10 Tips Feng Shui untuk membuka kunci rahsia ke rumah lebih baik hidup untuk bilik tidur anda

10 Tips Feng Shui untuk membuka kunci rahsia ke rumah lebih baik hidup untuk bilik tidur anda

Salah satu tempat yang paling penting untuk membawa masuk baik feng shui adalah bilik tidur anda. Jika anda ingin mengaktifkan kerjaya nasib, nasib kekayaan anda dan mempunyai nasib yang baik, kesihatan yang baik dan nasib baik, feng shui-ing bilik tidur anda adalah aspek yang paling penting. Kami mempunyai orang yang bertanya kami bagaimana untuk feng shui bilik tidur anda dan kami benar-benar mempunyai beberapa menakjubkan feng shui tips yang akan membantu anda untuk membawa tuah dan nasib yang baik melalui bilik tidur anda.

Cara Cina purba Feng Shui boleh membantu kita untuk baki hidup rumah kami dan mewujudkan kehidupan yang bahagia dan sihat. Dalam konteks feng shui, kita sering beralih perhatian kami untuk bilik tidur, kawasan di mana kita berehat dan memberi nafas baru. Dengan menoreh keberkesanan baik feng shui, ia adalah mudah untuk feng shui bilik tidur anda mengikut feng shui peraturan dan prinsip-prinsip supaya anda boleh mencipta lebih banyak Tuah dan keharmonian yang lebih banyak dalam Bilik tidur anda.

Dari segi perspektif yin dan yang, Bilik Tidur kami adalah lebih banyak yin, alam sekitar yang damai dan tenang. Oleh itu, anda perlu mencipta suasana bilik tidur anda kepada seseorang yang anda tidak akan berasa bebas daripada mengganggu dan kuat chi yang akan mengganggu rehat anda dan terlindung. Di samping itu, ianya juga penting bahawa peredaran chi di bilik tidur anda adalah baik dan sedang diagihkan sama rata dan angin segar disediakan untuk anda.

10 Feng Shui Tips untuk membuka A lebih baik rumah tinggal di bilik tidur anda

1. Tidak memaparkan terlalu banyak komponen-komponen elektrik dan peralatan di bilik tidur anda

Baik feng shui tenaga dalam atau chi di bilik tidur anda akan musnah apabila terdapat terlalu banyak barang-barang elektronik dalam Bilik tidur anda. Elektronik diketahui mempunyai ion-ion negatif iaitu dari segi feng shui Cina buruk atau buruk tenaga bahawa akan ada gangguan untuk tidur malam yang lena.

2. Buka tingkap dalam Bilik tidur anda

Buka tingkap dalam Bilik tidur anda kerap untuk membiarkan udara yang baik dan tenaga untuk memasuki bilik anda dan tenaga yang buruk untuk melarikan diri ke luar. Ingatlah untuk membuka tetingkap anda luas untuk membenarkan udara untuk menjadi bersih dan menjaga udara dalam Bilik tidur anda segar dan penuh dengan oksigen. Daripada perspektif feng shui, anda tidak boleh mempunyai baik feng shui dalam Bilik tidur anda jika udara anda bernafas dalam Bilik tidur anda adalah lapuk dan penuh dengan pencemaran.

3. Kedudukan katil anda supaya anda boleh melihat pintu dari di mana anda tidur.

Ia adalah satu fakta yang mati sedang giat dijalankan dengan kepala mereka menghadap ke pintu. Jika anda tidur dengan pintu di belakang kepala anda, ia adalah yang sangat buruk feng shui dan anda akan menarik nasib malang dan musibah. Kedudukan katil anda supaya anda boleh melihat pintu dari di mana anda tidur seperti ini memberikan anda rasa yang mendalam dalam Keselamatan.

4. Pastikan semua pintu di bilik tidur anda ditutup pada waktu malam

Anda mesti menutup semua pintu di bilik tidur anda, sama ada pintu almari dan pintu bilik mandi. Dengan berbuat demikian, anda akan membenarkan Tempahan yang berkhasiat dan terbaik aliran tenaga untuk meningkatkan kesihatan anda dan juga membawa hubungan anda dengan orang lain menjadi baik harmoni.

5. Mempunyai kepala katil yang baik

Apabila anda tidur di atas katil anda, pastikan bahawa anda mempunyai pepejal kepala katil yang baik di belakang kepala anda semasa anda tidur. Sebab di sebalik ini adalah bahawa apabila anda akan hanyut dari tidur di katil anda, sistem seluruh badan anda sedang menjalani satu tenaga tambahan sibuk pembaikan dan pembaharuan pada pelbagai peringkat. Oleh itu, kepala anda memerlukan sokongan padu yang baik, sokongan dan perlindungan sama seperti belakang anda memerlukan sokongan apabila anda berada tempat duduk atas kerusi untuk tempoh masa yang panjang.

6. Kedudukan katil anda mempunyai lebih banyak ruang untuk satu sama lain jika anda tidur dengan orang lain

Jika anda tidur dengan pasangan cinta anda, anda perlu mengambil perhatian terhadap kedudukan katil anda berbanding dengan dinding yang sehingga bertentangan. Membuat pasti mana-mana daripada anda tidak disumbat ke dalam satu sudut bilik. Letakkan katil anda dalam ruang yang luas supaya kedua-dua anda mempunyai ruang untuk bergerak kiri atau kanan. Ini adalah kerana, katil yang dikongsi yang disumbat ke dalam satu sudut bilik memberi kebebasan yang lebih banyak daripada Cina kepada individu di sebelah terbuka manakala individu lain akan dihimpit ke satu sudut dinding yang tidak kondusif kepada aliran tenaga yang baik. Ini adalah prinsip shui feng sangat penting jika anda ingin mempunyai hubungan yang baik dengan anda penting lain.

7. Mendorong baik peredupan lampu di bilik tidur anda

Mempunyai tahap baik pencahayaan yang tidak terang sangat dalam Bilik tidur anda. Anda juga boleh menggunakan suis dimmer untuk melaraskan tenaga dengan sewajarnya. Cahaya adalah salah satu manifestasi yang kuat tenaga dan dengan meletakkan beberapa pencahayaan yang malap dalam Bilik tidur anda, anda akan mencipta sebuah yang menenangkan dan menenangkan suasana. Cahaya juga membantu untuk menghalang Cina atau tenaga yang bertakung di satu sudut dan membantu mengagihkan tenaga ini sekata sekitar bilik tidur. Malah, lilin adalah feng shui bilik tidur lampu yang terbaik, tetapi pastikan anda membeli lilin dengan toksin tiada.

8. Letakkan katil anda di kawasan lebih jauh dari pintu

Jangan letakkan katil anda berhampiran pintu atau lebih teruk, sejajar dengan pintu. Dalam erti kata lain, anda ingin dapat melihat pintu di bilik tidur di katil tetapi tidak sejajar dalam garisan lurus dengan pintu. Dengan berkata ini, ia bukanlah hanya pintu bilik tidur anda yang anda perlu ambil perhatian, katil anda juga tidak selari dengan pintu bilik mandi anda, anda pintu balkoni atau pintu almari. Pendek kata, anda tidak mahu katil anda supaya selaras dengan salah satu pintu di bilik tidur anda.

9. Meletakkan Meja sisi katil sama ada sebelah katil anda yang sepadan

Jika dua tidur di katil, pastikan anda mempunyai padanan Meja sisi katil sama ada sebelah katil anda untuk menambah perlindungan dan kestabilan dalam hubungan. Selain itu, pastikan bahawa Meja sisi katil anda tidak mempunyai persegi tepi kerana mata yang tajam di hujung akan menyebabkan pemotongan shar Cina atau membunuh enery untuk menjadi tumpuan terhadap penghuni. Sebaliknya, pilih Meja sisi katil yang mempunyai hujung yang bulat.

10. Pastikan katil anda hanya di ketinggian baik dan tidak menyimpan barang-barang di bawah katil anda

Salah satu tips feng shui yang paling penting untuk bilik tidur yang baik adalah bahawa katil anda mesti mempunyai ketinggian baik di atas tanah. Ini bertujuan untuk membolehkan untuk seimbang feng shui Cina atau tenaga mengalir di bawah katil. Di samping itu, anda tidak perlu menyimpan terbina dalam laci di bawah katil anda dan ini dianggap buruk feng shui katil. Sebab di sebalik ini adalah bahawa, tenaga dalam atau chi perlu mengedarkan seluruh badan anda apabila anda tidur, yang tidak boleh dilakukan jika dalam ruang di bawah katil anda telah disekat. Beri perhatian kepada apa yang ada di bawah katil anda. Pastikan ruang yang jelas dan menyingkirkan mana-mana perkara yang tidak diingini tidak. Oleh itu, pantang muktamad adalah tidak untuk meletakkan apa-apa barang simpanan di bawah katil anda dan membuat pasti bahawa katil anda berada dalam ketinggian yang baik dan tidak terlalu rendah ke lantai.

Kesimpulan

Anda perlu memahami hakikatnya bahawa bilik-bilik tidur yang sedikit telah sempurna feng shui. Melainkan, anda telah berjaya untuk mereka bentuk dan membina rumah anda dengan baik feng shui dalam fikiran, mungkin, anda akan menghadapi beberapa cabaran untuk mewujudkan sebuah bilik tidur baik feng shui. Walau bagaimanapun, Berita baiknya adalah, anda boleh menyemak laman web kami yang dinyatakan di bawah untuk mengetahui lebih menakjubkan feng shui petua tentang bagaimana untuk feng shui bilik tidur anda untuk gaya hidup yang lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *