10 Otak kesejahteraan dan mitos pengajaran Mental bagaimana untuk kekal tajam

10 Otak kesejahteraan dan mitos pengajaran Mental bagaimana untuk kekal tajam

Mungkin anda telah melihat bahawa setiap minggu post beberapa nampaknya dikatakan khusus sebaliknya untuk pos apa lagi disebut 1 minggu sebelum ke? Adakah suplemen menambah ingatan? Tubuh badan dan otak permainan yang penting dan pelengkap atau mungkin banyak? Mana otak manusia pendekatan pendidikan, jika ada, adalah benar-benar bernilai 1 masa dan dolar?

Perkara paling penting untuk awal perlu membongkar mitos sepuluh yang berikut pada arahan kesejahteraan dan fikiran otak manusia. Sebaik sahaja anda memahami butir-butir, tidak mitos, anda akan berada dalam kedudukan untuk membuat keputusan yang jauh lebih baik tentang bagaimana mengekalkan tajam.

MITOS 1. Gen menentukan nasib otak kita.

Maklumat: Sepanjang hayat plasticity mental membayangkan bahawa kejadian kami telah memberi kesan yang penting pada bagaimana keupayaan mental fakulti kami berkembang kerana kami mendapat lebih tua.

MITOS 2. Penuaan menunjukkan penurunan automatik.

Butir-butir: Wujud apa-apa sememangnya tetap dalam trajektori yang terperinci daripada bagaimana fungsi minda berkembang seperti yang kita umur.

MITOS beberapa. Ubat-ubatan akan menjadi harapan utama bagi peningkatan kognitif.

Fakta: Campur tangan yang tidak invasif boleh mempunyai kesan yang setanding dan lebih tahan lama, aspek kesan-kos-percuma.

MITOS 4. Para saintis tidak lama lagi akan mengesan pil ajaib untuk mempertingkatkan ciri semua orang dan untuk membasmi Alzheimer.

Fakta: Teknik serampang yang dicadangkan, berpusat di kira-kira diet, terikan pentadbiran dan senaman sama sebenar mahupun mental.

MITOS lima. Sudah tentu terdapat hanya satu tertentu “itu” di “Menggunakannya atau mengurangkan”.

Fakta: Mental sebagai organ fizikal yang membentangkan pelbagai barangan khusus. Kami hidup dan produktiviti bergantung kepada pelbagai ciri-ciri otak manusia, bukan hanya satu.

MITOS half a dozen. Semua tindakan mental atau latihan adalah sama.

Butir-butir: Berubah dan out kerja-kerja tertentu akan bahan-bahan yang diperlukan dalam arahan Fakulti mental untuk memastikan bahawa pelbagai Fakulti mental keupayaan sering dirangsang.

MITOS 7. Wujud hanya satu penyelesaian untuk mendidik mental anda.

Butir-butir: Ciri-ciri Mental boleh kesan dalam beberapa kaedah: hasil meditasi, terapi kognitif, pengajaran kognitif.

MITOS 8. Kita semua mempunyai beberapa perkara yang disebut sebagai “Umur Mental”.

Butir-butir: Umur otak manusia boleh menjadi fiksyen. Dua penduduk tidak mempunyai otak atau ungkapan yang mempunyai fikiran yang sama.

MITOS 9. “Umur mental” itu boleh diterbalikkan dengan 10, 20, 30 tahun yang banyak.

Fakta: Otak manusia latihan boleh meningkatkan fungsi mental yang tertentu, tetapi, dengan kajian yang sedia ada pada masa kini, tidak boleh dikatakan untuk menggulung balik satu khususnya di “mental zaman” oleh beberapa dekad.

MITOS sepuluh. Otak semua orang perlu bimbingan mental serupa.

Maklumat: Sebenar kesihatan fizikal dan Kecergasan, pengguna perlu permintaan sendiri: apa fungsi saya mesti meningkatkan? Dalam tempoh masa apa? Apakah julat harga saya?

Adakah anda mempunyai mitos lain dalam kepala yang anda ingin kami untuk membetulkan?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *