10 Sebab-sebab kesihatan yang kuat untuk mengetahui lebih lanjut tentang Limu Moui

10 Sebab-sebab kesihatan yang kuat untuk mengetahui lebih lanjut tentang Limu Moui

berkuasa Kesihatan 10 sebab mengapa anda perlu mengetahui lebih lanjut mengenai Limu Moui “ilmu lautan adalah lebih penting daripada hanya perkara rasa ingin tahu. Berfi survival kami sangat boleh KIR kepadanya.” Presiden John Kennedy, 1961

Apakah nilai Kesihatan Pencegahan daripada tumbuh-tumbuhan laut atau sayur-sayuran, sebagai contoh Limu Moui Apa yang anda tahu mengenai tumbuhan ini akan dianggap rahsia Kesihatan berusia 3000 tahun South Pacific? Untuk nilai yang terbaik dan menghormati Limu, ia adalah penting untuk mengaitkannya kepada yang lebih luas “-peta konsep” dalam konteks 10 sebab, sebab setiap yang merangkumi bidang-bidang utama pengajian tetapi yang hanya disebutkan di sini.

SALAH SATU: BIOME KOMPLEKS YANG TERKAYA DI DUNIA…LAUTAN. Fizikal dan kimia, ia meliputi ¾ permukaan bumi dan menempatkan 15,000 tumbuhan dan 210,000 bentuk kehidupan marin yang diketahui. Nutrien profil, dibangunkan melalui eons, yang membentuk bentuk hidup ini dianggarkan antara 60 dan 100 unsur yang berlainan. Para saintis masih belum mengeluarkan di makmal sebotol air laut dan jika mereka boleh, ia mungkin kos beribu-ribu ringgit. Paling menarik, elemen-elemen yang mengedarkan di lautan adalah serupa dengan apa yang ditemui dalam plasma manusia. Badan kita adalah 70% air garam dengan darah yang mengandungi semua mineral dan unsur-unsur surih yang ditemui di lautan.

KEDUA: MACROALGAE laut atau rumpai laut. Ini terdiri daripada hutan-hutan kelp 212 kaki untuk Malaysia microscopic. Tiga jenis rumpai laut akan coklat, merah dan hijau, sekurang-kurangnya 50 jenis yang digunakan sebagai makanan. Rumpai laut kekurangan benar batang, daun, atau akar tetapi mempunyai kuat menyokong anchoring daripada menyerap nutrien lautan melalui tisu tumbuhan mereka. Ia adalah dalam rantaian makanan bagi semua hidupan haiwan laut seperti ikan yang masih menjadi sumber utama protein bagi berjuta-juta orang. Industri pertanian rumpai laut berkembang untuk membekalkan alginates terutamanya untuk kegunaan makanan, farmaseutikal dan industri.

TIGA: BROWN ALGA DIPANGGIL MALAIKAT Tukang rumpai laut atau LIMU MOUI. Ia tumbuh di sepanjang shorelines dan dalam bidang-bidang yang luas sebagai jisim filaments yang membesar 1 hingga 2 kaki sehari panjang 20 kaki. Limu dianggap salah satu Tempahan nutrien makanan padat, mudah untuk proses dan lebih bioavailable daripada lebih besar luas leaved jenis alga perang dengan banyak serat. Salah satu punca liar Limu Moui yang terbaik datang dari Kepulauan Tonga, boleh dikatakan Tempahan asli selamat kawasan ini terdiri daripada Pulau-pulau yang 170, beberapa yang didiami. Orang Malay rutin mengambil Limu dan telah lama dikenali rumah panjang umur, penyakit rintangan dan kekuatan badan keseluruhan.

EMPAT: Menakjubkan NUTRITIONAL nilai tumbuhan Laut (cth Limu) yang mereka telah dihargai bagi sifat-sifat makanan pemakanan dan ubat-ubatan untuk beribu-ribu; dan Sains kini boleh mengesahkan mereka sebagai sumber-sumber yang kaya dengan protein, enzim, amino dan asid lemak, vitamin dan anti-oksidan, glyconutrients, polyphenols dan alginates. Sebagai contoh, secara ringkas menganggap kekayaan Galian tumbuhan laut yang boleh re-mineralize badan kita. Mineral utama didapati: kalsium, magnesium, fosforus, kalium dan sulfur. Pelbagai mineral surih juga diserap: boron, klorida, kromium, kobalt, tembaga, fluorine, gallium, germanium, emas, iodin, besi, lanthanum, litium, mangan, molibdenum yang kaya, nikel, selenium, silika, Perak, natrium, zink, timah, vanadium plus sekurang-kurangnya 40 lagi. Selain itu, mineral ini berada dalam alam bentuk Koloidal dan organik atau chelated (digabungkan dengan asid amino) dan mudah diserap melalui dinding sel tidak seperti mineral logam yang boleh berkumpul dalam tisu-tisu badan. Fungsi-fungsi enzim Tempahan bergantung pada jumlah minit mineral surih tropikal; satu kunci untuk mengekalkan kesihatan sedang menghalang tahap mineral dalam kira-kira di setiap tisu, cecair, sel dan organ. Tanpa mineral untuk pengangkutan, vitamin adalah tidak berkesan. Seperti tanih menjadi minerally habis, laut dilihat sebagai lebih minerally diperkayakan.

LIMA: HADIAH LAUTAN…YANG PENTING BIOLOGI KOMPAUN AKTIF FUCOIDAN DIPANGGIL. Molekul unik ini didapati hanya di dinding sel daripada tumbuhan laut coklat tertentu (walaupun sesetengah ekinoderma). Walau bagaimanapun, Malay Limu mempunyai salah satu daripada kepekatan Fucoidan tertinggi. Dari segi pemakanan kimia, Fucoidan adalah digambarkan seperti molekul Erinaceus sulfated yang membentuk beberapa polimer yang berbeza dan “dihiasi” dengan Kumpulan sulfat. Kajian menunjukkan bahawa semakin tinggi kiraan Kumpulan sulfat dalam sebuah loji, lebih tinggi nilai terapeutik unik. Dalam istilah orang biasa, ianya Fucoidan yang memberikan Limu yang licin… texture halangan perlindungan lembapan yang membolehkan alga untuk terus hidup dalam persekitaran yang amat kasar. Bagaimana jika Limu dan Fucoidan mungkin hanya menjadi bahan api tambahan Pemakanan kita perlu lebih baik berdepan dengan persekitaran yang semakin toksik?

ENAM: Satu daripada paling DIANALISIS dan disahkan saintifik penemuan daripada kami masa… FUCOIDAN Tempahan bionutritional kajian yang agak baru dan menarik (saat pada garis masa perubatan 24 jam). Sinergi yang wujud beratus-ratus pelbagai khasiat atau biochemicals semulajadi yang didapati dalam tumbuhan individu mendedahkan pelbagai manfaat biologi yang bermanfaat untuk kesihatan. Sebagai contoh, dalam 8 tahun lepas, hampir 400 lebih banyak kajian telah dimasukkan 300 sebelumnya pada Fucoidan kerana masyarakat perubatan telah tertanya-tanya bagaimana ia muncul untuk menangani beberapa masalah kesihatan yang utama, termasuk ramai yang seolah-olah campuradukkan perubatan moden.

TUJUH: Memperkasakan sistem imun anda “sama ada atau tidak orang kontrak mana-mana penyakit atau penyakit telah kurang untuk melakukan dengan pendedahan mereka kepada penyakit itu dan lebih dengan cara berkesan sistem imun mereka berfungsi pada masa itu mereka terdedah…(Pertubuhan Kesihatan dunia.) Pertahanan pertama-barisan kita sendiri adalah sistem imuniti semula jadi diprogramkan untuk melindungi daripada masalah kesihatan yang kronik dan penuaan pramatang. Penyelidikan berterusan yang lebih bertujuan untuk terapi multi-disasarkan untuk memahami bagaimana badan boleh secara semula jadi pulih, melindungi atau pulih dengan sendirinya apabila diberi jumlah nutrien dan sistem imun yang sihat (lawan monotherapies atau menggunakan satu bahan untuk merawat gejala tunggal.) Manfaat kesihatan Fucoidan, terutamanya, dalam menyokong sistem imun seperti merangsang sel pembunuh semulajadi dan B-sel-sel juga dibincangkan dalam bebas, pihak ketiga, rakan kajian yang dikaji semula.

LAPAN: Sains bercakap bagi dirinya tuntutan perubatan tidak dibenarkan dengan tumbuh-tumbuhan semula jadi jadi ia adalah penting bahawa anda mencabar diri sendiri untuk menjadi Detektif serius kesihatan anda sendiri. Seseorang tidak boleh menganggap mempunyai semua jawapan kepada kesihatan yang lebih baik sambil berjalan dari penyelidikan ini pernah berlaku sebelum ini. Tiga rujukan terbaik adalah:—Limu Moui oleh Rita Elkins (panggilan 800 777 2665 Woodland penerbitan)—penemuan Kesihatan (Wellness kejayaan Media Oct.2006)—fucoidan masukkan www.pubmed.org The National Perpustakaan Perubatan (kerajaan pangkalan data) di dalam kotak pencarian. Kemudian masukkan syarat-syarat tertentu dan perhatikan nombor pengajian. Contoh: Fucoidan anti-radang (Pengajian 22) virus hati (10) darah (274) sistem pencernaan (31) (40) bakteria (79) kanser (53) batang cells(24) hati (11) otak (30) buah pinggang (11) skin(16)

Sembilan: Yang pilihan makanan tambahan pilihan ini merupakan salah satu keputusan kesihatan anda paling penting yang perlu mengesahkan tiga perkara: dari mana ia diperoleh, bagaimana kandungan dihasilkan dan apa kajian saintifik menyokong. Trend pasaran semasa yang memeluk ekstrak makanan keseluruhan sebagai tambahan makanan super sinergi, sintetik bebas, fractionated bebas. Kadang-kadang ia sukar untuk mempercayai pelbagai label dan iklan, tetapi anda boleh mempercayai apa yang bersifat telah tenang tanpa makmal dan perusahaan peribadi. Dalam bentuk makanan asli, Limu menawarkan sifat-sifat bahan, pembinaan imun dan melawan penyakit yang luar biasa. Sebagai cabutan, ia menjanjikan pelbagai aplikasi terapi yang lebih luas.

SEPULUH: KEMBALI KEPADA ASAS-ASAS ALAM SEMULA JADI. Apa yang lebih anda suka kerana anda semakin tua… gaya hidup sihat bertenaga atau perjuangan harian putus asa terhadap kesakitan? Kesihatan adalah satu proses sepanjang hayat pencegahan dan komitmen untuk kesihatan. Percaya berita baik bahawa badan anda diprogramkan untuk menjadi sihat… penyakit adalah keadaan yang luar tabii. Feed your setiap spektrum penuh nutrisi setiap hari. Menghormati alam biologi, ekologi dan kebijaksanaan yang salah dan bagaimana anda merupakan sebahagian yang penting daripada ia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *