10 Sebab mengapa anda harus melawat India

10 Sebab mengapa anda harus melawat India

India, sebuah negara yang kaya dengan budaya, warisan, monumen, seni bina, kuil-kuil dan keindahan alam semula jadi, adalah salah satu yang paling dicari selepas destinasi pelancongan dunia. Terdapat pelbagai sebab yang menjadikan Malaysia salah satu paling pelancongan dan destinasi percutian. Kemesraan dan layanan mesra yang diberikan oleh orang-orang India terhadap pelancong adalah menakjubkan kerana orang India percaya “Atithi Devo Bhawa”, tetamu seperti Tuhan. Negara ini mempunyai warna-warna yang pelbagai dari segi budaya, tradisi, masakan, bahasa, landskap, agama yang dalam perjalanan ke India yang memukau. Kata-kata perpaduan dalam kepelbagaian benar-benar memegang benar semasa bercakap tentang India.

India mempunyai bilangan tempat-tempat percutian dan lokasi-lokasi pelancongan yang menawarkan banyak masakan, hiburan dan pusat penjagaan kesihatan. Terdapat juga pelbagai India Hotel dan Resort semua bajet dengan sebaik-baik hubungan Hospitaliti dan tetamu. Untuk meneroka India, Terdapat beberapa jenis tawaran pelancongan India bagi pelancong tempatan dan asing dan salah satu boleh menempah mana-mana satu ini bergantung kepada pilihan individu.

Walaupun ada sebab-sebab yang tidak terkira banyaknya untuk melakukan perjalanan ke India, berikut 10 jenis pakej percutian India boleh dipertimbangkan untuk meneroka dan mengalami pelbagai aspek negara:

1. Pengembaraan pelancongan: Jika anda suka untuk Manjakan diri dalam sukan dan pengembaraan seperti Sungai berakit, mendaki, paragliding, mendaki gunung, Ski dan perkhemahan, Rishikesh, Darjeeling dan Bukit-bukau di India utara adalah tempat-tempat yang sesuai untuk anda.

2. Wildlife tour: Terdapat beberapa Taman Negara dan Santuari hidupan liar dan Santuari burung di India yang menakjubkan dan menarik bagi pelancong yang datang Lawatan hidupan liar.

3. Rohani Tour: Rishikesh adalah syurga bagi orang-orang dengan usaha yang rohani. Rishikesh juga terkenal dengan sesi yoga dan sebuah pusat terkenal bagi meditasi dan yoga. Kuil-kuil dan monumen lain agama di India yang sempurna bagi mereka yang mencari ketenangan fikiran.

4. Pantai pencinta boleh mendapatkan percutian yang benar-benar tidak dapat dilupakan, pengalaman di pantai sunny dan berpasir yang eksotik dari Goa. Pantai-pantai di Kerala, Chennai dan banyak pantai India Selatan yang menakjubkan.

5. Ukiran dan senibina kuil-kuil Khajuraho dan Kuil Konark dan lukisan purba di Gua Ajanta dan Ellora akan melayan visual.

6. Bagi peminat sejarah, Terdapat banyak monumen serta runtuhan Tugu-tugu besar, kuil-kuil, kubu-kubu tahun, Istana dan seni bina.

7. Ayurveda Tempahan Lawatan: penjagaan kesihatan dalam Ayurveda dan keindahan Kerala pelancongan adalah sempurna untuk Tempahan Lawatan ayurveda.

8. Keindahan semula jadi dan landskap yang indah di India adalah kaya dengan bermandikan matahari pantai, Gunung salji yang dihadkan, hutan tebal, berwarna-warni dan mempesonakan, flora dan fauna Bukit dan Lembah dengan hidupan liar yang membuat di India yang menganggap perjalanan sebenar bagi pencinta alam. Stesen-stesen Bukit seperti Ooty, Simla dan Darjeeling adalah tempat yang sempurna untuk berehat dan mengembalikan semula tenaga.

9. Pelbagai seni dan kraf, sastera rakyat, sastera tradisional dan puak, handlooms dan kepingan lain unik dan mempesona artifak India membuat India syurga pembeli.

10. Buat tetapi tidak kurangnya, lip cepak makanan India adalah ilahi kerana ia memuaskan bukan sahaja citarasa anda tetapi juga jiwa anda. Herba tempatan dan rempah meningkatkan aroma pelet ini lazat masakan.

Terdapat banyak pengusaha pelancongan serta agensi-agensi pelancongan yang menawarkan pelbagai jenis pakej pelancongan yang menarik seperti Lawatan kebudayaan, wildlife tour, Tempahan Lawatan pengembaraan, Tempahan Lawatan India utara, Selatan India pelancongan, Tempahan Lawatan warisan, Tempahan Lawatan Ayurveda, lawatan kawasan segi tiga emas, Tempahan Lawatan pantai dan banyak lagi. Mereka juga membantu dalam tempahan penerbangan India untuk membuat perjalanan yang mudah dan mudah percuma anda. Jadi pilih pakej terbaik anda dan menempah lawatan India anda sekarang untuk menghabiskan cuti musim sejuk anda di India.

Tempahan Lawatan India pasti akan menjadi satu kejayaan kerana pelbagai tarikan dan lokasi yang indah. Tiada siapa boleh meringkaskan ini dalam kata-kata dan di Silom negara, salah satu keperluan untuk datang dan tinggal sihir India.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *