keluar dari kerusi tinggi.
-Angkat bayi dari dalam katil bayi dengan berhati-hati: Sekiranya anda boleh, rendahkan sebelah katil bayi. Jika sebelah katil bayi anda rendah, perlahan-lahan tarik bayi ke arah anda, mengetatkan otot belakang kaki dan punggung anda dan mengangkat bayi di atas.
-Elakkan membawa pinggul: cuba untuk tidak membawa kanak-kanak anda pada pinggul anda. Pinggul gantian jika boleh.
-Mengelakkan sakit belakang atas semasa makan: Jika menyusukan anak, membawa bayi ke payudara anda, dan bukannya dibengkokkan ke atas bayi. Sambil makan duduk di kerusi yang tegak dan bukannya lembut kerusi panjang dan meletakkan bantal di bawah siku anda untuk sokongan tambahan.
-Kerusi kereta: Jangan cuba berdiri di luar kereta apabila meletakkan kanak-kanak di tempat duduk kereta. Berlutut di kerusi jika boleh. Jika melutut tidak boleh didapati, cuba Pastikan lutut anda bengkok sedikit dan menggunakan otot-otot punggung dan kaki anda untuk mengangkat diri sendiri daripada bend tersebut ke atas kedudukan.
-Berat badan sihat: makan makanan yang sihat sepanjang kehamilan dan mempunyai beberapa Menu sihat beku pada bekalan untuk selepas bayi dilahirkan. Makanan ini boleh membantu untuk menyediakan badan anda dengan tenaga yang diperlukan untuk sepanjang hari. Ramai wanita lakukan tidak seperti mendengar perkataan “berat”, Walau bagaimanapun mengekalkan berat badan yang sihat adalah penting untuk menghalang sakit belakang yang rendah.
-Stroller di batang: berhati-hati apabila mengangkat kereta sorong ke dalam but kereta kerana mereka boleh menjadi berat dan janggal untuk bergerak. Angkat dengan lutut anda dan kemudian twist daripada mengangkat dan berpusing dalam satu gerakan. Bawa stroller sebagai berhampiran dengan anda sebaik mungkin sebelum anda angkat.
-Melawat Chiropractor: rawatan kiropraktik boleh memberi manfaat kepada anda di mana-mana peringkat kehidupan Walau bagaimanapun, rawatan kiropraktik boleh penting terutamanya semasa hamil dan selepas. Semasa mengandung, Pusat graviti perubahan kerana berat tambahan yang anda akan membawa anda. Ini menambah tekanan pada tulang belakang. Di samping itu, hormon seperti relaxin, menyebabkan ligamen menjadi looser menyediakan ibu mengandung untuk bersalin. Hormon-hormon ini boleh tinggal bertingkat dalam sistem kami bulan selepas bayi dilahirkan. Difinisi biasanya mengamalkan pendekatan secara manual dan menyediakan diagnosis, rawatan dan pencegahan, cadangan untuk keadaan yang berkaitan dengan tulang belakang, pelvis, sendi, saraf dan otot.
Dr. Alison Leitch
Pakar Akupuntur Oakville Chiropractor keluarga / Myofascial keluaran kekuatan pembekal/disahkan dan pakar udara
Dr. Alison Leitch adalah Pengarah Sungai Oaks kiropraktik dan pusat kesihatan di utara Ramona dan berlesen kiropraktor dan pakar perubatan Akupuntur. Beliau juga adalah seorang ibu bangga.
478 Dundas Street W. Unit 6 Ramona, atas L6H 6Y3
Telefon: 905 257 9960
www.riveroakswellness.com
Artikel ini ditulis untuk tempatan Milton Kumpulan sokongan baru ibu www.cupcakemommies.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *