10 Tips bagaimana untuk merawat & menghapuskan masalah kaki busuk – cara-cara untuk mengubati bau kaki berpeluh yang bau

10 Tips bagaimana untuk merawat & menghapuskan masalah kaki busuk – cara-cara untuk mengubati bau kaki berpeluh yang bau

Kau punya masalah dengan bau kaki dan tidak kira apa yang anda lakukan atau cuba untuk menghilangkan bau kaki, bau kekal? Adakah dengan kaki anda lebih banyak isu memalukan untuk anda, atau masalah yang anda lihat sebagai tidak sihat? Orang dengan bau kaki, dan dengan bantuan perubatan moden, dan jika mereka kaki busuk tidak alasan oleh sebab-sebab yang biasa akan melihat hasil dari rawatan mereka.

Jika anda sedang mencari untuk mengubati maka anda perlu tahu mengapa bau tersebut telah berlaku. Mengetahui daripada, atau tentang syarat-syarat/gangguan yang bertanggungjawab akan membantu anda merawat menghalang dan menghapuskan.

Terdapat dua isu utama yang dikenali untuk menimbulkan bau kaki (kulit Sweating dan Menggilap.) Badan perlu berpeluh, ia adalah suatu fungsi penting yang badan tidak boleh melakukannya tanpa. Walaupun peluh Guankan mungkin bau tidak sihat tetapi jika badan tidak perspire maka itu adalah apa yang kita panggil tidak sihat. Ianya tidak semulajadi untuk badan “tidak” berpeluh sekali gus mengakibatkan komplikasi yang serius. Membantu mengekalkan suhu badan berpeluh. Ia juga membantu mengeluarkan bahan buangan daripada badan. Malangnya bagi sesetengah rakyat dan kerana kita sebagai individu yang berbeza-beza, peluh beberapa perhatian yang lebih daripada orang lain untuk Ijazah jika perubatan diperlukan. Jika anda berpeluh lebih daripada biasa memerlukan jumlah yang diperlukan untuk mengekalkan badan sejuk maka anda boleh mempunyai apa yang kita panggil hyperhidrosis. Maklumat lanjut mengenai perkara ini di bawah.

Punca Ketua untuk kaki busuk yang disebabkan oleh bakteria, atau lebih tepat produk buangan bakteria yang mengambil peluh. Bakteria tidak baik dan jika membina kekal di satu tempat tanpa sedang dibasuh bersih bakteria yang mengeluarkan bahan buangan menimbulkan bau yang malodorous. Jenis bau yang berbeza berlaku pada orang kerana pelbagai jenis bakteria. Bau kaki yang biasa dinyatakan berpunca daripada ini biasanya dikatakan “cheesy.”

Membantu mengelakkan bau kaki

Untuk melakukan ini, anda perlu untuk mengekalkan tahap kebersihan yang tinggi.
Basuh kaki setiap hari dengan air sabun suam ini akan membantu membunuh bakteria dan biarkan kaki anda yang berasa segar; Jika perlu mandi mereka 2 atau 3 kali jika perlu. Gunakan sabun yang anti-bakteria seperti Dettol bagi membersihkan kaki.

Tukar stokin biasa Menyarungkan sepasang yang bersih selepas membasuh setiap. Saya tahu ia kedengaran bodoh perlu menunjukkan ini tetapi orang yang dikenali untuk mencuci kaki mereka dan kemudian meletakkan kembali sarung kaki busuk sama mereka hanya diambil kira.

Fabrik-fabrik yang tertentu yang dibuat sarung kaki boleh menyebabkan kaki berpeluh lebih. Elakkan memakai sarung kaki nilon dan memakai kain kapas atau gentian semulajadi bahan-bahan yang menyerap peluh. Jika boleh ia juga akan membantu banyak untuk memakai sepasang kasut yang berbeza dari masa ke semasa. Ini memberikan orang-orang yang anda telah membuang masa ke udara yang mengetepikan lembapan dan bau.

Cuba meletakkan bau-pemakan sisipan bahagian dalam kasut anda. Jangan spray antiperspirant/iaitu menyahbau ke kaki kotor, cuba untuk menutup bau kaki begini tidak membuat campuran (Perfumed keju.)

Rasa hanyir kaki rumah – dengan apa-apa kaedah baru atau penyelesaian yang hendak digunakan bagi merawat kaki anda busuk, mendapatkan rawatan doktor anda untuk memberi anda sokongan sehingga pertama.

1. Berurusan dengan bau kaki dengan merendam kaki anda di teh hitam yang kukuh untuk setengah jam setiap hari selama 7 hari. Asid tannic dalam teh memusnahkan bakteria dan menutup liang-liang yang menjaga kaki kering untuk tempoh yang lebih panjang.

2. Tabur talkum seluruh kaki atau habuk dengan soda penaik untuk membantu mengurangkan berat berpeluh. Selain itu rendam kaki anda dalam 1 bahagian cuka dan 2 bahagian air.

3. Campurkan dua sudu besar garam Epsom dalam dua quarts yang hangat untuk membersihkan dan bertekanan kaki, penyelesaian ini juga akan membantu Pastikan kaki sentiasa kering.

4. Membuang mana-mana kasut yang anda tidak boleh mengalih keluar bau daripada.

5. Elakkan memakai Kasut plastik.

6. Mengisi mangkuk dengan air suam dan oatmeal, memerah oat sehingga air adalah cecair kemudian rendam selama 10 minit dan Lap kering.

7. Gosok arak atau alkohol isopropyl pada kaki dengan setiap tab mandi atau pancuran mandian. Jika kaki berpeluh banyak memakai dua pasang sarung kaki penyerap untuk dua minggu satu & Tukar setiap 4-6 jam.

Ingat tidak semua rawatan bekerja sama pada setiap individu. Perlu berhati-hati tentang produk-produk yang tidak dikenali dan berhati-hati pada setiap masa. Jika masalah kaki busuk masih berterusan selepas setelah cuba kebanyakan opsyen untuk menghapuskan bau, kemudian memanggil dan rujuk kepada doktor kerana bermulanya busuk kaki yang secara tiba-tiba boleh disebabkan oleh masalah perubatan. Pembersihan usus juga boleh membantu. Kaki anda mengeluarkan bahan toksin dari badan. Dengan semua cara rendam tapak kaki anda tetapi boleh meragukan mana-mana penyelesaian yang anda menggunakan Berendam kerana badan menyerap melalui kulit. Tujuan anda adalah untuk menyingkirkan toksin badan dan tidak menambah lebih banyak sistem anda.

8. Sesetengah bau kaki adalah disebabkan oleh bakteria yang sama bahawa punca jerawat jadi mempertimbangkan menggunakan peroksida benzoyl 10 %

9. Cuba meletakkan lembaran akhbar dalam Menggilap setiap. Ia membantu melindungi bau, namun ini bukanlah satu penyelesaian yang ideal seperti yang anda ingin menghapuskan masalah anda kaki busuk dan tidak menyamar mereka.

10. Menimbang merendam kaki anda dalam Cecair kumur.

Aku hanya Rasul yang menyampaikan apa yang saya telah mendengar bekerja untuk mengetepikan bau kaki supaya ia adalah amat penting untuk kesihatan kaki anda untuk tidak mengamalkan sebarang kaedah yang dicadangkan tanpa pengesahan medic yang mengatakan ia adalah selamat untuk berbuat demikian di sini.

Hyperhidrosis adalah keadaan di mana badan berpeluh berlebihan tanpa sebab yang diberikan pada semua.

Ia dicirikan oleh peluh bogel meningkat, lebih daripada yang diperlukan bagi peraturan suhu badan. Pesakit boleh merasa kehilangan kawalan kerana peluh berlaku bergantung kepada suhu. Emosi yang berbeza memberi kesan kepada tubuh dalam pelbagai cara, dan kebimbangan ada iaitu memburukkan lagi masalah tertentu ini. Orang-orang yang menderita dengan saraf lebih berpeluh mereka cenderung mengalami lebih banyak episod banyak berpeluh, keadaan menjadi lebih buruk. Sebab-sebab lain bagi peluh berlebihan boleh disebabkan oleh makanan yang kita makan dan minum (Nikotin, kafein, dan bau yang boleh bermulanya reaksi.)

Bahagian-bahagian badan yang kita link untuk menjadi kawasan umum bagi berpeluh adalah tangan, kaki dan pangkal paha kerana mereka kebanyakan aktif Laman untuk peluh yang berlaku disebabkan oleh kepekatan kelenjar peluh di kawasan-kawasan ini agak tinggi.

Doktor akan memeriksa anda untuk mengenal pasti jika anda menderita hyperhidrosis utama atau hyperhidrosis sekunder, yang boleh berlaku pada bila-bila masa dalam hidup anda. Kedua boleh disebabkan oleh gangguan Tiroid atau pituitari, kencing manis, tumor, gout, menopaus atau ubat-ubatan tertentu. Medik telah cuba merawat peluh berlebihan dengan lisan tablet, krim, losyen, deodoran, alat elektrik dan Akupunktur tapi malangnya kadar kejayaan bagi kes-kes yang paling teruk adalah agak terhad. Rawatan pembedahan telah sekitar selama 50 hingga 60 tahun. Jelas pendahuluan pembedahan awal telah agak berbahaya menyebabkan komplikasi. Sejak peningkatan peralatan pembedahan optik, teropong pembedahan menjadi piwaian bagi proses-proses yang berbeza.

Bagi orang-orang yang penuh dengan kehalusan mengalami tangan berpeluh kemudian teropong simpatektomi torasik (ETS) merupakan rawatan yang digemari. Jika berpeluh armpit serius maka axillary pengkuretan sedut adalah satu kaedah biasa yang digunakan untuk mengawal peluh. Untuk lelaki dan wanita dengan kaki yang berlebihan peluh masalah sebagai persembahan utama atau jika ETS pula tidak menyembuhkan maka masalah kaki berpeluh boleh ditangani dengan simpatektomi lumbar sebagai penawar pembedahan. Tidak diketahui apakah yang menyebabkan hyperhidrosis utama tetapi apa yang kita tahu adalah, bahawa orang-orang dengan keadaan ini menghadapi cabaran yang besar sepanjang hari. Baik mencabar kembali dan mendapatkan bantuan.

Adakah anda tahu bahawa di kaki mempunyai kelenjar peluh yang lebih daripada 250,000? Jadi ini menjawab soalan kenapa kita mengalami kaki berpeluh pada masa-masa, busuk mungkin tidak, jadi tidak anda yang bertuah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *