10 Penawar semula jadi untuk menghentikan gatal yang kronik

10 Penawar semula jadi untuk menghentikan gatal yang kronik

Dilanjutkan Hives AKA urticaria adalah satu keadaan alahan yang biasa pada kulit seperti ruam.
Ruam boleh membangunkan seberapa banyak lebam kecil itu akan mencari sesuatu yang serupa dengan melukakan hati ruam atau mereka boleh muncul sebagai pelik berwarna dan membentuk bengkak, bengkak ini dipanggil Urticarial roda.

Tampalan yang besar dalam tempoh yang lengthened kadang-kadang akan petunjuk urticaria kronik, tompok-tompok atau roda ini sentiasa maju dan berkembang untuk bergabung antara satu sama lain, soalan meliputi seluruh badan.

Gatal atau urticaria rutin muncul selepas hubungan dengan satu allergen yang boleh menjangkau antara kosmetik, hanya racun dan bahan kimia, ubat-ubatan pun makanan, membuat satu skim untuk mencari satu tertentu mencetuskan menyusahkan di best & boleh tidak pernah kedengaran daripada dalam beberapa kes, ini adalah rasional mengapa kebanyakan kes gatal terlintas dipanggil idiopathic yang pada dasarnya bermaksud tidak ada punca yang diketahui bagi wabak urticaria.

Walaupun gatal boleh berlaku pada kebanyakan bahagian badan mereka sering menjejaskan tapak tangan atau undersides kaki. Gatal (urticaria) adalah satu keadaan yang diklasifikasikan sebagai akut atau kronik bergantung kepada bagaimana kerap wabak yang berlaku, kes yang jelas sehingga dalam tempoh enam minggu atau kurang akan dilabelkan sebagai wabak yang akut, panjang atau berulang-ulang yang dikenali sebagai kronik.

Malangnya bagi kebanyakan penghidap gatal yang berlarutan boleh mengubah Bala, hidup walaupun lebih sering daripada tidak dianggap oleh ramai sebagai apa-apa kurang daripada reaksi alahan. Rawatan standard gatal akut dan kronik adalah terhad dan bergantung kepada tempoh dan tahap wabak ini.

Yang paling biasa digunakan rawatan gatal yang kronik adalah bebas-sedating ditetapkan atau melalui kaunter antihistamin, steroid yang diambil secara lisan, krim steroid dan kurang kerap (bergantung di mana anda tinggal, Suntikan kortison).

Tiada jawapan jangka panjang

Walaupun sistem ini boleh membekalkan satu penyelesaian yang mudah bagi pesakit yang banyak dengan adaptasi akut gatal (urticaria) mereka tidak jawapan secara jangka panjang dan memberi sedikit bantuan bagi mangsa berterusan.

Ia harus diperhatikan juga bahawa dengan penggunaan jangka panjang rakyat jelata ubat-ubatan ini boleh membuat sumbangan kepada keadaan akhir kerana racun yang ditinggalkan di dalam badan yang menyebabkan pengembangan maut sehingga.

10 Tips untuk merawat dan mengelakkan gatal berlama-lama

Bilamana apa-apa lagi kerja, cepat sendiri air mineral (atau air yang ditapis).

Berhenti minum kopi dan teh (produk kafein) tiga. Penggunaan Vitamin D3, cahaya matahari yang besar tetapi kita tidak semua dikuduskan dengan baik sama ada, standard Vitamin D tidak cukup anda perlu menggunakan D3 sebaik-baiknya dalam serbuk vs bentuk capsule atau tablet, amaun yang dahulu yang terletak di negeri-negeri sekitar empat ratus IU (global unit sehari), Britain menawarkan IU Tiada pemandu semasa menulis. Saya mengambil satu ribu IU setiap hari yang membantu.

Mengelakkan apa-apa yang mengandungi ‘Asid Trans berminyak’ atau ‘Hydrogenated lemak’

Kucing kucing Berkuku (akar) Berkuku telah digunakan selama lebih 2 tahun k dalam rawatan masalah usus dan kebal.

Secara semulajadi membersihkan badan anda dengan minum teh hijau un-sweetened (ini benar-benar membantu dari semasa ke semasa)

mengunyah cengkih yang sebaik sahaja setiap hari boleh membunuh pepijat usus dan bertindak sebagai agen anti-mikrob terhadap kulat dan bakteria yang dalam beberapa kes mungkin memberi sumbangan ke arah gatal berlarutan (kronik urticaria).

Cuba menyesuaikan diri diet anda untuk mengalih keluar mencetuskan Alergi yang biasa seperti strawberi dan buah-buahan citrus

Untuk melegakan kesakitan dan bengkak, menggunakan tuala sejuk atau pek sejuk ke kawasan-kawasan yang terjejas.

Semulajadi halia telah digunakan untuk kerana lama kembali sebagai sesiapa sahaja yang boleh recollect untuk merawat upset stomachs, Walau bagaimanapun ianya juga sangat baik untuk anomali-anomali imun.

Berhenti Merokok, jika anda seorang perokok dan anda mengalami gatal berterusan (urticaria) Merokok akan menghalang mana-mana percubaan anda, merengsa saya tahu tetapi malangnya itulah cara yang ia adalah.
.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *