10 Perkara yang akan membuat hidup lebih mudah untuk orang dengan ketidakupayaan

10 Perkara yang akan membuat hidup lebih mudah untuk orang dengan ketidakupayaan

Saya telah hidup 40 tahun dengan sklerosis berbilang dan telah belajar mekanisme daya tindak yang banyak di sepanjang jalan. Saya akan tersenarai top 10 perkara-perkara yang menjadikan hidup saya lebih mudah dan saya berharap mereka akan membantu anda juga.

1. Naga semulajadi bercakap program pengecaman suara. Kerana saya tidak lagi dapat menaip, terima kasih kepada sklerosis berbilang yang terkutuk ini, dan saya saya lumpuh sebelah kiri saya saya menggunakan program pengecaman suara bagi komputer saya setiap hari, Bilakah saya menulis. Ia telah menyelamatkan saya dari angst terperi, kecewa dan keletihan. Mempunyai MS membuat segala-galanya yang meletihkan itu sesuatu yang indah seperti program ini menjadikan ia menyeronokkan lagi untuk melakukan apa yang saya suka. Sudah tentu, ia membuat beberapa kesilapan yang serius dan kadang-kadang enggan mengutuk saya. Tetapi apa neraka, ia adalah harga kecil untuk membayar.

2. Ex N Flex ini Mesin akan benar-benar hebat untuk orang yang perlu untuk melaksanakan tangan mereka dan kaki dan mereka yang disyorkan oleh Persatuan sklerosis berbilang negara. Saya menggunakannya setiap hari dan tanpa mereka saya akan mengalami kerugian. Mereka mempunyai kudos tertinggi saya dan perkhidmatan pelanggan mereka tidak ada bar.

3. e-buku saya membaca banyak dan sebelum e-buku saya mempunyai masa yang sukar memegang buku dengan betul dan menjatuhkan mereka sering. Kerana saya telah menghabiskan banyak masa di katil kerana MS dan membaca banyak buku-buku dan saya sangat bersyukur untuk pengembaraan ini sangat berjaya.

4. e-pembaca tidak akan begitu banyak jenis pembaca di pasaran. Saya menggunakan Samsung Galaxy Tab. Ia hanya saiz yang betul bagi saya untuk membaca katil dan mempunyai ciri-ciri Internet dan banyak aplikasi jadi jika saya perlu mencari sesuatu semasa saya membaca, maklumat yang betul-betul tiada di tangan saya.

5. HandI-perjalanan sistem pengangkutan bagi orang Kurang Upaya program indah ini berpusat di Dallas, Texas dan saya tidak tahu apa yang akan saya lakukan tanpa ia. Dengan kerusi roda saya saya tidak lagi dapat masuk dan keluar dari kereta kami dan bas boleh dicapai OKU ini menggerunkan angkat saya naik atau turun susur tersebut dan kita mati pada pengembaraan menarik yang lain. Tanpanya aku akan terperangkap antara yang rock dan yang keras tempat.

6. Invacare seli Penyaman elektrik tilam kira-kira setahun yang lalu saya telah dimasukkan ke hospital selama beberapa bulan dengan bedsore yang sangat serius. Apabila saya tiba di rumah saya telah membeli tilam udara Invacare adalah jenis yang sama yang digunakan oleh Christopher Reeves. Ia secara automatik putar badan saya dari satu sisi yang lain setiap setengah jam dan saya suka. Ada lebih banyak kudis.

7. Hidup memberitahu semua perkara-perkara yang baik yang saya lakukan untuk membantu diri saya sendiri, ini adalah mungkin besar. Ia telah menyelamatkan saya dari kecederaan yang tidak terkira banyaknya dan masa yang tidak terkira banyaknya yang saya telah jatuh saya mempunyai lima atau enam cantik Bomba memilih saya dan meletakkan Aku kembali di mana saya digolongkan. Ini adalah program nombor satu anda perlu mendapatkan jika anda mendapati diri anda dalam bahaya. Percayalah anda akan berterima kasih kepada saya. Ia adalah satu sistem yang indah dan mungkin dapat menyelamatkan kehidupan anda.
8. Pensijilan pembantu rumah penjagaan kesihatan Oh hari gembira Bilakah Pembantu penjagaan kesihatan utama saya sekarang menunjukkan pintu saya. Ia adalah jalan yang panjang dan cara berpasuk untuk mencuba dan mencari seseorang yang baik, profesional dan jujur. Saya dapati dia dan saya suka dia. Jika anda perlu membantu memulakan proses. Ia adalah juga berbaloi.

9. Kateter sekeping busuk lagi perniagaan tetapi boleh apa yang anda lakukan. Kateter yang telah dicipta oleh Benjamin Franklin apabila abangnya mempunyai masalah dalam rantau kepada supaya kami boleh terima nenek moyang kami yang indah kerana membantu. Dia akan bangga untuk tahu apa yang beliau ciptaan grand telah dilakukan untuk umat manusia. Dan saya boleh membuktikan kepada fakta.

10. Kesukaan commode bilik mandi saya adalah kecil dan kerusi roda saya adalah rumit jadi saya memutuskan cukup cukup. Terdapat beberapa kali apabila saya terpaksa diselamatkan oleh amaran hidup dan satu masa saya benar-benar patah tulang rusuk cuba untuk ke tandas. Saya perlukan bantuan untuk mendapatkan dan mematikan commode tersebut tetapi sklerosis berbilang mampu kami sangat sedikit privasi. Rasa malu dan penghinaan yang sinonim bagi MS. Alternatif adalah terlalu besar untuk tindakan.

Ini adalah semua langkah-langkah yang saya ambil di satu-satu masa sepanjang tahun dan mengimbas kembali padanya sekarang saya melihat bahawa setiap satu perkara-perkara yang 10 ini telah menambah sedikit lebih kebebasan untuk hidup saya dan saya berharap kepada anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *