10 Perkara yang anda perlu tahu mengenai teh Chai

10 Perkara yang anda perlu tahu mengenai teh Chai

1. Chai adalah perkataan India “Teh.” Di Barat, Walau bagaimanapun, chai merujuk kepada spiced teh–iaitu teh rempah India tradisional dengan susu. Ini kadang-kadang dipanggil “Masala chai.” Di India, Masala chai adalah lebih popular daripada kopi dan “chai wallahs”, atau penjaja jalan, adalah pemandangan biasa. Sebagai populariti chai kini pesat berkembang di seluruh dunia, ia telah berubah agak. Di Amerika yang kita akan hanya cenderung untuk minum chai ais, atau dalam satu variasi penyebab, lebih berkrim yang dikenali sebagai satu “Chai Latte.”

2. Rempah dalam teh Chai telah digunakan untuk mempromosikan kesihatan bagi beribu-ribu tahun. Juga terdapat sebuah badan yang semakin meningkat daripada bukti-bukti yang menunjukkan bahawa teh di chai mempunyai banyak manfaat kesihatan. Polyphenols teh telah dikaitkan dalam penyelidikan untuk meningkatkan perhatian dan fokus (theanine adalah), kesihatan kardiovaskular, perlindungan terhadap Alzheimer dan Parkinson’s dan juga mungkin mempunyai potensi untuk mengubah genetik kanser.

3. Chai terdapat juga dibuat dengan teh hijau bukan hitam, serta Rooibos, atau teh merah. Teh hijau yang sedikit kurang kafein, jumlah besar EGCg, anti-oxidant yang kuat. Pertama ia telah dianggap bahawa teh hijau mempunyai manfaat kesihatan yang lebih tinggi, tetapi penyelidikan baru adalah mencari yang theaflavins dan thearubigens teh hitam benar-benar membawa faedah-faedah kesihatan yang sama. Rooibos adalah pelbagai teh yang dicari untuk manfaat kesihatan tambahan tanpa kafein. Secara meluas dipercayai bahawa ia adalah sinergi kombinasi teh dan rempah-ratus yang membuat apa-apa yang bermanfaat dan sihat minuman chai.

4. Perdagangan prebrewed chai boleh biasanya didapati sebagai yang menumpukan perhatian kepada boleh dicampur dengan susu. Ia juga disediakan sebagai campuran serbuk, atau anda boleh membelinya di pukal teh dan minuman sendiri. Mana yang terbaik? Ia bergantung pada anda. Pekatan buatan di bawah syarat-syarat yang sesuai dan tekanan, jadi mereka sering cenderung untuk merasai sedikit lebih kuat, dan/semakin berani atau spicier. Campuran kering boleh menjadi lebih mudah, Walau bagaimanapun. Teh pukal dan beg mesti buatan dan ditambah pemanis, jadi proses mengambil masa yang lebih banyak, tetapi lebih ramai masih suka ini.

5. Berapa banyak kafein sedang chai? Secawan teh chai yang disediakan seperti yang diarahkan tipikal mengandungi kira-kira 40mg kafein (4 oz teh hitam) berbanding dengan kira-kira 120mg dalam cawan kopi yang purata. Walau bagaimanapun, pengambilan kafein dalam teh seolah-olah bekerja berbeza kerana interaksi dengan komponen teh yang dikenali sebagai tannin, yang mempunyai kesan yang menenangkan sistem saraf. Ini menyebabkan pengambilan kafein untuk diserap lebih perlahan-lahan, mengelakkan kafein “kejutan” dan menggalakkan yang tenang, santai namun fokus Negeri ciri-ciri corak gelombang otak Alfa. Chai teh hijau mengandungi kafein kurang. Chai Rooibos (teh merah) mengandungi kafein tiada secara semula jadi.

6. Ramai orang mengetahui mereka sebenarnya suka rasa chai berbanding kopi. (Dan di sini Chai-Direct.com kami bersetuju. Ia adalah selepas semua, Misi kami untuk menawarkan alternatif yang sihat kopi!) Chai mental adalah menjelaskan dan tenaga lagi menenangkan pada masa yang sama. Jadi chai memberikan anda yang halus “mengambil saya” tanpa gementar, jitters. Dan tidak seperti standard teh, teh chai mempunyai badan yang lebih besar dan flavor jadi pengganti kopi yang sesuai untuk. Juga, tidak seperti standard teh, teh chai cenderung untuk menjadi lebih kuat dan semakin berani, dipertingkatkan dengan rempah. Jadi ia adalah pengganti kopi asli. Cuba chai selama seminggu. Kami fikir anda pasti sukakannya!

7. Oleh kerana chai tidak mempunyai kafein “kejutan” kopi, anda boleh menikmati beberapa cawan tambahan! Dan anda juga boleh memilikinya pada waktu malam, tanpa mengganggu tidur. (Jika anda adalah sangat sensitif kepada kafein, Walau bagaimanapun, cuba Rooibos Chai petang.)

8. Banyak produk-produk chai yang didapati dari Chai-Direct.com adalah “Perdagangan adil disahkan”, bermakna produk tersebut ditanam, dituai dan dibeli mengikut peraturan-peraturan organisasi perdagangan adil. Kami mahu anda untuk membantu anda membuat keputusan yang tepat mengenai semua aspek produk yang anda beli.

9. Banyak produk-produk chai yang didapati dari Chai-Direct.com adalah “Organik USDA”. Ini bermakna ia ditanam tanpa racun kimia, baja atau enap cemar, dan ia tidak diubah suai secara genetik.

10. Chai terus berasa gembira untuk menawarkan garis lengkap nutritionals teh Yogic. Formula Khas dicampur chai ini termasuk Herba ubat-ubatan tertentu yang menyokong pelbagai sistem badan. Jika anda berminat dengan pemakanan herba, ini adalah cara merasa besar untuk mendapatkannya!

Lelaki troy yang merasa Chai pada Chai-Direct.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *